Fii creativă şi confecţionează-ţi cea mai trendy brăţară!

Fiecare dintre noi ne dorim să fim cât mai stilate

separator
şi frumoase pe plajă.

Pe lângă costumul de baie, pălăria şi ochelarii de soare, care te scot din anonimat odată ajunsă pe litoral, nu trebuie să îţi lipsească nici accesoriile finuţe cum ar fi: mărgelele, cerceii şi brăţările. Ce poate fi mai original şi creativ decât o brăţară în tonul mării, “inundată” cu pandative diverse, ce te trimit direct cu gândul la vacanţă.

 

Alături de meşteriţa Alexandra Cristea, care îți va oferi un master class demn de luat în seamă, vei învăţa cum să-ţi creezi cea mai trendy şi mai stilată brăţară din această vară.

Materiale necesare:

 • fâşii de monofilament;
 • pandative;
 • pinuri de două feluri (pinuri subţiri modelatoare pentru pandativ şi pinuri mai groase pentru încheietoare);
 • mărgele colorate;
 • căpăcele;
 • carabină:
 • ineluşe;
 • ac;
 • bisere de 3 culori (culoarea mării, a nisipului şi a cerului);
 • foarfece;
 • cleşte oblic pentru tăiat;
 • cleşte pentru bucle;
 • chibrituri.

Urmează cu atenţie următorii paşi:

1. Pregăteşte 6 fire de monofilament din care va fi alcătuită brăţara;

2. Leagă toate aceste fire într-un nod;

3. Cu ajutorul unui chibrite, arde bucata de monofilament înnodată, pentru a nu se desface;

4. Prinde de nod un pin mai gros şi pune un căpăcel pentru a astupa nodul;

5. După ce ai pus căpăcelul, taie jumatate de pin cu ajutorul cleştelui oblic;

6. Din cealaltă bucată rămasă, fă un cârligel de care vei putea agăţa carabina (încheietoarea brăţării);

7. Începe să îmbraci firele de monofilament cu bisere, dar pentru ca lucru să fie mai uşor şi procesul mai rapid foloseşte un ac cu urechea mai mare prin care vor putea intrea cu uşurinţă biserele. Această procedură o faci cu două fire de monofilament;

8. Printre rândurile de bisere mai pune şi câte o mărgică mai mare şi mai închisă la culoare, pentru a scote în evidenţă aceste valuri ale mării;

9. Ia un pin subţire modelator şi cu ajutorul cleştelui pentru bucle, fă un cârlig în formă de 8;

10. Agăţă de cârlig un pandativ în formă de peşte, broscuţă, rac… sau ce formă vrei tu, dar totuşi ţine cont că brăţara are tematica mării;

11. Printre bisere la o distanţă diferită pune câte un pandativ, pentru ca la sfârşit să fii cea mai invidiată domniţă de pe plajă;

12. Aceeaşi procedură o faci şi cu biserile de culoarea nisipului şi cu cele de culoarea cerului. La fel punând între ele câte o mărgică şi câte un pandativ cu tematica mării;

13. La sfârşit vei obţine 6 fâşii de bisere, 2 de culoarea mării, 2 de culoare nisipului şi două de culoare cerului. Iar pandativele “rătăcite” printre ele, îţi va da senzaţia că marea este cât mai aproape de tine;

14. După ce ai terminat cele 6 şirurile de bisere, fă un nod în care să le incluzi pe toate;

15. Cu ajutorul unui chibrite arde capetele rămase, pentru a nu se destrăma nodul obţinut;

16. Încâlceşte şirurile de bisere, astfel încât să ai o brăţără mai haotică;

17. La sfârşit, agaţă de nod un pin mai gros, pune căpăcelul, taie cu ajutorul cleştelui oblic jumătate de pin, iar din bucata rămasă fă un cârlig de care să poţi agăţa un ineluş;

18. Uite că şi brăţara e gata.

Fii sigură, că alături de costumul de baie şi celelalte accesorii, vei fi cea mai stilată domniţă de pe plajă.

