Alege culorile din casă în funcție de semnificația lor!

Culorile te pot energiza, te pot înveseli, te pot calma, îți pot crește capacitatea de concentrare. De aceea, ar fi bine să știi semnificația fiecărei nuanțe în parte.

separator

Roșu

Roșul simbolizează energie, pasiune, căldură, aventură. Pentru că a devenit o culoare foarte populară, aceasta este folosită în bucătărie, pentru a trezi pofta de mâncare. Nu este indicat să colorezi în roșu camera copilului sau dormitorul deoarece, fiind o culoare puternică, poate duce la dureri de cap.

rosu1

Roz

Rozul este un foarte bun calmant, simbolizând dragostea și romantismul. Este culoarea ideală pentru relații, deci ar fi bine să o folosești în dormitor. Combinată cu fucsia, aceasta va aduce pasiune în căminul tău.

roz

Verde

Verdele promovează starea de bine, armonia, stabilitatea și echilibrul. Acesta ajută la concentrare, deci este potrivit pentru birou sau camera de studii.

verde

Albastru

Culoarea albastră previne coșmarurile. Tot ea este asociată cu loialitatea, protecția și autoritatea. Albastrul este potrivit pentru dormitor și baie. Pentru a nu părea inconfortabil, optează pentru albastru spre turquoise.

albastru

Galben

Galbenul simbolizează soarele și energia. Această culoare nu trebuie folosită în dormitor din motiv că nu este potrivită pentru odihnă. Totuși, este o culoare minunată pentru bucătărie, sufragerie sau camera de zi.

galben

Oranj

Oranjul, la fel ca și galbenul, este energic, vesel, stimulativ şi primitor. Deci, alege această culoare pentru living sau camera de mese.

oranj

Mov

Culoarea mov va crea o ambianță luxoasă și scumpă. Asociată cu fertilitatea, magia și creativitatea, aceasta este ideală pentru dormitor. Dacă îți pare prea puternică, încearcă nuanțe mai deschise.

mov1

Maro

Maroul va aduce casei tale o senzație de naturalețe și confort. Este o culoare neutră, asociată cu siguranța și stabilitatea. Deci, îți poți colora pereții din orice cameră în această nuanță.

maro

Text: Sorina Țurcanu

Vezi cât de mult au crescut copiii de vedete!
Articolul anterior
De astă dată nimeni nu le va taxa din cauza problemelor de sănătate și a handicap-ului fizic! Vor fi apreciate pentru frumusețea lăuntrică!
Articolul următor
Alte articole interesante