Sarea de bucătărie este unul dintre cele mai cunoscute şi folosite ingrediente în bucătărie. În dietă este recomandat să evităm consumul excesiv de sare, pentru că acesta poate dăuna sănătății. Totodată, poți folosi sarea de bucătărie în o mulțime de alte moduri, pentru că este ieftină și are multe avantaje despre care probabil nici nu ştiai!
1. Previne apariţia mucegaiului pe perdelele de duş. Spală perdelele de duş cu apă sărată atunci când le cumperi şi nu va apărea niciodată mucegai pe ele.
2. Calmează muşcăturile de ţânţari. Pentru a scăpa de mâncărimea provocată de muşcăturile de ţânţari, umezeşte puţin vârful degetului cu apă, pune-l în sare şi apoi freacă-te peste zona afectată.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
3. Redă strălucirea cuprului. Amestecă sare cu oţet şi făină, sau adaugă nişte zeamă de lămâie şi freacă suprafaţă pătată.
4. Previne stropirea uleiului. Pune puţină sare în tigaie atunci când vrei să prăjeşti ceva, aceasta va împiedica uleiul fierbinte să sară.
5. Face ca lumânările să nu mai picure. Înmoaie lumânarea într-o soluţie concentrată de sare pentru câteva ore, apoi lasă la uscat şi abia apoi aprinde-o.
6. Elimină mirosurile neplăcute din încălţăminte. Pune în pantofi săculeţi mici de pânză plini cu sare, lasă-i să-şi facă treaba şi pantofii vor mirosi ai bine în câteva ore. Poţi, de asemenea, să pui puţină sare în pantofi şi să o agiţi, după care să o aspiri.
7. Te scapă de furnici. Combină sarea şi apa într-un raport 1:4 într-o sticlă. Pulverizează această soluţie peste zonele cu probleme.
8. Creează vopsea sigură şi ieftină de casă pentru copii. Folosind ingrediente simple, poţi face propria vopsea de casă pentru copii. Într-un castron amestecă o ceaşcă de făină, o ceaşcă de sare, una de apă şi câteva picături de colorant alimentar.
9. Împiedică fructele şi legumele să se oxideze. Pune feliile de fructe sau legume proaspete într-un castron plin cu apă sărată.
10. Îndepărtează mirosul de ceapă de pe mâini. E simplu, umezeşte-ţi mâinile, freacă-le cu sare, apoi clăteşte-te.
11. Fă-ţi propriul odorizant de cameră natural. Ai nevoie de 1/2-1 ceaşcă de sare şi 20-30 de picături de ulei esenşial sau petale de trandafir. Pur şi simplu pune toate ingredientele într-un castron sau borcan şi pregăteşte-te pentru aer frumos mirositor. De asemenea, poţi folosi coaja de la o jumătate de portocală ca vas natural.
12. Stinge focul repede. În cazul în care focul scapă de sub control din cauza grăsimii în timp ce găteşti, toarnă sare pe el. Va întrerupe fluxul de oxigen şi va înfunda flacăra.
13. Curăţă fierul de călcat. Pentru a elimina petele, porneşte fierul la cea mai ridicată temperatură, presară puţină sare pe o bucată de hârtie maro şi pune fierul fierbinte peste ea.
14. Ţine ferestrele departe de îngheţ. Freacă interiorul ferestrelor cu un burete înmuiat în apă sărată.
15. Curăţă chiuveta. O pastă obţinută din suc de lămâie şi sare poate fi utilizată pentru a curăţa chiuvetele din oţel inoxidabil.
16. Nu te lăsa să fii păcălit la restaurant. Dacă în mâncarea comandată ai găsit un fir de păr, cere-i chelnerului să îţi înlocuiască farfuria. Înainte de asta, nu uita să pui sare în mâncare pentru a te asigura că nu îţi aduce aceeaşi farfurie, sugerează brightside.me.