11 parfumuri care au rezistat în timp! Vezi care sunt acestea

Aceste arome au rezistat timpului și au devenit puncte de reper în istorie și acum sunt descrise drept nemuritoarele clasice. Acestea nu și-au pierdut eleganța și rafinamentul în timp, iar o dată ce intră în viața ta, devin o aromă ce este transmisă din generație în generație. Cum a spus de altfel și Coco Chanel: „Parfumul perfect este parfumul nemuritor”.

separator

Mai jos, găsești lista celor 11 parfumuri care, chiar dacă sunt costisitoare, dau o notă de excentricitate și nemurire frumuseții noastre:

  • „Calèche” by Hermès 

Înca de la debutul său din anul 1961, acest parfum a devenit favorit datorită aromelor sale florale și lemnoase. Casa Hermès nu a fost niciodată în rând cu tendințele, ci mai degrabă a îmbrățișat clasicul, parfumul Calèche fiind cea mai vie dovadă de nemurire a clasicului. În 1992 parfumul a fost remodelat, iar acum aroma sa începe cu note de cimbru, apoi se simt notele picante florale amestecat cu miros de piele, mosc, nuci și lemn.

  • „Pomegranate Noir” by Jo Malone

Secretul acestui parfum constă în combinațiile neobișnuite de arome: căpșuni, prune, piper roz, rodii, paciuli, tămâie, lemn aromat. Jo Malone și-a vândut ideea lui Estée Lauder în anul 1999 și de atunci parfumul ei a devenit unul clasic, un parfum echilibrat și bine definit, dar foarte diferit de celelalte și picant.

  • „Shalimar” by Guerlain

Shalimar înseamnă templul dragostei în sanscrita, iar casa Guerlain descrie acest parfum ca o sumă a calităților dragostei: erotic, senzual și fascinant. Este un parfum născut în 1921, foarte feminin care a jucat chiar roluri importante in filme hollywoodiene, chiar din 1971, când este purtat de Jacqueline Bisset în „The Mephisto Walz”. Notele cheie sunt reprezentate de arome de lămâie și bergamotă, iasomie și infuzii de vanilie, distingându-se într-un parfum puternic, destinat ocaziilor speciale.

  • „Opium” by Yves Saint Laurent

Nașterea acestui parfum s-a celebrat în 1977 în renumitul Studio 54 din Manhattan, New York. Cu un asemenea debut, nimeni nu își punea problema că acest parfum să nu devină foarte repede o vedetă. Conceputul YSL de feminitate este concentrat într-o aromă opulentă ce amestecă accente de infuzii ierbale cu accente mai dulci precum mandarina, iasomia și vanilia. Din nou, un parfum puternic care are nevoie de o persoană la fel de puternică.

  • „No. 1” by Clive Christian

Când Clive a cumpărat parfumeria „The Crown Perfumery”, a decis să păstreze notele elegante și roiale ale numelui, eliberând pe piață un parfum exotic, de cea mai înaltă calitate, cu arome orientale de nucșoară și cimbru. Parfumul este disponibil într-o sticluță de cristal handmade ornată cu un diamant.

  • „Joy” by Jean Patou

Designerul Henri Alméras a creat acest parfum în timpul crizei economice din mijlocul secolului 20, în mare parte pentru că majoritatea clienților nu își mai permiteau parfumurile haute couture. Însă nu a ajutat la nimic, ținând cont că 28 duzini de trandafiri bulgărești și 10.600 de flori de iasomie sunt folosite pentru a produce 20 ml de parfum. Parfumul a devenit cel mai scump parfum din anul 1949, iar în 2000 a fost numit parfumul secolului la Premiile FiFi.

  • „Miss Dior” by Dior

Fiecare picătură din acest parfum îți oferă o impresie fascinantă că ai îmbrăcat cea mai interesantă rochie haute couture – ceva croit perfect și exclusivist. Nici nu ne așteptam la altceva de la casa Dior. Parfumul combină note de salvie și gardenie, cu note florale de trandafiri și iasomie, și cu note compleze de paciuli. În anul 2005 i s-au adăugat și note de cireșe și caramel, făcându-l mai accesibil decât originalul.

  • Pour Femme” by Bvlgari

Cărei femei nu-i place să se simtă dorită? Cu acest parfum cu siguranță asta se va întâmpla, fiind accesoriul perfect pentru acest scop. Parfumul îmbracă femeia în arome mătăsoase unice, dar nu copleșitoare, un ansamblu de flori de portocal, bergamotă, lemn de trandafir și ylang-ylang, complimentate de o notă subtilă de mimoză. În final, irisul florentin, vetiverul și moscul oferă o aromă caldă a unui parfum nemuritor.

  • „Fleurissimo” by Creed

Aroma acestui parfum face orice femeie să se simtă o prințesă. Nu e de mirare că a fost un cadou al prințului Rainier de Monaco pentru frumoasa actriță Grace Kelly, când s-au căsătorit în 1972. Trei ingrediente prețioase – trandafirii de Bulgaria, irișii florentini și tuberozele – fac din acest parfum ceva impresionant, rafinat și o aromă prefectă pentru zilele călduroase de vară.

