Confecționează cel mai inedit mărțișor!

Primăvara se apropie cu pași rapizi, iar odată cu ea și zilele Mărțișorului. Iar ca să te pregătești de sărbătoarea colorată în  alb-roșu ai nevoie de un mărțișor.

separator

 

Și dacă ești o fire creativă și dorești să ai la piept cel mai inedit și original simbol al primăverii, o poți face şi datorită unui master class oferit de Lilia Guțan, din mâinile căreia ies cele mai ingenioase mărțișoare.

Urmează cu atenție ce face meșterița Lilia.

Pentru a confecționa un mărțișor,  ai nevoie de un carton colorat, panglică de câteva culori: roz aprins, roșu și alb, două mărgele, una roșie și alta albă, foarfece, ață și ac.

1. Pentru început vei face un trandafir din panglica roz. Tehnica este simplă: faci un nod la capătul panglicii roz, iar în jurul lui vei răsuci panglica și o vei așeza astfel, încât să obții un trandafir, iar ca să-și mențină forma, vei coase atent în spatele florii. Și nu uita că panglica roz trebuie să fie mai lată decât celelalte două.


2. Apoi vei tăia două panglici de aceeași lungime: una de culoare albă, iar alta – roșie.

3. La capătul panglicii roșii vei introduce mărgica de culoare albă făcând cu acurateţe  un nod. Aceeași operație se va efectua şi cu panglica de culoare albă.

4. Vei prinde panglicile în spatele trandafirului.


5. Mărțișorul este gata. Deja tu vei alege dacă dorești să-i prinzi un carton decorativ în spate.

Să-l porți cu plăcere și să le oferi și celor dragi aceste minunate simboluti ale primăverii!

Text: Alina Cotoros

Cunoaște-o pe “Miss UST 2012”!
Articolul anterior
Mister UCCM 2012
Articolul următor
Alte articole interesante