Hainele și accesoriile prea strâmte sau prea grele îți pot provoca multe probleme de sănătate. Deși moda actuală nu mai presupune corsete din epoca Victoriană, care le puteau provoca femeilor fracturi costale și așezarea anormală a organelor interne, încă există afecțiuni apărute în urma folosirii anumitor articole vestimentare. Află de ce articole ar trebui să te ferești pentru o bună stare de sănătate.
Deși pot fi foarte confortabili și utili atunci când nu vrei să se observe liniile inestetice, acest tip de lenjerie intimă îți poate provoca infecții de tract urinar. Acest lucru se întâmplă din cauza ușurinței cu care bacteriile pot ajunge din zona anală în cea vulvară prin intermediul lor. În plus, materialele precum mătasea și nylonul nu lasă umezeala să se elimine, determinând apariția iritațiilor și favorizând micozele.
Sfat: Evită pe cât posibil să folosești tanga și alege să porți lenjerie din bumbac, recunoscută pentru capacitatea sa de a lăsa pielea să respire.
Curelele
De acord, aceste accesorii pot fi pe cât de utile, pe atât de moderne. Însă, curelele care te strâng prea tare pot comprima nervul femural cutanat lateral. Consecința acestui fapt este apariția unor senzații neplăcute care variază de la o amorțeală a coapsei, până la durere sau chiar lipsa sensibilității pe această zonă.
Sfat: Poți continua să porți curelele tale preferate, însă alege să le lași îndeajuns de largi încât să îți permită libertatea de mișcare. Dacă porți curelele pentru a ține pantalonii la locul lor, soluția este alta: modifică talia pantalonilor astfel încât să vină perfect pe tine, fără să mai fie nevoie să porți curea.
Sutienele
Nu, nu toate sutienele îți pot face rău! Dar studiile arată că femeile din întreaga lume aleg măsura greșită când vine vorba despre acest important articol de lenjerie intimă. Problema cu sutienele, care îți sunt prea mici sau prea mari, este că acestea pot determina mici traumatisme ale glandei mamare. Efectele nu se văd instant, ci după ani întregi de astfel de microtraumatisme. Asociate cu alți factori de risc, acestea pot duce la apariția cancerului mamar.
Sfat: Măsoară-ți bustul, calculează-ți măsura și alege sutienele în conformitate cu aceasta, pentru a avea întotdeauna parte de susținerea potrivită a sânilor, prevenind în același timp apariția cancerului de sân.
Jeanșii strâmți
Sau orice alți pantaloni, dresuri sau rochii modelatoare. Riscul la care te supui atunci când alegi haine foarte strâmte se referă atât la compresiuni ale nervilor cu simptomatologie asemănătoare cu cea determinată de curele, cât și la probleme digestive. Ele pot provoca disconfort abdominal, balonare și arsuri apărute după ce mănânci. În plus, lenjeriile cu proprietăți modelatoare abdominale pot împiedica coborârea diafragmei, deci o imposibilitate de a respira corect. Astfel, te vei oxigena incomplet și vei fi amețită, iar corpul tău va avea dificultăți în a funcționa în parametri normali.
Sfat: Evită hainele foarte strâmte. Dacă nu poți renunța de tot la ele, nu purta acest tip de îmbrăcăminte zilnic.
Pijamalele
Dacă pijamalele în care dormi sunt prea strâmte, prea călduroase sau prea subțiri în comparație cu temperatura din dormitor, acestea îți pot provoca alterări ale somnului, afectând toate aspectele vieții.
Sfat: Atunci când îți cumperi îmbrăcăminte pentru dormit, alege materiale ușoare și o măsură mai mare decât porți în mod normal, pentru a te asigura că somnul tău este cât mai liniștit.
Pantofii
Știi deja că pantofii cu toc prea înalt modifică aliniamentul articulațiilor de la nivelul piciorului și pot provoca modificări ale coloanei vertebrale, însoțite de dureri și poziții anormale ale scheletului. Însă nici pantofii cu talpa joasă nu sunt întotdeauna perfecți. Balerinii, de cele mai multe ori, au talpa subțire și nu oferă suportul necesar pentru arcada plantară. Acest lucru duce, în timp, la apariția fasciitei plantare – o inflamație a fasciei ce se găsește la nivelul tălpii piciorului.
Sfat: Alege întotdeauna să porți pantofi care susțin arcada plantară și încearcă să eviți cât poți de mult pantofii cu toc mai mare de 5-7 cm. În cazul balerinilor, poți opta pentru branțuri ce îți susțin arcada.
Bijuteriile
Accesoriile de tipul lănțișoarelor, brățărilor, inelelor sau ceasurilor care conțin în material nichel pot determina apariția unei alergii la acest compus. Aceasta se manifestă prin iritație, roșeață și mâncărimi.
Sfat: Optează pentru bijuterii din materiale hipoalergenice, precum oțel chirurgical, titan, aur sau argint.
Optează pentru haine comode, din materiale care îți lasă pielea să respire și accesorizează-ți ținutele cu ajutorul bijuteriilor hipoalergenice pentru a putea preveni problemele de sănătate suplimentare și a duce o viață lipsită de griji.