10 idei pentru decorarea ouălor de Paște

Una dintre activitățile tradiționale de Paște este decorarea ouălor. Poți transforma acest obicei într-o activitate distractivă care îi va bucura atât pe cei mici, cât și pe cei mari din familie. Iată cum poți crea decorațiuni de Paște folosind ouă golite de conținut.

separator

Ouă-unicorn

Nu aveți nevoie decât de un marker permanent, câteva floricele pastel, naturale sau artificiale, și puțin lipici și niște hârtie aurie, din care să faceți mici cornete.

Ouă-iepuraș

Un alt mod simplu de a decora ouăle și, în egală măsură, a le face celor mici o bucurie e decorarea în formă de iepuraș. Tot ce vă trebuie este doar puțină vată (eventual dischete demachiante) pe care o puteți colora în roz, gri sau orice culoare preferați. Din aceasta veți face urechiuțele iepurașilor, în timp ce ochișorii și gurița le veți desena cu un marker subțire. La final, nu uitați să puneți și în spate un pămătuf, pe post de codiță.

Ouă de primăvară

Un alt model simplu de făcut îl reprezintă ouăle colorate într-o explozie de culori, cu ajutorul vopselelor acrilice și a unei pensule subțiri.

Ouă-ananas

Nu aveți nevoie decât de niște vopsea galbenă de ouă și de hârtie verde, pe care trebuie să o tăiați sub formă de frunzulite (de la mic la mare) și să o lipiți deasupra oului.

Ouă-mozaic

Unul dintre cele mai spectaculoase modele este oul-mozaic. Pentru asta trebuie să folosiți câteva ouă fierte colorate, dar și nevopsite. Pe cele colorate va trebui să le descojiți apoi, iar bucățelele rezultate le veți lipi pe ouăle fierte albe, rezultând un mozaic cu care vă veți impresiona musafirii cu siguranță.

Ouă aurii

Aveți nevoie de foiță aurie, care se comercializează în magazinele dedicate decorațiunilor și de ouă vopsite în prealabil în diverse culori. Tot ce trebuie să faceți este să dați ouăle colorate cu puțin lipici, după care să le înveliți în folia aurie. La final, îndepărtați surplusul, având grijă să lăsați la vedere și puțin din partea colorată a oului.

Ouă cu pene

Nu aveți nevoie decât de niște pene mai deosebite, de preferat, de bibilică sau de rață, pe care apoi să le lipiți pe ouăle fierte în prealabil. Le puteți pune apoi într-un bol de culoare albă, pe un pat de pene și, gata, aveți un aranjament extrem de rafinat și obținut în doar câteva minute.

Ouă-puișor

Mai întâi le fierbeți, după care le colorați cu vopsea acrilică galbenă (mai întâi pe jumătate și, după ce se usucă, și cealaltă jumătate), apoi le lipiți ochișori și cioculețe din hârtie neagră și roșie decupată în prealabil, iar la final penele de deasupra. Puteți pune ouăle-puișor direct într-un carton obișnuit de ouă, în care ați așezat niște iarbă artificială.

 Ouă alb-negru

Desenează pe ouă, cu vopsea sau cu markerul negru, orice model vă trece prin cap. Dungi, pătrate, romburi, inimioare. Veți observa că acestea, per ansamblu, cu cât vor fi mai imperfecte, cu atât vor fi mai interesante și vor avea un aer de autenticitate.

Ouă-emoji

Mai simplu de atât nici că se poate, cu vopsea galbenă de ouă și markere colorate ai în câteva minute o mulțime de funny sau sad faces, emoji veseli, triști, plângăcioși sau îndrăgostiți, iar musafirii voștri vor fi încântați cu siguranță!

sursa

Video! Incendiu de proporții într-un centru comercial din Rusia. Cel puțin patru oameni și-au pierdut viața
Articolul anterior
Alarmant. Un satelit uriaș, scăpat de sub control, s-ar putea prăbuși în zona Mării Negre
Articolul următor
Alte articole interesante