Uleiul de cocos mai eficient decât orice pastă de dinți. Tratează cariile și întărește structura dinților

Cu siguranță sunteți obișnuiți cu beneficiile uleiului de cocos, dar poate nu stiți că acest ulei este foarte benefic pentru sănătatea dinților. Cercetările arată că poate fi un substituent al pastei de dinți care conține substanțe chimice și cauzează iritații și alte efecte adverse.

separator

Pasta-de-dinti

Un studiu recent condus de Institutul Athlone a descoperit că uleiul de cocos este mai eficient decăt alte uleiuri când vine vorba de menținerea dinților curați. Acest ulei este un agent antibacterian excelent.

cocos

Pentru a evita substanțele chimice, oamenii trebuie să revină la variante naturale pentru a-și curăța dinții. Vă sugerăm o pastă de dinți naturală, ce conține ulei de cocos:

Ingrediente:

  • ½ pahar ulei de cocos
  • 2-3 lingurițe de bicarbonat
  • 15-30 picături de lămâie sau ulei esențial de mentă

Instrucțiuni:

Amestecați toate ingredientele și folosiți pasta ca pe oricare alta.

Sursa: afluonline.ro

OMS recomandă scurtarea perioadei de izolare din cauza Covid-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat o modificare a liniilor directoare privind perioada de izolare pentru persoanele infectate cu COVID-19.

COVID-19: izolarea la domiciliu si carantina | Reginamaria.ro

În prezent, OMS recomandă persoanelor infectate cu virusul Sars-CoV-2 să se izoleze timp de 10 zile dacă au simptome şi timp de cinci zile dacă nu prezintă simptome, transmite agerpres.ro.

Anterior, OMS recomandase 13 zile de izolare pentru persoanele infectate care prezentau simptome şi 10 zile pentru cele asimptomatice.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, de asemenea, teste rapide antigen pentru persoanele infectate pentru ca acestea să poată vedea dacă infecţia a trecut şi pentru a putea scurta astfel perioada de izolare.

OMS îşi bazează recomandările pe 12 studii la care au participat aproape 3.000 de persoane.

OMS precizează că acestea sunt doar recomandări şi fiecare ţară îşi poate stabili propriile linii directoare.

Dispozitivul medical care detectează țesutul canceros și poate reduce riscul de recidivă, dezvoltat de cercetătorii finlandezi

Cercetătorii finlandezi au dezvoltat un dispozitiv care ajută la identificarea ţesutului canceros în timpul intervenţiilor chirurgicale, ceea ce ar putea să reducă riscul de recidivă a cancerului, a anunţat Universitatea din Finlanda de Est, scrie digi24.ro.

chrurgi in timpul unei operatii

Primele studii clinice pe oameni ale dispozitivului, cunoscut sub numele de monitor de ţesut aspirat, au avut loc la Spitalul Universitar Kuopio.

Monitorul este ataşat la un tub de aspiraţie chirurgical utilizat în mod obişnuit la intervenţiile chirurgicale, prin care ţesutul este îndepărtat. Cu monitorul de ţesut, chirurgul primeşte informaţii aproape în timp real despre conţinutul ţesutului îndepărtat. Dispozitivul identifică ţesutul tumoral cu ajutorul fluorescenţei, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

Utilizarea dispozitivului ar urma să îmbunătăţească ratele de îndepărtare a tumorii şi să reducă nevoia de noi intervenţii chirurgicale locale. Această procedură ar conduce la economii şi rezultate mai bune pentru pacienţi, se precizează în comunicat.

„Scopul nostru este de a rafina tehnica până la un standard de aur pentru chirurgia ghidată prin fluorescenţă”, a declarat Antti-Pekka Elomaa, profesor de neurochirurgie experimentală şi preşedinte al Consiliului Marginum.

Tehnica de monitorizare a ţesuturilor a fost dezvoltată de startup-ul finlandez Marginum şi se bazează pe cercetări interdisciplinare efectuate de Universitatea din Finlanda de Est, Departamentul de Neurochirurgie al Spitalului Universitar Kuopio şi Centrul de Microchirurgie din Finlanda de Est.

O substanță chimică prezentă în produse de curățenie și folosită în curățătorii poate cauza Parkinson

Un studiu recent a stabilit că între o substanță chimică folosită în multe produse de curățenie și Parkinson există o legătură clară.

produse de curățenie

Este vorba despre Tricloretilenă (TCE), un solvent utilizat pe scară largă de peste un secol în scopuri industriale, de consum, militare și medicale. Cercetarea a arătat că tricloretilena pătrunde cu ușurință în creier și în țesuturile corpului și duce la pierderea selectivă a celulelor nervoase producătoare de dopamină, un semn distinctiv al bolii Parkinson.

Oamenii pot fi expuși la TCE utilizând un produs care îl are printre ingrediente sau lucrând într-un mediu în care substanța chimică este prezentă. În plus, substanța poate contamina atât aerul, solul, cât și apa, iar efectele pot apărea la ani, chiar zeci de ani distanță.

Studiile anterioare asociază expunerea prelungită la TCE cu un risc crescut de cancer de rinichi, cancer de ficat, limfom non-Hodgkin, dar și avorturi spontane.

Tricloretilena a fost folosită pentru îndepărtarea vopselei, curățarea chimică, decofeinizarea cafelei, curățarea electronicelor și cipurilor computerelor, corectarea greșelilor de tastare atunci când se folosea mașina de scris și anestezierea pacienților.

Chiar dacă utilizarea tricloretilenei s-a redus în timp, substanța este încă folosită pentru degresarea metalelor și curățarea petelor, în curățătorii, avertizează oamenii de știință de la Universitatea Rochester, conform Science Alert. Aceștia cer ca substanța să fie complet interzisă.

În UE și anumite state din SUA, folosirea TCE e restricționată. La nivel mondial, însă, continuă să fie folosită în cantități periculoase, în special în China. Chiar și în teritoriile în care folosirea substanței e interzisă, oamenii tot sunt expuși la ea din cauza contaminării continue a apei și solului, susțin experții din spatele studiului.

„Numărul oamenilor cu boala Parkinson s-a dublat în ultimii 30 de ani. Și, dacă nu vor fi schimbări, se va dubla iar până în 2040,”, avertizează autorii studiului publicat de Journal of Parkinson’s Disease.

sursa

După Carla’s Dreams, încă un bărbat cu mască s-a lansat în muzică!
Articolul anterior
În Moldova crește numărul taților care apelează la concedii paternale!
Articolul următor