  • „L´Interdit” by Givenchy

Hubert de Givenchy a creat „L’Interdit” pentru cea mai feminină și mai delicată muza a sa, Audrey Hepburn. Acesteia i-a placut atât de mult încât a refuzat să fie scos pe piață, de unde și numele parfumului care se traduce prin „interzis”. Ca și muza sa, parfumul este elegant și delicat, cizelat cu note pardoxale foarte jucăușe: pere, căpșuni, cuișoare, santal, tămaie. În anul 1957, abia iese pe piață și devine unul dintre cele mai dorite parfumuri.

  • „No. 5” by Chanel

Bineînțeles că din aceasta lista nu putea să lipsească parfumul ce atinge superlativul clasicului, parfum ce și-a păstrat locul fruntaș în topul celor mai vândute parfumuri încă din 1921. Gabrielle Chanel a dat naștere unui parfum extrem de feminin ce cuprinde note de ylang-ylang, iasomie și trandafiri de mai, vetiver și santal. Alături de sticluța revoluționară la vremea ei – simplă și geometrica, aroma puternica a parfumului distinge cel mai faimos și mai excentric parfum al prezentului.

Ai grijă de tine și de frumusețea ta!!!

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

România va construi trei poduri rutiere noi peste râul Prut. Acestea vor lega localităţile Stanca (RO) – Costești (MD), Bumbata (RO) – Leova (MD) şi Falciu (RO) – Leca (MD).

România va construi trei poduri noi peste Prut. Ce localităţi vor lega

Potrivit datelor transmise, marți, de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioșteanu, pentru construcția acestor obiective au fost depuse deja trei oferte, transmite adevarul.ro.

,,Pentru proiectarea a trei poduri rutiere noi peste Prut, conform planului comun de acțiuni care vizează creșterea capacității de transport între România și Republica Moldova, până la termenul limită de depunere, au fost depuse trei oferte de către SC Total Business Land SRL.”, a transmis oficialul din Transporturi pe pagina sa de Facebook.

Este vorba de depunerea ofertelor pentru proiectarea următoarelor poduri rutiere peste Prut, pentru care ofertantul are la dispoziție câte 6 luni pentru fiecare contract și o valoare cumulată estimată la 1.512.606 lei, fără TVA:

– Stanca (RO) – Costești (MD);

– Pod nou Bumbata (RO) – Leova (MD);

– Pod nou Falciu (RO) – Leca (MD).

În cadrul acestor obiective de investiții, se vor implementa cel puțin următorii indicatori tehnico-economici: pod rutier nou; drum de legătură la infrastructura existentă; punct control frontieră.

Secretarul de stat reaminteşte că a fost deja reabilitat primul pod peste Prut după Revoluție, Galați (RO) – Giurgiulești (MD) și au fost demarate procedurile și pentru:

– Albița (RO) – Leușeni (MD): lucrările presupun demolarea podului vechi și reconstrucție pod nou pe patru benzi

– Sculeni (RO) – Sculeni (MD)

– Oancea (RO) – Cahul (MD)

Totodată, va fi construit un pod nou la nivel de autostradă: Ungheni (RO) – Ungheni (MD)

În mai 2022, secretarul de stat anunța că podul rutier de frontieră, peste râul Prut, între localităţile Giurgiuleşti (Republica Moldova) şi Galaţi (România) a fost reabilitat. Conform acestuia, în reconstrucţia lui au fost investite circa 8 milioane de lei (RON), asiguraţi în totalitate de Guvernul României. Acesta era primul pod dintre România şi Moldova reabilitat după 1989.

Totodată, în decembrie 2022, a fost aprobată finanțarea pentru construcția Podului rutier de peste Prut de la Ungheni, proiect depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility #CEF).

Piesă nouă de la trupa ACORD!

Premieră muzicală de băieții din trupa ACORD! Se pare că îndrăgiții artiști au fost inspirați de ploile care continuă deja de câteva săptămâni.

Dacă tot plouă și plouă, să nu avem insuficiență de piese la temă. Soare, să fie, Vă dorim!”, a fost anunțul celor doi soliști ai trupei.

Piesa este perfect potrivită timpului de afară: nostalgică și emoționantă.

Îi felicităm pe băieții de la ACORD și așteptăm cu nerăbdare un videoclip.

Vă invităm să le ascultați noua melodie și să lăsați comentarii dacă v-a plăcut!

Cum arată buncărele din Rusia a căror reactivare a fost ordonată de Kremlin

Numeroase adăposturi subterane, inclusiv unele datând de pe vremea elitelor sovietice, sunt examinate de autoritățile din Rusia în eventualitatea unor atacuri asupra teritoriului acestei țări.

