Pasta de dinți care previne parodontoza

Aţi observat vreodată umflarea şi schimbarea aspectului gingiei? Sau sângerarea uşoară de fiecare dată când faceţi un periaj sau când mâncaţi alimente puţin mai dure?

separator

Dacă v-aţi confruntat cu aceste situaţii şi nu aţi cerut încă sfatul medicului stomatolog, e cazul să vă faceţi o programare pentru o consultație. Există riscul să suferiţi de gingivită sau mai grav, de complicaţia acesteia, parodontită marginală.

femeie-care-se-spala-pe-dinti

Parodontoza este principala cauză a pierderii dinţilor la adulţi. Deşi este o boală întâlnită foarte des, ea poate fi preîntâmpinată printr-o igienă orală corespunzătoare. Igienă orală cuprinzătoare cu produse care conțin proprietăți naturale eficiente pot ajuta la prevenirea inflamațiilor orale și să sprijine tratamentul inflamațiilor acute.

Apa de gură Alkmene cu ulei din arbore de ceai previne eficient parodontoza, protejând dinţii şi gingiile. Conține ulei din arbore de ceai, renumit pentru proprietățile sale antibacteriene, antiseptice și revigorante.

* Previne creșterea bacteriilor și reduce inflamația gingiilor, datorită proprietăților antiseptice ale uleiului din arbore de ceai;
*Ameliorează durerea și are efecte regenerante asupra mucoasei cavității bucale;
* Ajută eficient în lupta împotriva cariilor;
* Reduce mirosul neplăcut și oferă o respirație proaspătă;
*Potrivit pentru copii de peste 6 ani (din moment ce ei învață să clătească gura fără a înghiți lichidul).


AB_005310_alkmene_TeaTreeOil_MouthWash_300DPI_RZ (Copy)

Alkmene Pasta de dinți cu ulei de arbore de ceai, Herbal 100 ml

Formulă concentrată pe bază de plante medicinale este recomandată pentru igiena zilnică a cavității bucale, pentru prevenirea plăcii bacteriene, pentru micșorarea hipersensibilității dentare și tratarea și prevenirea infecțiilor dentare (stomatite, gingivite, abcese dentare, parodontopatii, carii dentare, tartru dentar).
Conține ulei de arbore de ceai de calitate farmaceutică,extracte de cimbru,rozmarin și mentă.
* Ulei din arbore de ceai reduce inflamația gingiilor, oferă protecție eficientă împotriva cariilor și previne formarea tartrului.

* Rozmarin are numeroase efecte terapeutice : analgezic, antiseptic, antiinflamator, tonic;
* Mentă – grație proprietaților sale antiseptice, uleiul de mentă este util pentru ingrijirea cavității bucale. Acesta combate respirația urât mirositoare și indepartează germenii de la nivelul gingiilor si dinților;
* Cimbru are acţiune antiinflamatoare, antibacteriană şi antivirală.

Pentru gingii puternice și dinți sănătoși!

AB_005311_alkmene_TeaTreeOil_HerbalToothPaste_300DPI_RZ (Copy)AB_005311_alkmene_TeaTreeOil_HerbalToothPaste_FS_300DPI_RZ (Copy)AB_005312_alkmene_TeaTreeOil_ToothPaste_300DPI_RZ (Copy)AB_005312_alkmene_TeaTreeOil_ToothPaste_FS_300DPI_RZ (Copy)

Doar în luna aprilie, în Farmacia Familiei puteți profita de două oferte!

Procurați Alkmene Apă de gură cu ulei de arbore de ceai de 500 ml și primiți Alkmene Pastă de dinți cu ulei de arbore de ceai CADOU!

La procurarea unei loțiuni intime de la Numis Med, beneficiați de un pachet de absorbante Carefree pentru fiecare zi cadou!

alcmene (Copy) NUM (Copy)

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

În curând! Unica Sport deschide o nouă filială în sectorul Buiucani
Articolul anterior
Video scandalos! Un pacient abia operat este lăsat să se târască pe holurile spitalului
Articolul următor