Sfaturi utile pentru viitoarele mirese. Cum alegeți corect voalul

Rochia de mireasă, bineînţeles, trebuie să fie cea mai frumoasă  ţinută din ziua nunţii talii, însă și voalul este un element aproape la fel de important. Stilul greşit poate pune în umbră chiar şi cea mai frumoasă rochie, dar cel corect poate scoate în evidenţă nu numai rochia, ci întreaga apariţie. Vezi un scurt ghid practic:

separator
1fb2dc7b19a3d9298cf2b67a1f41fa2c


Tipuri de voal în funcţie de lungime:

Voalul până la nivelul umerilor – face pereche ideală cu rochiile cu detalii extravagante (aplicaţii, broderii, dantelă) în partea superioară, pentru că nu le acoperă, ci le pune în evidenţă.

umeri
Voalul până la nivelul coatelor – un stil clasic şi în acelaşi timp uşor de manevrat

coate
Voalul până la nivelul degetelor – îl găseşti sub denumirea „fingertip length”. Un stil clasic şi atemporal

degetelor
Voalul stil balet/vals – cu o lungime ce cade oriunde între nivelul genunchilor şi al gleznelor, permite mişcarea liberă, în special pe ringul de dans.

balet
Voalul chapel – voalul de dimensiune până la nivelul gleznelor, fără trenă

chapel
Voalul cathedral – varianta mai dramatică a voalului stil chapel, care atinge nivelul gleznelor, prelungindu-se într-o trenă.

cathedral
Tipuri de voaluri în funcţie de stil:

Voalul birdcage – voalul din plasă, cu aspect retro, care poate acoperi întreaga faţă, ori numai zona ochilor, şi care este de regulă susţinut de accesorii prinse în păr, ascunse, ori împodobite cu diverse aplicaţii din mărgele/cristale.

birdcage
Voalul blusher – un stil clasic de voal din tulle, care acoperă faţa, şi a cărui lungime atinge nivelul umerilor

blusher
Voalul dublu – poate fi o variaţie a oricărui tip de voal. Presupune o parte mai lungă în spate şi un voal stil blusher în partea din faţă

double
Voalul Mantilla – făcut popular de Grace Kelly, acest stil se traduce printr-un voal din tulle fin brodat cu dantelă pe margini.

mantilla
Voalul Juliet Cap – presupune o parte din dantelă (care poate fi înlocuită cu tulle simplu), care acoperă capul şi uneori şi fruntea, din care porneşte restul voalului

juliet-cap
Voalul pouf – un voal extravagant, plin de volum, pentru un aer dramatic.

pouf
Sfaturi:

Alege voalul abia după ce te-ai hotărât asupra unei rochii de mireasă. Rochia este totuşi elementul principal al ţinutei tale din ziua nunţii, în timp ce voalul este un accesoriu menit să o pună în evidenţă.

Ţine cont de locul ceremoniei. Un voal stil cathedral, cu o trenă dramatică, este perfect pentru o nuntă în biserică, însă deloc nimerit pentru o nuntă pe plajă, de pildă.

Asigură-te că voalul îţi scoate în evidenţă rochia, nu că o ascunde. Dacă ai ales o rochie cu multe detalii extravagante, mergi pe un stil de voal din tulle simplu, iar dacă ai ales o rochie minimalistă, poţi opta pentru un voal cu detalii din dantelă, precum cel stil Juliet Cap.

Fii atentă ca voalul să nu se suprapună cu detaliile preţioase ale rochiei. Pentru rochii cu corset brodat, aste bine să optezi pentru stiluri de voal până la nivelul umerilor, iar pentru rochiile cu trenă/spate împodobit cu detalii/decupaje, optează pentru un voal care acoperă numai partea din faţă.

Ia în considerare coafura pe care ţi-o doreşti atunci când alegi voalul. Voalurile stil Juliet Cap ori Mantilla arată senzaţional în duet cu părul lăsat liber pe spate, în timp ce voalurile tip birdcage arată extraordinar cu părul prins într-un coc sau chignon.

Ţine cont de faptul că aplicaţiile din cristale reflectă flash-ul aparatului foto, şi pot apărea în poze precum puncte negre.

Dacă îţi doreşti să renunţi la voal pe durata petrecerii de după ceremonie, roagă-ţi hair-stilistul să îl ataşeze în aşa fel încât scoaterea lui să nu compromită coafura.

Sursa

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori.

Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte, lalele pot fi destul de pretențioase dacă nu sunt îngrijite corect, transmite catine.ro.

Descoperă ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp.

Florarii vin în ajutor doamnelor și le dezvăluie un truc mai puțin cunoscut pentru a prelungi durata de viață a unui buchet superb de lalele. Experții spun că lalele pot rezista pentru o perioadă lungă de timp dacă sunt îngrijite în mod corect.

Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp

Pentru început, specialiștii recomandă ca atunci când mergi să cumperi lalele să alegi buchetele care nu s-au deschis încă.

Lalele îmbobocite vor rezista mai mult timp decât unele înflorite complet. Pentru a prelungi durate de viață a lalelelor, florarii recomandă să adaugi în apa acestora puțin zahăr și gheață. Gheața ajută lalele să nu se deschidă la fel de repede.

Ține cont de faptul că lalele sunt flori care au nevoie de multă apă. Este important să păstrezi apa lalelelor tale proaspătă și să o schimbi periodic.

Alege să pui florile într-o vază spațioasă, în care acestea să aibă suficient loc. Apoi adaugă zahărul în apa din vază și amestecă până ce acesta se dizolvă.

