Un fotograf a surprins băștinașii din pădurile Amazonului. Pozele au șocat internauții

Este greu de imaginat, dar în zilele noastre încă mai există triburi ce viețuiesc ca în epoca de piatră. Un fotograf a surprins imagini cu tribul guarani, din jungla de pe teritoriul Ecuadorului. Aici locuiesc în jur de 4 mii de oameni. Imaginile au șocat internauții!

separator
43_418_10

Din cauza faptului că guarani își duc traiul izolați de restul civilizației, aspectul lor fizic este diferit. Bărbații acestui trib sunt nevoiți să se cațere pe copaci, din această cauză talpa lor a devenit complet plată și degetele sunt răsfirate, mulți dintre locuitorii tribului au câte 6 degete atât la mâini cât și la picioare. 31_2

Acest trib locuiește în jungla, lângă raul Napo, care este un afluent al Amazonului.

Oamenii se hrănesc cu carne de maimuță și carne de tucano, de asemenea guarani vânează porci sălbatici. Oamenii din trib sunt conștienți de existența culturilor civilizate, în ciuda faptului că duc un mod de viata izolat.7_11

Ei confecționeaza coliere din pene multicolore pe care le vând turiștilor și nu se grăbesc să adopte un mod de viață civilizat. Fotograful britanic Pete Oxford, aproape timp de două săptămâni, a stat printre guarani și a imortalizat în poze modul lor de viață.  20_15 25_14 30_13  34_6  44_16 51_8 58_12 79_1 84_9 85_3 85_7 93_5

sursa

Reabilitarea danturii cu implanturi dentare în doar 7 zile/P

Mulți dintre noi ajung, la un moment dat, să se confrunte cu probleme dentare complexe. Fie că este vorba despre pierderea dinților, dificultăți în masticație sau dorința de a avea din nou un zâmbet frumos și sănătos, aceste provocări afectează considerabil calitatea vieții.


Acesta este și cazul dnei Ana, care, la vârsta de 70 de ani, și-a dorit din nou să zâmbească fără rețineri și să poată mesteca fără dificultăți. De-a lungul anilor, dantura ei a suferit multiple probleme, ajungând în situația de a nu mai avea niciun dinte în partea de jos și doar câțiva dinți în partea de sus.

După multe încercări și dezamăgiri, Ana a ajuns la clinica DentPoint, cu speranța că acolo ar putea face o schimbare. Și nu a rămas dezamăgită. Echipa de stomatologi i-a propus utilizarea de implanturi dentare, o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților pierduți, care asigură stabilitate, durabilitate și un aspect natural al zâmbetului.

Încă de la prima întâlnire, echipa de stomatologi a realizat că provocarea nu va fi una ușoară. Totuși ei au fost hotărâți să îi redea Anei zâmbetul și încrederea pierdute prin metoda revoluționară ALL ON 4, care permite reabilitarea completă a danturii cu ajutorul a doar patru implanturi dentare.
În doar 7 zile, medicii au reușit să realizeze ceea ce Ana credea că este imposibil. Au aplicat cele patru implanturi dentare, reabilitând astfel funcționalitatea și estetica danturii ei. În partea de jos, au reconstruit întreaga arcadă dentară, iar sus, cei cinci dinți rămași au fost înlocuiți cu implanturi noi, perfect funcționale și estetice.

                              PÂNĂ LA IMPLANTARE                         

DUPĂ IMPLANTARE

Ana a plecat din clinică cu un zâmbet larg și o mulțumire profundă. Acum, poate zâmbi și mânca fără nicio grijă, bucurându-se de fiecare moment al vieții sale. Pentru Ana, DentPoint a fost locul unde și-a regăsit încrederea și confortul de a trăi viața la maxim.

Implanturile dentare reprezintă o inovație revoluționară în domeniul stomatologiei moderne, oferind o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dinților pierduți. Acestea constau în șuruburi din titan, care sunt inserate în osul maxilar sau mandibular, acționând ca rădăcini artificiale pentru dinții de înlocuire.
La DentPoint medicii nu se opresc doar la servicii stomatologice de calitate. Acum, clinica oferă reduceri speciale pentru pacienții pensionari (60+): -15% la implanturi dentare și -10% la protezare.
Ce poate fi mai eficient decât soluții personalizate pentru a-ți menține zâmbetul sănătos în toate etapele vieții?

Nu ezita să contactezi DentPoint la numărul de telefon 060 100 677 sau să vizitezi clinica lor din Chișinău, situată pe bd. Renașterii Naționale 6.

Pentru a obține informații suplimentare despre serviciile lor stomatologice, accesează site-ul lor oficial www.dentpoint.md.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Noi restricții pentru fumători! Autoritățile vor să interzică fumatul, inclusiv a țigărilor electronice, în spațiile publice deschise

Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții. Mai mult,  restricțiile se aplică nu doar pentru țigările obișnuite, dar și pentru țigările electronice, scrie IPN.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, spune că proiectul de lege se află pe agenda Guvernului, a trecut prin consultări publice și urmează să fie aprobat în curând. Ala Nemerenco combate informația că țigările electronice ar fi mai puțin nocive decât produsele obișnuite de tutungerie și spune că, prin lege, vor fi interzise toate tipurile de țigări în spațiile publice deschise.

Potrivit proiectului de lege, fumatul va fi interzis pe teritoriul parcurilor de distracții, în zonele cu statut de zonă de odihnă și agrement atribuit de autoritățile publice locale, în parcurile acvatice, dar și în preajma piscinelor. Ministrul Sănătății spune că restricțiile se aplică pentru tipurile de țigări, întrucât țigările cu tutun încălzit sunt la fel de nocive ca și țigările obișnuite.

Potrivit ministrului Sănătății, prin lege, va fi introdus un semn unic de interzicere a fumatului, iar din 2026 va fi interzisă comercializarea țigărilor cu arome.

Alarmant! Rata mondială de fertilitate, în scădere

Un nou raport al Organizației Națiunilor Unite arată că populația globală estimată va atinge vârful de 10,3 miliarde de persoane la mijlocul anilor 2080. Deși populația continuă să crească, raportul a constatat că această majorare încetinește. Un indicator al acestei încetiniri este scăderea ratei globale de fertilitate, scrie evz.ro.

Rata de fertilitate reprezintă numărul de nașteri a fiecărei femei la vârsta de reproducere. La nivel mondial, rata este de 2,25 nașteri pe femeie. Acest nivel este cu un copil mai puțin pentru fiecare femeie decât cu trei decenii înainte, în 1990.

Peste jumătate din toate țările au o rată a fertilității mai mică de 2,1 nașteri pe femeie. Aceasta este sub rata de înlocuire sau numărul de copii pe care fiecare femeie trebuie să îi nască pentru a preveni scăderea populației globale.

În întreaga lume, unul din patru oameni trăiește într-o țară a cărei populație a atins deja vârful.

În acest an, populația totală a atins deja vârful în 63 de țări. Printre acestea se numără Germania, China și Rusia, conform raportului.

Interpreții moldoveni care concurează la Premiile Muzicale Radio România 2017
Articolul anterior
Cum să-ți faci acasă un dezinfectant natural pentru mâini!
Articolul următor