Studiu: Chiar și cei care au avut Covid trebuie să poarte mască

Mulți pacienți, la două-trei luni de la contractarea infecției cu noul coronavirus au niveluri mai scăzute de anticorpi, în timp ce în unele cazuri nu s-au mai produs deloc anticorpi, este rezultatul unui studiu recent.

separator

Șefa Departamentului de Cercetare Clinică al Institutului Central Epidemiologic din Moscova, Tatiana Ruzhențova, a atras atenția că observațiile clinice în privința SARSCoV2 nu pot fi generalizate.

„La mulți pacienți recuperați observăm o scădere a nivelului de anticorpi pe parcursul a două, trei luni de observație. Evident, dacă anticorpii scad, atunci scade și protecția împotriva infecției.

Este necesar să spunem că unii pacienți recuperați – și acest lucru este ciudat – nu mai aveau anticorpi chiar de la începutul observației post boală. Toți acești pacienți vor fi sensibili, susceptibili la infecție”, a avertizat Ruzhențova.

Cercetătoarea a subliniat importanța purtării unei măști de protecție chiar și pentru cei care au avut deja boala Covid-19.

Experții cercetează toate variantele în privința reinfectărilor, dar deocamdată nu există elemente comune care să ducă la o concluzie clară.

„În timp ce se desfășoară aceste cercetări, oamenii ar trebui să se protejeze cât mai mult posibil, atât cei care au avut, cât și cei care nu au avut infecția”, a concluzionat Ruzhențova.

Sursa

Israel tratează bolnavii de Covid-19 într-o parcare subterană transformată în spital
Articolul anterior
Stare de alertă sporită în 11 orașe din Franța
Articolul următor
Alte articole interesante