Cum arată buncărele rusești a căror reactivare a fost ordonată de Putin

Un material publicat în The Guardian relatează că, deși un atac cu rachete asupra Rusiei pare improbabil în acest moment, buncărele construite în perioada sovietică, cum ar fi cel de pe vremea lui Iosif Stalin, sunt avute în vedere pentru a fi făcute funcționale, transmite antena3.ro.

Numit popular chiar „buncărul lui Stalin”, adăpostul este localizat în orașul industrial Samara, situat în sudul Rusiei, pe malul fluviului Volga.

The Guardian a stat de vorbă cu Igor Mahtev, un istoric local care a coborât în buncăr și care a mărturisit că a fost șocat de „mărimea structurii”.

Accesul în structura subterană presupune „o intrare discretă din curtea unui teatru, coborârea mai multor scări obișnuite și o călătorie verticală mai mare de 30 de metri sub, pământ cu liftul”, a relatat Mahtev, care a vizitat obiectivul pentru prima dată în anul 2002.

Potrivit acestui localnic, multe din dotările adăpostului erau încă operaționale.

„Am fost foarte surprins de faptul că telefoanele, datând, evident, din perioada în care a fost construit buncărul, funcționau. Am reușit chiar să sun la biroul meu”, a spus el.

Un alt localnic, membru al comunității de „săpători” din Samara, care coborât în buncăr de mai multe ori, a povestit că a pătruns pe o altă cale în structura subterană, mai exact, cu ajutorul unor frânghii printr-un puț de ventilație din apropierea Pieței Kubîșev.

Există, de fapt, două structuri sub piață, un centru de comunicații și un adăpost principal, mai mare, denumit „Obiectul nr. 2”.

Martor local: „Buncărul lui Stalin, enorm, dar neîntreținut”

„Săpătorul” a descris facilitatea ca fiind enormă, dar fără funcționalitate, adăugând că nu părea să fi fost întreținută în ultimii ani. Totuși, pătrunderea în tunelurile subterane conectate la unul dintre cele mai sensibile locuri din Samara comportă riscuri.

„Toată lumea știe despre buncăr, dar poate fi încă secret și e greu spus unde este linia roșie. Trebuie să ai grijă să nu fii prins”, a estimat el, conform The Guardian.

Locația adăposturilor antiaeriene din Rusia și planurile de protecție civilă ale Rusiei în cazul unui război pe scară largă sunt considerate o chestiune de securitate națională.

„În regiunea Samara, ca urmare a instrucțiunilor președintelui rus, se desfășoară lucrări de anvergură în legătură cu structurile de protecție ale protecției civile. Orice comentarii cu privire la această categorie de structuri sunt premature înainte de finalizarea activităților”, a declarat un reprezentant local al agenției federale pentru gestionarea proprietății de stat, citat de portalul 63.ru.

La sfârșitul anului trecut, publicația The Moscow Times a relatat că patru actuali și foști oficiali ruși au confirmat faptul că au loc modernizări ale adăposturilor, la ordinul guvernului de la Moscova.

În afara adăpostului din Samara, printre cele mai cunoscute buncăre din Rusia sunt cele din capitală și din Sankt Petersburg.

Washingtonul oprește Kievul să atace Moscova

Ucraina a planificat lovituri temerare în spatele liniilor inamice iar aceste planuri i-au panicat pe oficialii americani, scrie Washington Post, care citează în acest sens documentele secrete ale Pentagonului distribuite masiv pe internet.

În februarie, cu câteva zile înaintea împlinirii unui an de la invaziei Rusiei în Ucraina, responsabilii de la Kiev erau ocupați cu elaborarea unor planuri de atac împotriva Moscovei, menționează sursa citată.

General-maiorul Kirilo Budanov, șeful Direcției de informații militare de la Kiev, și-a instruit un adjunct să se pregătească „pentru lovituri în masă pe 24 februarie”, cu tot arsenalul aflat în dotare, arată un raport clasificat al Agenției Naționale de Securitate, NSA, din Statele Unite.

Kievul ar fi luat în calcul și o acțiune subversivă cu explozibili în orașul-port Novorossiisk de la Marea Neagră – o operațiune cu valoare simbolică, dar care ar fi probat capacitatea Ucrainei de a lovi în interiorul teritoriului inamic.

La Washington, Casa Albă s-a temut că acest tip de atacuri în interiorul Rusiei ar putea antrena un răspuns disproporționat și o escaladare din partea Moscovei.

În cele din urmă, potrivit documentelor „scurse” pe internet, responsabilii ucraineni au acceptat, la cererea Washingtonului, să amâne loviturile asupra Moscovei.

Documentele conținând aceste informații fac parte dintr-un lot mai mare de materiale clasificate care ar fi fost inițial încărcate pe un server Discord de jocuri video de către un membru al Gărzii Naționale din SUA, în vârstă de 21 de ani, înainte de a ajunge pe alte rețele de socializare.

Consumul de iaurt sporește imunitatea și previne acumularea kilogramelor în plus
Articolul anterior
Un tânăr din raionul Drochia a murit într-un tragic accident în Franța
Articolul următor