Sfaturi utile pentru viitoarele mirese. Cum alegeți corect voalul

Rochia de mireasă, bineînţeles, trebuie să fie cea mai frumoasă  ţinută din ziua nunţii talii, însă și voalul este un element aproape la fel de important. Stilul greşit poate pune în umbră chiar şi cea mai frumoasă rochie, dar cel corect poate scoate în evidenţă nu numai rochia, ci întreaga apariţie. Vezi un scurt ghid practic:

separator
1fb2dc7b19a3d9298cf2b67a1f41fa2c


Tipuri de voal în funcţie de lungime:

Voalul până la nivelul umerilor – face pereche ideală cu rochiile cu detalii extravagante (aplicaţii, broderii, dantelă) în partea superioară, pentru că nu le acoperă, ci le pune în evidenţă.

umeri
Voalul până la nivelul coatelor – un stil clasic şi în acelaşi timp uşor de manevrat

coate
Voalul până la nivelul degetelor – îl găseşti sub denumirea „fingertip length”. Un stil clasic şi atemporal

degetelor
Voalul stil balet/vals – cu o lungime ce cade oriunde între nivelul genunchilor şi al gleznelor, permite mişcarea liberă, în special pe ringul de dans.

balet
Voalul chapel – voalul de dimensiune până la nivelul gleznelor, fără trenă

chapel
Voalul cathedral – varianta mai dramatică a voalului stil chapel, care atinge nivelul gleznelor, prelungindu-se într-o trenă.

cathedral
Tipuri de voaluri în funcţie de stil:

Voalul birdcage – voalul din plasă, cu aspect retro, care poate acoperi întreaga faţă, ori numai zona ochilor, şi care este de regulă susţinut de accesorii prinse în păr, ascunse, ori împodobite cu diverse aplicaţii din mărgele/cristale.

birdcage
Voalul blusher – un stil clasic de voal din tulle, care acoperă faţa, şi a cărui lungime atinge nivelul umerilor

blusher
Voalul dublu – poate fi o variaţie a oricărui tip de voal. Presupune o parte mai lungă în spate şi un voal stil blusher în partea din faţă

double
Voalul Mantilla – făcut popular de Grace Kelly, acest stil se traduce printr-un voal din tulle fin brodat cu dantelă pe margini.

mantilla
Voalul Juliet Cap – presupune o parte din dantelă (care poate fi înlocuită cu tulle simplu), care acoperă capul şi uneori şi fruntea, din care porneşte restul voalului

juliet-cap
Voalul pouf – un voal extravagant, plin de volum, pentru un aer dramatic.

pouf
Sfaturi:

Alege voalul abia după ce te-ai hotărât asupra unei rochii de mireasă. Rochia este totuşi elementul principal al ţinutei tale din ziua nunţii, în timp ce voalul este un accesoriu menit să o pună în evidenţă.

Ţine cont de locul ceremoniei. Un voal stil cathedral, cu o trenă dramatică, este perfect pentru o nuntă în biserică, însă deloc nimerit pentru o nuntă pe plajă, de pildă.

Asigură-te că voalul îţi scoate în evidenţă rochia, nu că o ascunde. Dacă ai ales o rochie cu multe detalii extravagante, mergi pe un stil de voal din tulle simplu, iar dacă ai ales o rochie minimalistă, poţi opta pentru un voal cu detalii din dantelă, precum cel stil Juliet Cap.

Fii atentă ca voalul să nu se suprapună cu detaliile preţioase ale rochiei. Pentru rochii cu corset brodat, aste bine să optezi pentru stiluri de voal până la nivelul umerilor, iar pentru rochiile cu trenă/spate împodobit cu detalii/decupaje, optează pentru un voal care acoperă numai partea din faţă.

Ia în considerare coafura pe care ţi-o doreşti atunci când alegi voalul. Voalurile stil Juliet Cap ori Mantilla arată senzaţional în duet cu părul lăsat liber pe spate, în timp ce voalurile tip birdcage arată extraordinar cu părul prins într-un coc sau chignon.

Ţine cont de faptul că aplicaţiile din cristale reflectă flash-ul aparatului foto, şi pot apărea în poze precum puncte negre.

Dacă îţi doreşti să renunţi la voal pe durata petrecerii de după ceremonie, roagă-ţi hair-stilistul să îl ataşeze în aşa fel încât scoaterea lui să nu compromită coafura.

Sursa

Natalia Gordienko nu-și mai ascunde burtica de gravidă! Vezi ultimele poze pe care le-a postat artista
Articolul anterior
10 trucuri psihologice pe care trebuie să le cunoști
Articolul următor
Alte articole interesante