Un tânăr cu Covid s-a sinucis în spital, deși urma să fie externat. Vor fi angajați psihologi pe secții

O tragedie a avut loc într-una dintre secţiile destinatele bolnavilor Covid din Arad. Unul dintre pacienţi, în vârstă de doar 28 de ani, şi-a pus capăt zilelor, transmite Stirileprotv.ro.

Culmea este că starea lui se îmbunătăţise şi urma să plece acasă, aşa că nimeni nu îşi explică de ce a recurs la acest gest. Medicii spun că în astfel de secţii Covidar fi bine să existe câte un psiholog care să discute cu pacienţii vulnerabili.

Pacientul era internat în spital de aproape zece zile. Nu avea totuşi o formă gravă a bolii. Duminică dimineaţă, a ieşit din salon să meargă la toaletă.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: „A fost observat de către personalul medical, iar pe fondul întârzierii întoarcerii de la baie, asistenta medicală a mers să verifice dacă i s-a făcut rău. În acel moment a constatat că bărbatul a încercat să-şi ia viaţa.”

Medicii din spital au început imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, organismul tânărului nu a răspuns şi după o oră şi jumătate, a fost declarat decesul.

Tânărul nu a lăsat niciun bilet de adio.

Specialiştii atrag atenţia că nu doar atmosfera generală în pandemie, ci şi virusul în sine, poate duce la depresii severe.

Ligia Piroș, medic primar psihiatru: „Este afectat şi creierul şi este afectat din punct de vedere neurologic şi din pct de vedere al funcţiei acestuia, adică intrăm în sfera psihiatriei, psihologiei. Trăim cu toţii aceeaşi epuizare, suntem deja obosiţi de atâta luptă cu virusul. Nu ştim ce se întâmplă, nu ştim cum se va termina. Omul nu are o certitudine că până atunci rezistă.”

Conducerea spitalului ia în calcul angajarea unor psihologi în secţiile destinate celor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Moldova va juca cu Israel, în următorul meci pentru calificarea la Campionatul Mondial
Articolul anterior
Londra nu mai înregistrează decese din cauza Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante