O supă mai puțin obișnuită pentru gusturile noastre culinare pentru că este una albă. Dar nutriționistele Galina Tomaș și Tamara Șchiopu te vor convinge să o gătești acasă. Are la bază un produs de milioane: țelina, care mai este numită și viagra săracului, un afrodiziac recunoscut.
![separator](https://unica.md/wp-content/themes/unica-theme/img/separ_article.png)
Orezul cu bob scurt îți va conferi senzația de sațietate și te va aproviziona cu doza zilnică de carbohidrați. Din alune vom lua proteina și uleiul vegetal.
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 100 g alune de pădure
- 2 linguri de ulei
- 1 rădăcină de ţelină (bol), curăţată şi tăiată cubuleţe
- 1 ceapă tocată
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri orez cu bobul scurt
- 1 litru bulion vegetal fierbinte
- Sucul unei lămâi stoarse
- Sare şi piper negru măcinat
Mod de preparare:
- Într-o cratiţă se încinge uleiul, apoi se adaugă cubuleţele de ţelină, ceapa și usturoiul fărâmițat.
- Se adaugă orezul.
- În același timp, se pregătesc alunele. De astă dată am optat pentru miez de cașiu. Acesta se va rumeni un pic, fără ulei. După care se va mărunți
- Totul se amestecă bine, se pune capacul şi se lasă să se aburească la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând o dată sau de două ori.
- Se toarnă jumătate din bulionul vegetal, se adaugă sare şi piper şi se lasă totul să fiarbă la foc mediu, ca ţelina şi orezul să se înmoaie de-a binelea.
- Supa se amestecă în blender cu restul bulionului, sau, după dorință, se fărâmițează manual.
- Dacă supa e prea groasă, se mai adaugă apă fiartă sau bulion.
- La final stoarcem o jumătate de lămâie peste ea.
- Se mai condimentează după gust şi se serveşte cu pâine din făină integrală sau crutoane.