Uimitor! Această plantă distruge cea mai rezistentă bacterie din lume

Levănțică este o plantă folosită în special în fabricarea uleiurilor esențiale, datorită aromei sale deosebite. Însă, această plantă are și alte proprietăți uimitoare: printre altele, levănțică poate combate infecțiile cu stafilococi rezistenți la medicamente (MRSA) și infecțiile micotice.

separator

Află că proprietățile terapeutice ale lavandei nu se opresc aici. Această minune a naturii poate ajuta în multe alte afecțiuni, cum ar fi:

-Tratarea infecțiilor rezistente la medicamente
-Tratarea infecțiilor micotice
-Ameliorarea durerii
-Tratarea insomniei
-Tonic pentru nervi: ameliorează migrenele, epuizarea nervoasă, anxietatea și depresia
-Probleme respiratorii: astm, bronșită, congestia sinusurilor, laringita, tonsilita și alte probleme respiratorii.
-Dereglarea circulației sanguine
-Îmbunătățește digestia: ameliorează colicile, stările de vomă și flatulență.
-Întărește sistemul imunitar
-Alungă țânțarii și moliile
-Calmează stările de agitație nervoasă
-Alopecia Areata (o boală autoimună care duce la pierderea părului în smocuri)
-Ciuperci ale unghiilor

Uleiul de lavandă

În cosmetologie, folosirea uleiului de levănțică revitalizează, reîmprospătează și previne acneea, mulțumită proprietăților antiseptice ce reglează nivelul de sebum, hrănește și calmează pielea după arsuri solare, oferindu-i pielii o senzație răcoritoare.

Cum se prepară tinctura de levănțică?

Ingrediente: 50 g plantă mărunțită, 250 ml alcool alimentar de minim 70 de grade. Foarte bună este și vodka. Se amestecă cele două ingrediente într-un vas de ceramică sau sticlă închisă la culoare.

Amestecul se păstrează în loc întunecat între 15 și 30 de zile, timp în care se agită regulat. Lichidul se strecoară apoi printr-un tifon – presați bine planta pentru a vă asigura că toate uleiurile esențiale ajung unde trebuie și îl depozitați în sticluțe bine închise. Tinctura poate fi utilizată timp de 5 ani.

sursa:ganduridinierusalim.com

Alertă în Europa! A fost depistată boala vacii nebune

Un caz de boala vacii nebune a fost descoperit într-o fermă din Țările de Jos, a transmis miercuri Ministerul olandez al Agriculturii. Infecția a fost depistată la o vacă moartă.

Vaci bolnave (Profimedia)

Boala vacii nebune este o afectiune neurologica fatala, care distruge treptat creierul si maduva spinarii la vite, ducând la deces. 

Oamenii nu pot contacta boala vacii nebune. Totusi, in cazuri rare, oamenii pot contacta o forma specifica speciei umane a bolii, numita varianta Creutzfeldt-Jakob (vCJD).

Din 1995 pana in august 2004, au fost raportate 147 de cazuri de vCJD la oameni in Marea Britanie, 7 in Franta si cate 1 in China, Irlanda, Italia si SUA. Ambii indivizi detectati in Canada si, respectiv, SUA locuiau in Marea Britanie cand au fost infectati.

sursa

Topul țărilor cu cei mai grași cetățeni. Pe ce loc este Moldova

Topul țărilor din lume cu cei mai grași cetățeni a fost dezvăluit de Our World in Data. Harta folosește date compilate din cifre din 213 de țări din întreaga lume și arată diferența uriașă a ratelor de obezitate.

Cifrele provin de la NCD Risk Factor Collaboration, care a înregistrat tendințele la nivel mondial între 1975 și 2016 le 128,9 milioane de oameni.

Statisticile s-au bazat pe indicele de masă corporală (IMC) – în special, persoanele subponderale, supraponderale sau obeze.

O persoană este considerată supraponderală dacă IMC – care este determinat de greutatea unei persoane în kilograme împărțită la înălțime – este egal cu sau mai mare de 25. Un IMC de 30 sau peste constituie obezitate. Un IMC ”sănătos” este considerat între 18,5 și 24,9, conform CDC.

Harta a arătat că 39% dintre adulții din lume erau supraponderali sau obezi – iar 68% dintre americani se încadrau în aceste categorii.

De asemenea, a arătat că nici o singură țară nu a înregistrat o scădere a ratelor de obezitate între 1975 și 2016. La nivel global, 13% dintre adulții cu vârsta de 18 ani și peste au fost înregistrați ca obezi în 2016, potrivit nypost.com.

Moldova ocupă locul 142 în clasament.

Top 10 cele mai supraponderale țări din lume sunt:

Nauru – 88,5%
Palau – 85,1%
Insulele Cook – 84,7%
Insulele Marshall – 83,5%
Tuvalu – 81,9%
Niue – 80%
Kiribati – 78,7%
Tonga – 78,5%
Samoa – 77,6%
Micronezia – 75,9%

Top 10 țări cel mai puțin supraponderale din lume sunt:

Vietnam – 18,3%
India – 19,7%
Bangladesh – 20%
Etiopia – 20,9%
Nepal – 21%
Timor – 21,6%
Cambodgia – 21,7%
Eritreea – 22%
Niger – 22%
Burundi – 22,2%

Țigările electronice provoacă mai multă inflamație în plămâni decât cele obișnuite

Potrivit unui nou studiu de la Universitatea din Pennsylvania, persoanele care vapează sunt mai expuse riscului de inflamare a plămânilor decât dacă ar fi fumat țigări normale, scrie Fox4News citat de stiirileprotv.ro.

Potrivit studiului, publicat pe 1 ianuarie, în Journal of Nuclear Medicine, cercetătorii au descoperit mult mai multă inflamație în plămânii persoanelor care au folosit țigări electronice decât a celor care fumează țigări obișnuite și nefumători.

„Găsim dovezi că utilizarea [țigărilor electronice] provoacă un răspuns inflamator unic în plămâni”, au scris cercetătorii în studiu.

Cercetătorii spun că oamenii care vapează au un set unic de factori de risc care îi deosebesc de fumătorii obișnuiți. Autorii studiului avertizează că vapatul în special poate „provoca inflamații pulmonare și crește riscul de boli pulmonare”.

Este primul studiu de acest gen care oferă dovezi că vaparea e-lichidelor creează un răspuns unic și dăunător în organism, care nu este la fel de întâlnit la fumătorii obișnuiți.

Vapingul nu ar trebui să fie mai bun decât țigările?

Țigările electronice au apărut pentru prima dată în SUA în urmă cu mai bine de un deceniu, cu promisiunea de a oferi fumătorilor o alternativă mai puțin dăunătoare. Dispozitivele încălzesc o soluție de nicotină într-un vapor care este inhalat, ocolind multe dintre substanțele chimice toxice produse de arderea tutunului.

Dar studiile au ajuns la rezultate contradictorii cu privire la faptul dacă ajută cu adevărat fumătorii să renunțe la obicei. Și eforturile FDA (Food and Drug Administration) de a se pronunța asupra produselor de vaping au fost încetinite în mod repetat de lobby-ul industriei și de interesele politice concurente.

Piața vapingului a crescut și include sute de companii care vând o gamă largă de dispozitive și soluții de nicotină în diferite arome.

Anunț! Agenția Servicii Publice va activa în regim normal, fără vacanță
Articolul anterior
Doi soți tineri și-au pierdut viața în accidentul de la Ștefan Vodă. Micuțul lor de 4 anișori, a rămas orfan
Articolul următor