Ce să faci pe 31 decembrie, ca să îți meargă bine tot anul 2021

Trecerea dintre ani aduce și superstiții. Unele le știm de pe vremea bunicilor: cum că nu e bine să împrumutăm bani de Revelion sau că ideal ar fi să nu ne prindă anul nou cu datorii.

1. În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguță de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduc noroc în anul ce vine.

Motivul? Vâscul este simbolul universal al regenerării, al renașterii, al nemuririi, iar dacă crenguța este așezată lângă o icoană, vă sporiți și șansele de a avea liniște sufletească tot anul. Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situații tensionate.

2. O altă superstiție de Revelion spune că, Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an plin de noroc și iubire. 

3. Încheie-ți socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împacă-te cu aceștia și pășește în noul an cu gânduri bune!

4. Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa. În multe țări din lume, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare în prima zi din an. 

”La mulți ani cu bucurie! Casa, casa să vă fie, Masa, masă să rămâie, Iar în jurul ei să vie Oameni buni, de omenie, Să v-aducă veselie, Gânduri bune, cumpătate şi urări de sanatate/ Zile multe şi prospere, de la Dumnezeu putere/ Să învingeţi relele ce vă-ncurcă vieţile!”.

sursa

Încă 26 de decese, provocate de infecția Covid-19
Articolul anterior
Mașină răsturnată pe viaduct. Momentul accidentului, surprins de o cameră de bord
Articolul următor
Alte articole interesante