Cardiganul- un must-have al sezonului! (50 foto)

Cardiganul este elementul vestimentar care nu trebuie s

separator
ă lipsească din garderoba ta nici în acest sezon. Clasic, comod și versatil, acesta te va ajuta să faci cele mai chic combinații vestimentare.

Cardiganul- un must-have al sezonului! 50 foto

Cromatica cardiganelor este diversă: maro, albastru, galben, verde, roz, roșu- toate aceste nuanțe sunt binevenite în noul sezon.

Stiliștii îți recomandă și de această dată paiete, printuri animalice și pietre decorative.

modnyj_genskiy_kardigan_foto_vyazanyj_spicami_kryuchkom_06 modnyj_genskiy_kardigan_foto_vyazanyj_spicami_kryuchkom_10 modnyj_genskiy_kardigan_foto_vyazanyj_spicami_kryuchkom_14

Cardiganele croșetate, călduroase îți vor diversifica perfect garderoba în această primăvară și te vor salva de fiecare data când nu vei ști ce să îmbraci.

genskiy_kardigan_vyazanyj_61 genskiy_kardigan_vyazanyj_62 modnyj_genskiy_kardigan_foto_vyazanyj_spicami_kryuchkom_05

Le poți purta cu tricouri,  bluze sau rochițe. O combinație nu mai puțin reușită ar fi cu colanți, blugi sau fuste.

Când optezi pentru acest element vestimentar, nu exagera cu bijuteriile. Cele mai indicate sunt bijuteriile mici și discrete.

genskiy_kardigan_vyazanyj_58 genskiy_kardigan_vyazanyj_59 genskiy_kardigan_vyazanyj_60

Comode și versatile, cardiganele sunt exact ceea de ce ai nevoie în această primăvară!

Pentru mai multă inspirație, vezi imaginile de mai jos!

genskiy_kardigan_vyazanyj_03 genskiy_kardigan_vyazanyj_04 genskiy_kardigan_vyazanyj_07 genskiy_kardigan_vyazanyj_08 genskiy_kardigan_vyazanyj_11
genskiy_kardigan_vyazanyj_13 genskiy_kardigan_vyazanyj_16 genskiy_kardigan_vyazanyj_17 genskiy_kardigan_vyazanyj_18 genskiy_kardigan_vyazanyj_20
genskiy_kardigan_vyazanyj_21 genskiy_kardigan_vyazanyj_22 genskiy_kardigan_vyazanyj_23 genskiy_kardigan_vyazanyj_24 genskiy_kardigan_vyazanyj_25
genskiy_kardigan_vyazanyj_26 genskiy_kardigan_vyazanyj_27 genskiy_kardigan_vyazanyj_28 genskiy_kardigan_vyazanyj_30 genskiy_kardigan_vyazanyj_31
genskiy_kardigan_vyazanyj_34 genskiy_kardigan_vyazanyj_35 genskiy_kardigan_vyazanyj_36 genskiy_kardigan_vyazanyj_37 genskiy_kardigan_vyazanyj_38
genskiy_kardigan_vyazanyj_39 genskiy_kardigan_vyazanyj_41 genskiy_kardigan_vyazanyj_42 genskiy_kardigan_vyazanyj_43_glavnaja genskiy_kardigan_vyazanyj_44
genskiy_kardigan_vyazanyj_45 genskiy_kardigan_vyazanyj_46 genskiy_kardigan_vyazanyj_47 genskiy_kardigan_vyazanyj_48 genskiy_kardigan_vyazanyj_49
genskiy_kardigan_vyazanyj_54 genskiy_kardigan_vyazanyj_55 genskiy_kardigan_vyazanyj_56 genskiy_kardigan_vyazanyj_57

Text: Sorina Țurcanu

Câtă energie electrică consumă aparatele de bucătărie. Aparatele care cresc factura la curent

Dacă factura la electricitate este prea mare și vrei să economisești niște bani, este timpul să acorzi atenție aparatelor pe care le ai acasă, iar bucătăria este primul loc pe care trebuie să îl verifici, deoarece aici sunt cele mai multe electrocasnice mari consumatoare de energie. 

Dacă vă gândiți la o zi obișnuită, câte aparate folosiți în bucătărie: frigiderul, blenderul, cafetiera, prăjitorul de pâine, grătarul electric? Poate că nu le folosiți în fiecare zi, dar dacă le aveți conectate la rețeaua electrică, înseamnă că ele consumă energie electrică chiar și în stand by. 

Câtă energie electrică consumă frigiderul, blenderul, cuptorul cu microunde și alte aparate? 

După cum am menționat deja, în bucătărie se află multe dintre aparatele care consumă cea mai mare cantitate de energie electrică și, deși un blender nu consumă la fel de mult ca un aparat de aer condiționat, faptul că îl ținem pornit tot timpul nu face decât să ne crească factura de electricitate. 

Conform datelor, acesta este consumul de electricitate al aparatelor de uz casnic din bucătărie: 

Frigiderul este cel care consumă cel mai mult, deoarece funcționează 24 de ore pe zi, de fapt, se calculează că poate reprezenta până la 20% din totalul energiei electrice din casă. Dar calculul depinde de mai mulți factori, inclusiv de mărimea acestuia. Astfel, un model între 11 și 12 metri cubi consumă aproximativ 60 de kilowați-oră, unul între 18 și 22 de metri cubi consumă 90 de kilowați-oră, iar unul între 25 și 27 de metri cubi consumă 156 de kilowați-oră. 

Pe de altă parte, dacă frigiderul este mai vechi de 10 ani, consumul va fi mai mare. De asemenea, este necesar să fim atenți la modul în care folosim acest aparat, deoarece pentru fiecare grad în minus consumul de energie crește cu 5%. Prin urmare, cel mai bine este să îi variem temperatura în funcție de alimentele pe care le depozităm și să evităm să îl plasăm în apropierea surselor de căldură, cum ar fi aragazul și ferestrele.

