O supă mai puțin obișnuită pentru gusturile noastre culinare pentru că este una albă. Dar nutriționistele Galina Tomaș și Tamara Șchiopu te vor convinge să o gătești acasă. Are la bază un produs de milioane: țelina, care mai este numită și viagra săracului, un afrodiziac recunoscut.
Orezul cu bob scurt îți va conferi senzația de sațietate și te va aproviziona cu doza zilnică de carbohidrați. Din alune vom lua proteina și uleiul vegetal.
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 100 g alune de pădure
- 2 linguri de ulei
- 1 rădăcină de ţelină (bol), curăţată şi tăiată cubuleţe
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri orez cu bobul scurt
- 1 litru bulion vegetal fierbinte
- Sucul unei lămâi stoarse
- Sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
- Într-o cratiţă se încinge uleiul, apoi se adaugă cubuleţele de ţelină, ceapa și usturoiul fărâmițat.
- Se adaugă orezul.
- În același timp, se pregătesc alunele. De astă dată am optat pentru miez de cașiu. Acesta se va rumeni un pic, fără ulei. După care se va mărunți
- Totul se amestecă bine, se pune capacul şi se lasă să se aburească la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând o dată sau de două ori.
- Se toarnă jumătate din bulionul vegetal, se adaugă sare şi piper şi se lasă totul să fiarbă la foc mediu, ca ţelina şi orezul să se înmoaie de-a binelea.
- Supa se amestecă în blender cu restul bulionului, sau, după dorință, se fărâmițează manual.
- Dacă supa e prea groasă, se mai adaugă apă fiartă sau bulion.
- La final stoarcem o jumătate de lămâie peste ea.
- Se mai condimentează după gust şi se serveşte cu pâine din făină integrală sau crutoane.