Ţara în care femeile vor primi concediu menstrual plătit

O companie din sector privat a decis să le dea femeilor  liber  de la serviciu pe durata menstruaţiei în cazul în care acestea au dureri menstruale şi totodată să acorde zile de concediu plătit.

separator

period-

În timp ce în Marea Britanie iniţiativa urmează abia să fie pusă în practică de către o companie, în Japonia există chiar o lege în acest sens încă din 1974.

Şi alte câteva ţări, precum Indonezia, Taiwan şi Coreea de Sud, au adoptat deja un astfel de proiect de lege, iar provincia chineză Anhui a acceptat să le ofere femeilor zile libere plătite pe durata ciclului menstrual, cu condiţia ca acestea să prezinte o adeverinţă medicală, informează adevărul. ro.

Reprezentanţii companiei din Marea Britanie au declarat pentru publicaţia Daily Mail că prin această decizie se doreşte, de fapt, crearea unui mediu de lucru mai fericit şi mai productiv, motiv pentru care e nevoie să fie acceptat ,,ritmul biologic’’ feminin.

Ideea „concediului menstrual” a fost primită cu bucurie de toţi angajaţii firmei, de barbaţi şi femei.

Directorul companiei Coexist, Bex Baxter, care vrea să introducă „mini-concediul” pentru ciclul menstrual, are în subordine 31 de angajaţi, dintre care 24 sunt femei.

Prin această decizie, compania britanică doreşte să sporească productivitatea la locul de muncă.

„Există o preconcepţie potrivit căreia acordarea de zile libere face ca afacerea să devină neproductivă – de fapt este vorba despre sincronizarea muncii şi ciclurilor biologice ale unui organism”, adaugă Baxter, care vrea să elimine tabuul legat de durerile menstruale ale femeilor la locul de muncă.

Exclusiv: Cristina Moldovanu va deveni mămică!
Articolul anterior
Vera Brejneva vorbește despre sarcină!
Articolul următor
Alte articole interesante