Trei moldoveni au revenit din orașul chinez unde este focar de coronavirus. Unul din ei este plasat în carantină

Trei muzicieni din Moldova au fost într-un turneu de 50 de zile în China, aceștia au evoluat în Wuhan, zonă unde este focar de coronavirus. Aceștia au participat alături de alți muzicieni din România. Muzicienii moldoveni au fost trimiși acasă, unul dintre aceștia se află în prezent în carantină, cu ceilalți doi situația nu este clară.

separator
Unul dintre muzicieni este de la Sala cu Orgă. Contactată de echipa diez.md, directoarea instituției, Larisa Zubcu a menționat că muzicianul a întreprins toate măsurile de siguranță. „De la Sala cu Orgă a fost doar o persoană. Ea a venit ieri, s-a prezentat prima zi și a fost trimisă pentru investigații, și nu vine la serviciu. Chiar astăzi a fost la medic a făcut toate analizele și stă în carantină.”

Doi dintre muzicieni sunt studenți de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Contactată de echipa Diez. rectora instituției Victoria Melnic a menționat că nu cunoaște detalii despre tineri, dat fiind faptul că aceștia se află în prezent în vacanță, iar situația și măsurile luate de către studenți vor fi aflate luni.

„Muzicienii români sunt obligați să dea analize și să stea acasă două săptămâni. Eu inclusiv, am fost sunat și de medic să mă întrebe dacă n-am simptome. Stau acasă în carantină – la Brașov”, a menționat muzicianul Radu Croitorul.

Autorităţile chineze sunt în stare de alertă – închid oraş după oraş în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. Au plasat sub carantină şi au închis nu mai puţin de șapte oraşe, informează BBC. Numărul deceselor a crescut. Până acum au decedat 26 de persoane.

Star Kids – aici se formează personalitatea!
Articolul anterior
Detalii noi despre bebelușul abandonat într-un bloc din capitală: este sănătos și încă nu a împlinit o lună
Articolul următor