Varicele sau venele varicoase dilatate, proeminente, care apar la suprafața pielii nu reprezintă doar o problemă estetică, ci și o problemă de sănătate. Netratate la timp, acestea pot duce la complicații precum ulcerația de gambă, ruptura varicelor cu hemoragie, tromboembolie pulmonară sau tromboflebită.
Boala varicoasă apare atunci când valvele din interiorul vaselor sangvine sunt suprasolicitate, slăbite și nu pot direcționa corect fluxul de sânge. Astfel, de fiecare dată când pacientul stă în picioare venele superficiale se umflă și ies la suprafața pielii, iar odată apărute nu se micșorează de la sine. Tendința naturală este de creștere a varicelor și de progresie a bolii într-un ritm care variază de la un pacient la altul.
Tratamentul varicelor prin flebectomie
Medicamentele vasoprotectoare sau flebotonice pot doar încetini evoluția bolii varicoase, singura metodă de tratament fiind cea chirurgicală, de îndepărtare a venelor superficiale dilatate. Tratamentul complet și corect efectuat de către chirurgul vascular face să dispară complet sau cât mai complet dilatațiile varicoase și previne recidiva, dar și complicațiile.
Flebectomia este o metodă modernă de extirpare a varicelor, aplicată la Medpark. Intervenția se realizează sub anestezie locală sau regională, prin tehnici microchirurgicale și incizii mici, care devin practic invizibile după câteva luni. Pe tot parcursul procedurii pacientul este conștient și poate pleca acasă într-o singură zi.
Dacă se mențin condiții favorizante, în timp alte vene pot obține aspect varicos, necesitând la rândul lor extirparea. De aceea este important ca intervenția să se efectueze cât mai precoce. Astfel rezultatele vor fi mai bune, iar “recidivele” sunt mai puțin probabile.
Măsuri de prevenire a varicelor
- Evitarea statului prelungit în picioare, fără mișcare;
- Perioade de repaos cu picioarele ridicate și masaj blând;
- Evitarea încălțămintei cu toc foarte înalt;
- Evitarea expunerii prelungite la soare;
- Purtarea ciorapilor elastici până la nivelul inghinal;
- Dietă bogată în fructe și legume, care să asigure un aport de vitamine și minerale corespunzător, prevenind astfel constipația și obezitatea;
- Activitatea fizică regulată: înot, gimnastică sau mers pe jos;
- Dușuri alternative cu apă caldă-rece;
- La drumuri lungi, se recomandă cel puțin din 2 în 2 ore mișcări de gambă, mișcări de flexie și extensie a piciorului, mișcări de ridicare și coborâre a vârfurilor.
Despre Chirurgia Vasculară la Medpark
Chirurgia vasculară este o specialitate modernă, care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor arteriale, venoase și limfatice. Echipamentele performante utilizate la Medpark permit efectuarea unei game largi de proceduri și intervenții minim invazive sau endovasculare, precum stentările, bypass-ul, rezecția anevrismelor, endarterectomia, trombectomia, curele chirurgicale ale varicelor, implantarea de cateter permanent pentru chimiotarepie sau crearea de fistule arteriovenoase pentru hemodializă. Pentru mai multe detalii, accesează LINKUL
CHIRURGIA DE 1 ZI LA MEDPARK – OPERĂM RAPID ȘI BINE!
Spitalul Internațional Medpark face marele salt și pune în aplicare „Chirurgia de 1 zi” – un trend mondial ce asigură restabilirea rapidă a pacientului și care este aplicat cu succes în clinicile de top din occident. Această metodă inovativă de tratament nu-ți va fura mai mult de o zi din programul încărcat şi presupune intervenții chirurgicale simple, cu multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și refacere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic.
Promoție! Consultație gratuită
Fă o programare acum la medicul chirurg, contactându-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/7) sau la Recepția Medpark. Dacă într-adevăr ai nevoie de o intervenţie de 1 zi și vei efectua operația, consultația va fi GRATUITĂ, iar cheltuielile pentru aceasta vor fi restituite.Pentru mai multe detalii despre promoție și despre chirurgia de o zi, accesează LINKUL!