Pentru un plus de prospețime poți adăuga mai apoi câteva cuburi de gheață. Apa rece va prelungi durata de viață a florilor tale. Ai grijă ca la câteva zile să tai puțin din codița lalelelor.

Specialiștii de la Parade.com sugerează să tai codița lalelelor la un unghi de 45 de grade. Ține cont și de frunzele lalelelor. Cele care stau prea mult timp sub apă ar putea începe să se descompună. Este recomandat să îndepărtezi frunzele care ar putea pune în pericol durata de viață a florilor tale.

Tot legat de durata de viață a acestora este important și locul în care le așezi. Florarii spun că acestea ar trebui ferite de căldura în exces și ar trebui așezate într-un loc luminos.

Ce semnificație au lalelele

Florile reprezintă modul perfect prin care poți să-ți exprimi sentimentele față de o persoană. Lalelele sunt gingașe, parfumate și colorate.

Ele sunt un simbol al primăverii, dar pot avea o semnificație mult mai profundă. Află mai multe și despre semnificația zilei de 1 martie. Vezi de ce este atât de importantă.

În unele culturi, lalelele sunt un simbol al perfecțiunii și al dragostei profunde. Vreme de secole au fost asociate cu iubirea necondiționată. Totodată, lalelele mai pot simboliza renașterea.

Dacă știi că o persoană trece printr-o perioadă mai dificilă, atunci lalele i-ar putea însenina ziua. În epoca victoriană, oamenii asociază lalele cu actele de caritate. Chiar și culoarea lor poate ascunde un mesaj aparte. Se spune că lalele albe simbolizează respectul și puritatea.

Despre lalele galbene se spune că simbolizează speranța și fericirea. Lalelele orange pot simboliza entuziasmul și spiritul liber. Lalele roșii, unele dintre cele mai populare, pot însemna dragostea eternă și pasiunea. Lalele roz, deși mai rare, simbolizează afecțiunea și conexiunea spiritual.

Lalele violet sunt asociate cu regalitatea și simbolizează eleganța. Lalele albastre, destul de rar întâlnite la noi, simbolizează serenitatea și pacea interioară.

Trucul incredibil care îți poate salva viața dacă te prinde o furtună cu fulgere

Să fii prins de furtună nu este niciodată plăcut, chiar dacă ești echipat. Dacă este vorba de una cu fulgere, atunci situația se complică. Pentru astfel de situații, specialiștii nemți vin cu un sfat care, la prima vedere, pare cel puțin ciudat, dacă nu de-a dreptul sinucigaș. Cercetătorii care au analizat astfel de furtuni spun că este mai bine să renunțăm la umbrelă și să lăsăm ploaia să ne ude bine pe cap. În acest fel, ne mărim șansele de a scăpa teferi dacă ne lovește fulgerul.

Un studiu realizat la o universitate din Germania a arătat că apa de ploaie de pe scalp acționează ca o „cască” de protecție în cazul unei descărcări electrice, curentul urmând calea cea mai conductibilă spre sol, prin pelicula de apă care ne acoperă corpul. Șansele de supraviețuire cresc de 70% la 90%, arată studiul, publicat în Scientific Reports și citat de 20Minutos.

Cercetarea a folosit două modele de cap cu trei straturi reprezentând scalpul, craniul și creierul. Unul a fost stropit cu apă pură, pentru a o simula pe cea de ploaie și ambele au fost expuse la șocuri electrice puternice. Capul umed a suferit mai puține leziuni, iar „creierul” său a avut o expunere la curent electric cu 13% mai mică decât capul uscat, ceea ce ar putea face diferența dintre viață și moarte.

Pentru a beneficia de protectie, scalpul trebuie sa fie umed, nu doar parul.

sursa

Trucul care te ajută să economisești zeci de litri de combustibil. Descoperirea făcută de cercetătorii britanici

Există multe modalități prin care șoferii pot economisi combustibil, dar în acest caz particular factorul determinant este cât de curată este caroseria unei mașini.

Sume importante ce ajung și la sute de euro pot fi economiste de șoferi în fiecare an. Potrivit cercetătorilor britanici de la ATS Euromaster, o mașină cu o caroserie curată este mai eficientă din punct de vedere aerodinamic, iar asta contribuie decisiv la reducerea consumului de combustibil, în special în cazurile în care șoferul petrecere cea mai parte a timpului deplasându-se cu viteză pe autostradă, scrie romaniatv.net.

Sfatul britanicilor vine în același timp pentru a demonta un mit care spune că mașinile murdare sunt mai economice în consum. Mitul susține că denivelările create pe suprafața caroseriei funcționează ca micile adâncituri uniforme pe care le are o mine de golf. Acestea măresc distanța pe care mingea o poate parcurge în aer.

O mașină care este curățată regulat poate economisi până la 10% din combustibil în comparație cu o mașină care nu este curată apropae niciodată, potrivit analiștilor britanici, asta în cazul în care parcurge marea majoritate a kilometrilor pe autostradă.

Un autovehiucul curat profită la maximum de caroseria aerodinamică, în timp ce poluanții care se acumulează pe caroserie cresc rezistența aerodinamică și în consecință crește și consumul de combustibil.

Pentru rezultate optime, trebuie să curățăm corect partea inferioară a vehiculului, dar și roțile, deoarece se acumulează noroi și alți poluanți care intensifică rotația aerului în acel punct.

Natalia Gordienko nu-și mai ascunde burtica de gravidă! Vezi ultimele poze pe care le-a postat artista
Articolul anterior
10 trucuri psihologice pe care trebuie să le cunoști
Articolul următor