Galina Tomaș, inspectorul principal pe alimentația sănătoasă și mai puțin calorică, va încerca să taie nemilos din meniul pofticioasei Aura.
Astăzi leguma regină a bucătăriei este dovlecelul. Cu doar15 kalorii la o sută de grame de produs, Galina Tomaș îți propune să mănânci pe săturate supa cremă din dovlecel. Doar în acest caz poți închide ochii la gramaj și o poți savura pe săturate. Apropo, se gătește în jumătate de oră. Vezi rețeta mai jos.
Rețetă: Supă-Cremă din dovlecel!
1 ceapă
2 dovlecei
500 ml supă de pui sau de legume
3 căței de usturoi
3 linguri de ulei
200 ml iaurt
sare și piper
mărar
Preparare:
Spălați dovleceii și tăiați-i cuburi.
Curățați ceapa și tocați-o.
Curățați și tocați usturoiul.
Sotați dovleceii cu ceapa într-o oală mică.
Adăugați supa și usturoiul tocat și fierbeți dovleceii aproximativ 15 minute.
Adăugați 200 de ml de iaurt
Luați oala de pe foc și pasați cu blenderul de mână până se face cremă.
Gătim cu Lenuța Gheorghiță ruladă cu stafide și fulgi de cocos. Rețetă ușoară și delicioasă
Interpreta care adoră să își alinte oamenii dragi cu delicii culinare făcute de ea. Și deoarece are acasă doi copii dornici de gustoșenii, Lenuța Gheorghiță se străduie să le îndeplinească poftele și le gătește diverse copturi. În acest video a zis să se împartă și cu voi cu o rețetă minunată de ruladă cu stafide.
Lăsați-ne în comentarii un plus dacă ai încercat rețeta!
„Mă mândresc că gătesc dulcele moldovenesc!”
În perioada 13 martie 2023 – 28 mai 2023, cumpărând orice produs Dr. Oetker și înregistrând numărul bonului fiscal prin SMS la nr.1817 sau pe www.oetker.md poți câștiga premiul mare 50.000 MDL sau alte 11 premii săptamanale a câte 5.000 lei.
SUCCES!!!
Rețeta Lenuței Gheorghiță de tartaleta Napoleon. Rețeta care la sigur va cuceri
Deși în mare parte o întâlnești pe interpreta Lenuța Gheorghiță prin concerte și cântări, aceasta reușește să impresioneze familia cu deserturi speciale. În ediția de astăzi aceasta ne-a arărtat cum gătește acasă, în timp record Tartaleta Napoleon. Ce vă trebuie pentru a găti acest desert? Vedeți în video!
„Prăjituri moldovenești făcute să le iubești!” In perioada 15 noiembrie – 31 ianuarie 2023, cumparind orice produs Dr. Oetker si inregistrind numarul bonului fiscal prin SMS la nr.1817 sau pe www.oetker.md poți câștiga premiul mare 50.000 MDL sau alte 11 premii săptamanale a câte 4.000 lei. SUCCES!!!
Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase
Existălegende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.
Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.
Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .
Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:
Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.
Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .
Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.
Legume cu pastă din Sfeclă roșie
Pasta din Sfeclă roșie
Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.
Bețe din legume
Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.
Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.