Galina Tomaș, despre miracolul verii cu aromă de căpșuni

”Miracolul verii pe-un ţărm de smarald, lumina de aur în aerul cald. Un cer străveziu, ce te cheamă în mit, și lanul bogat, dansând în zenit.” Așa, citind de fiecare dată aceste rânduri, simt începutul sezonului plin de culori și arome. Zilele însorite de vară care ne dăruiesc nu doar o dispoziție bună și o mulțime de amintiri, dar și o multe de fructe aromate și proaspete pline de vitamine, minerale şi antioxidanţi, perfecte pentru o alimentaţie sănătoasă. Consumul zilnic al fructelor proaspete este unul dintre elementele – cheie, dacă vrem un stil de viaţă echilibrat.

separator

Nu cred, că există ceva mai minunat în viață, ca un răsărit de vara calm, fără vânt, când nu se clatină nici o frunză, iar razele soarelui se filtrează printre crengi. Stai culcat în iarbă, ascultând zumzetul insectelor care parcă ciuruie liniștea, simți mirosuri îmbietoare, ești fericită și nu știi pentru ce. Nu-ți mai trebuie nimic în afară de ceea ce ești. Așă că, dragile mele femei – credeți în voi și în visurile voastre! Nu vă fie teamă să ieșiți din zona de confort, deoarce schimbarea vine odată cu această credință. Împreună cu echipa mea am reușit să scriem mii de povești de succes, în care FEMEIA este  forţa motrice a vieţii și numai EA poate schimba orice, cu multă dorință și efort. Te aștept pe galinatomas.com să scriem împreună povestea ta de succes. Niciodată nu e prea târziu să visezi, să înveți și să te schimbi.

Nutriționista Galina Tomaș le mulțumește partenerilor care au contribuit la realizarea acestei sesiuni foto: fotografului Nata Eftene și magazinului de haine FLO.

#stilunic cu Olga Manciu:”Acolo este raiul pentru mine, ai plătit și totul îți este adus acasă”

Pe Olga am prins-o în escapada sa în Moldova și am zis că trebuie să aflăm de la ea cum stă la capitolul stil și shopping. Că  nu îi plac magazinele offline și că le adoră pe cele online știam, doar că ea ne-a reconfirmat acest lucru. Că este o fire care ascultă de sfaturile stiliștilor, dar care nu foarte des le pune în aplicare tot am aflat în aceast interviu. Dar vă promitem și alte secrete despre Olga Manciu la capitolul stil, în această ediție #stilunic

Și da, i-am și dat o provocare, unde chiar s-a descurcat foarte bine!

*Partenerul emisiunii – Unic Centru Comercial 

Nicoleta Adam pe Instagram

Olga Manciu pe Instagram

Veronica Grajdean pe Instagram

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

  • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
  • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
  • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

  1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
  2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
  3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

  • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
  1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
  2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

#mamasita: Irina Kovalsky – “Nu înțeleg oamenii care nu au copii și spun că nu au timp!”

Această mămică frumoasă și cu o siluetă de invidiat este mămica a trei copii. Deși credeam că acest corp frumos îl are datorită geneticii, în cadrul interviului #mamasita am aflat că Irina muncește foarte mult pentru a-și menține kilogramele.

Reușește să petreacă timp cu picii, să cânte la petreceri, să gătească, să facă sport. Pentru ea nu există fraza:”Nu este posibil”. Crede cu ardoare că totul este posibil de obținut, dacă depui suficient efort și ai dorința necesară. În acest interviu aflați de ce a decis să nască în apă, care este diferența dintre cele trei sarcini și de ce a vrut ca soțul și nu mama să asiste la naștere!

*Partenerul emisiunii – Millor Cafe

*Partenerul emisiunii – MedPark

*Partenerul emisiunii – Polinikids

Olesea Sveclă

Irina Kovalsky

………………………

*Oamenii care lucrează la această emisiune

✅ Producător – Iulia Arnaut

✅ Operator/Editor – Iovu Iurie

Primește 10 euro cadou accesând platforma galinatomas.com
Articolul anterior
Le recunoști? Așa arătau vedetele autohtone când erau mici
Articolul următor