Cuptorul cu microunde este un alt aparat cu consum mare de energie. Utilizarea acestuia timp de aproximativ 10 ore pe lună reprezintă o cheltuială de 13 kilowați-oră. 

Consumul de energie al blenderului variază în funcție de puterea la care este utilizat. La putere mică și medie, folosindu-l timp de aproximativ 5 ore pe lună, va consuma 2 kilowați-oră, în timp ce la putere mare va ajunge la 4 kilowați-oră. 

Dacă folosiți aparatul de cafea zilnic, adică 30 de ore pe lună, veți cheltui aproximativ 23 de kilowați-oră.

Unul dintre electrocasnicele pe care nu toată lumea îl are, dar care reprezintă un consum ridicat este grătarul electric. 

Alte accesorii din bucătărie care consumă energie electrică, chiar dacă în cantități mici, sunt: 

  • Storcătoarele de citrice care, dacă sunt folosite 5 ore pe lună, consumă 0,15 kilowați-oră.
  • Extractoarele de fructe și legume, dacă sunt folosite 5 ore pe lună, consumă 1,6 kilowați-oră.
  • Blenderul, dacă este folosit 8 ore pe lună, consumă 1,8 kilowați-oră.
  • Prăjitorul de pâine, dacă este folosit 5 ore pe lună, consumă 5 kilowați-oră

sursa

Lucruri pe care nu trebuie să le păstrezi în casă. Scapă de ele, aduc ghinion

Există obiecte a căror energie nu este benefică și care nu trebuie păstrate în casă. Care sunt lucrurile care nu trebuie să se găsească în casa ta?

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru și numerologul Mihai Voropchievici au vorbit, în emisiunea „Adevăruri ascunse”, la Antena 3, despre ce anume trebuie avut în vedere atunci când purtăm bijuterii.

„Nu este permis să fie atinse pandantivele, talismanele sau amuletele pe care le purtăm pentru că au încărcătura cu energia fiecăruia.

Când vine un perturbator de energii, nu a făcut decât să spargă aura de protecţie a corpului. Dacă e curios şi vrea să vadă, scoatem inelul şi îl oferim. Nu în mână, îl punem pe masă. Verighetele nu se dau”, a precizat Mihai Voropchievici.

La rândul său, Lidia Fecioru a adăugat că nu trebuie păstrată o verighetă în caz de divorț.

„Verigheta, în cazul divorţului, nu se păstrează şi nici nu se dă moştenire. Le topiţi şi faceţi ceva cu ele. Nu facem alte verighete din ele (…) Este bine să ştim de la cine primim bijuterii. Ele sunt purtătoare de informaţii”, a mai spus și Lidia Fecioru.

Lucrurile pe care nu trebuie să le ai în casă

Specialiștii Feng Shui explică de ce este indicat să ai grijă atunci când achiziționezi anumite obiecte, în special când vorbim despre cele din magazinele de antichități sau second hand.

Obiectele vechi poartă amprenta karmică a celui care le-a deținut și deci încărcătura energetică a acestei persoane ne poate influența viața.

Obiectul care atrage ghinionul în casa ta este sticla spartă, aceasta lăsând un spațiu pentru energia negativă. Regula se aplică și pentru vesela spată.

  • Tablouri și fotografii sumbre. Imaginile care înfățișează dezastre, război sau orice altă reprezentare negativă nu ar trebui să fie inclusă ca decor în casă. Aceste obiect atrag energiile negative și duc la probleme în familia posesorului. Chiar dacă unele dintre ele pot părea spectaculoase, este recomandat să nu le păstrăm în locuința noastră. De asemenea, este important să avem obiecte de decor în culori cât mai vii.
  • Ceasuri stricate. Se poate întâmpla ca ceasul de pe perete să rămână fără baterie sau să se strice, pur și simplu. Ar trebui să îl repari rapid pentru că, în caz contrar, îți poate atrage numai ghinion.
  • Animale împăiate. Aceste obiecte de decor sunt utilizate în special în decorurile rustice, însă într-un cămin ele nu ar trebui utilizate. Ele sunt încărcate de energie negativă, având o aură deloc bună și aducând boli și necazuri celor care le păstrează. În plus, acestea pot să îți poarte ghinion toată viața.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

sursa

START la cele mai mari reduceri din acest an! Haine, încălțăminte, electrocasnice, cosmetice la super oferte!

Toți așteaptă sărbătorile sau ocaziile speciale să profite de reduceri, însă Centru Comercial UNIC a decis să nu aștepte nimic și dă START Super Ofertelor în această săptămână. Vino pe 11, 12, 13 noiembrie cu toată familia la UNIC si bucură-te de prețuri frumoase la îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru toata familia!

De la electrocasnice, în noul magazin renovat Enter, până la cosmeticile de la braduri renumite de la etajul 0 și 1!

În magazinele de la nivele 2, 3 și 4 – cu haine pentru femei, copii și bărbați vă așteaptă pe lângă sortimentul nou, ținute călduroase de iarnă – reduceri de până la -70%.

Și da, cei de la UNIC s-au gândit și la gospodinele care caută lenjerie de pat, draperii, stofe sau covoare noi și au pregătit oferte de preț care te vor face să realizezi schimbările în casa la care visai de demult.

Așa că puteți sa va faceți cu încredere planuri pentru acest sfârșit de săptămână și….. ne întâlnim la cel mai Popular Centru Comercial, UNIC.

100.000 de lire sterline pentru un minut de concert!
Articolul anterior
În imagini sunt persoane sau păpuși? Tu ce crezi?
Articolul următor