Text: Cristina Mihalachi

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

Chiar și cei mai experimentați șoferi pot învăța trucuri noi legate de autoturismul pe care îl conduc. Foarte puțini știu despre existența unui buton secret din mânerul portierei de la mașină. În ce situații trebuie folosit?

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

La ce folosește butonul secret din mânerul portierei de la mașină

An de an, producătorii auto scot pe piață noi și noi modele de autoturisme. Cumpărătorii sunt atrași fie prin designul mașinilor, performanțele tehnice sau dotările speciale ce pot transforma orice deplasare într-un răsfăț. Ajunși acasă cu noua achiziție, puțini mai stau să studieze cu atenție manualul de utilizare al vehiculului, ceea ce înseamnă că riscă să nu îi descopere niciodată pe deplin toate funcțiile.

Poate unul dintre cele mai neglijate părți ale unei mașini sunt mânerele. Un videoclip publicat în mediul online face furori în rândul internauților, fiind apreciat de peste un milion de persoane. În imagini este dezvăluit un buton secret din mânerul portierei de la mașină. Cu toate că foarte mulți șoferi nu au habar de existența sa, este de mare folos într-un moment…delicat.

Știm foarte bine că pentru încuia și descuia mașina, ne referim aici la cele fabricate în ultimii ani, nu mai avem nevoie de cheie, ci de apăsarea unui singur buton de pe telecomandă. Dar ce faci în momentul în care telecomanda rămâne fără baterie și nu ai un înlocuitor? În videoclipul postat pe Instagram se dezvăluie că mânerul al portierei are un mic buton ascuns care, odată apăsat, va scoate carcasa de plastic care îl acoperă și sub care se găsește lăcașul în care se bagă cheia clasică.

sursa: www.playtech.ro

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23. Aceasta include acum 11 noi modele de încălțăminte, scrie tabuhighlife.ro.

adidas și Gucci continuă succesul colaborării lor pline de viață, cu o selecție de articole complet noi pentru sezonul primăvară/vară 2023.

Bazându-se pe siluetele de îmbrăcăminte și încălțăminte cu monogramă ale duoului, noul sezon aduce noi variante de culoare pieselor mult iubite și oferă o explorare în noi țesături și texturi. 

În gama sa de îmbrăcăminte, SS23 prezintă fermoare din nailon de marcă, treninguri monograme complete, jachete din velur și tricouri grafice adidas x Gucci. Accesoriile completează oferta, alcătuite din pălării tip găleată cu logo, șepci de baseball și genți de călătorie supradimensionate.

Cu toate acestea, probabil cele mai captivante despre noul sezon sunt cele 11 noi stiluri de încălțăminte care includ revenirea râvnitului adidas x Gucci Gazelle. Adidașii mult iubiți sosesc în patru noi nuanțe de gri, negru, albastru și verde, complet cu monograma familiară a lui Gucci. 

În altă parte, încălțămintea din acest sezon include adidas ZX 8000, care vine în patru variante de culoare – dintre care unul aduce un omagiu iterației originale „Aqua” a pantofului. În cele din urmă, încălțămintea SS23 este completată cu trei perechi de pantofi cu talpă groasă, care vin în alb-negru, maro și o variantă translucidă.

Un designer moldovean și-a prezentat colecția de rochii la Săptămâna Modei de la Londra

Designerul moldovean Evghenii Hudorojcov, pe podium la Săptămâna Modei de la Londra! Creatorul de modă a strălucit cu noua sa colecție de rochii, iar publicul a apreciat ținutele cu ropote de aplauze.

„Zi de amintit, 18 februarie 2023”, a comentat Evghenii Hudorojcov, pe pagina sa de Instagram, unde a publicat un video de la eveniment.

Creațiile lui Evghenii Hudorojcov sunt apreciate atât de publicul din Republica Moldova, cât și de cel din afara țării.

sursa video: Instagram/eho.dress

Fii creativă şi confecţionează-ţi cea mai trendy brăţară!
Articolul anterior
EXCLUSIV! Smiley îşi lansează fosta iubită în muzică?
Articolul următor