“Vorbiți mai încet” – cel mai simplu sfat al unui expert ajută în prevenirea răspândirii virusului Covid-19

Dr. Shaun Fitzgerald, profesor asociat la Academia Regală de Inginerie din cadrul Universității Cambridge, susține că vorbind mai încet ne protejăm reciproc de Covid-19.

separator

Este știut faptul că virusul se răspândește prin particule eliberate atunci când o persoană infectată vorbește, tușește sau strănută fără să ducă mâna la gură sau fără să poate masca de protecție.

Un expert britanic, dr. Shaun Fitzgerald, a sugerat că oamenii ar trebui să reducă volumul când vorbesc, pentru a reduce riscul de răspândire a infecției. Iar acest lucru se pare că poate fi de folos!

Dr. Shaun Fitzgerald face parte din Grupul Științific Consultativ pentru Situații de Urgență în Marea Britanie și a fost numit directorul The Royal Institution, organizație dedicată educației și cercetării științifice, cu sediul în Westminster.

,,Există măsuri de prevenție clasice, precum igiena personală, cu accent pe spălarea regulată a mâinilor sau folosirea măștilor de protecție. Dar puteți și să vorbiți mai încet! De asemenea, sunt importante limitarea duratei de timp în care stați unul lângă celălalt, limitarea numărului de persoane care intră într-un spațiu închis și folosirea tehnologiei pentru a plăti sau comanda, pentru a reduce contactul cu alte persoane”, afirmă Dr. Shaun Fitzgerald, potrivit The Mirror și libertatea.ro.

,,Dacă respectați aceste măsuri, noua reglementare de distanțare socială s-ar putea dovedi un succes”, a mai spus expertul, referindu-se la faptul că premierul britanic Boris Johnson a anunțat marți, 23 iunie că având în vedere ”scăderea semnificativă a prevalenței virusului, regula celor doi metri de distanțare socială poate fi scăzută la un metru”.

foto: freepik

Ana Cernicova și-a sărbătorit astăzi ziua de naștere!
Articolul anterior
Tatiana Heghea a lansat o piesă nouă!
Articolul următor
Alte articole interesante