Pachetul cu alimente destinat donatorilor de sânge va fi modificat, deoarece nu conține produse sănătoase!

Moldova mai face un pas spre un mod sănătos de alimentație. Autoritățile și-au dat de seamă că pachetul cu produse alimentare, destinat donatorilor de sânge, conține mai multe produse nocive, de aceea intenționează să facă modificări.

separator
uuuuuuuuu

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, care a spus că în doar două săptămâni, un grup de lucru din cadrul instituției, va prezenta o nouă listă a alimentelor, scrie publika.md.

În prezent, pachetul alimentar conține suc de mere și struguri, pateu din carne de găină, sardine în ulei și lapte condensat.

Specialiștii spun că pateul, sardinele în ulei și laptele condensat nu sunt sănătoase.

„Pateul trebuie schimbat. Preferabil de înlocuit cu carne de bovine, care reprezintă o sursă bună de fier și proteine pentru organism. De asemenea, sardinele în ulei sunt foarte grase și conțin aditivi, ceea ce nu e bine pentru sănătate”, a menționat profesorul universitar Alexei Chirlici, membru al grupului de lucru.

Mai mult, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, 35 la sută dintre oamenii care donează sânge nu sunt satisfăcuți de produsele alimentare.

În prezent, costul pachetului este de 50 de lei și 90 de bani. Anul trecut, în țara noastră au fost efectuate peste 79 de mii de donări de sânge.

Pe 1 aprilie, vino să susții copiii care suferă de leucemie!
Articolul anterior
„Sădim Oxigen” la Chișinău! 5000 de copaci vor fi plantați într-o singură zi!
Articolul următor
Alte articole interesante