Pierderea în greutate reduce severitatea psoriazisului

psoriazis_1_eaeecb5db3Potrivit unui studiu publicat în JAMA Dermatologie ”pacienții supraponderali cu psoriazis au redus severitatea bolii și au îmbunătățit vizibil starea pielii odată cu pierderea în greutate.”

separator

Medicii de la Copenhagen University Hospital Gentofte in Hellerup, Denmarca, au ales 60 de pacienți supraponderali care sufereau de psoriazis și timp de opt săptămâni i-au oblicat să respecte un regim alimentar sărac în calorii (800 – 1000 kcal pe zi), pentru a da jos din kilogramele în plus. Au urmat apoi încă 8 săptămâni cu un număr de calorii mai mare (1200 kcal pe zi).

După 16 săptămâni cercetătorii au observat o pierdere în greutate cu aproximativ 15,4 kg la fiecare pacient. Aceștia au înregistrat, de asemenea, o diminuare a severității bolii (psoriazisului) și o ameliorare a calității pielii.

„Rezultatele noastre subliniază importanța pierderii în greutate, ca parte a unei abordări de tratament pentru a vindeca în mod eficient starea pielii la pacienții supraponderali cu psoriazis,” a subliniat dr. Peter Jensen.

Fotografie interzisă cândva de Hitler. Uite cum arată
Articolul anterior
Vedetele și copiii lor au dat culoare copilăriei (FOTO)
Articolul următor
Alte articole interesante