Fierul de călcat ca nou! Cinci metode simple de curățare

De fiecare dată când călcați, microparticulele de țesături sintetice rămân pe suprafața metalică a fierului dvs., ceea ce duce la aderarea hainelor în timpul călcatului și dese ori lasă pete întunecate pe lenjeria de pat care sunt greu de îndepărtat. Atunci când utilizați un fier de călcat murdar, hainele pur și simplu nu vor rămâne șifonate, iar dacă nu aveți noroc în acea zi, veți strica lucruri scumpe. În plus, lipsa unei întrețineri corespunzătoare reduce semnificativ durata de viață a dispozitivului.

separator

Cu toate acestea, astfel de probleme pot fi evitate dacă curățați în mod regulat fierul de călcat. Datorită sfaturilor noastre, puteți să o faceți cu ușurință!Sarea – cel mai bun remediu pentru curățat pentru fier

Pentru a curăța baza de metal a fierului poate fi folosită sarea obișnuită. Textura sa facilitează îndepărtarea murdăriei, fără a zgâria suprafața.

Veți avea nevoie de:

 • 30 grame de sare
 • o foaie mare de ziar
 • o cârpă moale

Curățați corect:
Puneți o foaie mare de ziare pe o suprafață plană și o presărați cu sare. Încălziți fierul și umblați în jurul foii de ziar, ca și cum ați călca hainele. Repetați până când suprafața este clară. Ștergeți fierul cu o cârpă moale sau o cârpă specială atunci când este rece.

Pasta de dinți potrivită pentru curățarea fierului de călcat

Cu siguranță, nu știați despre o utilizare atât de neobișnuită a pastei de dinți. Incredibil, dar adevărat. Ingredientele active din compoziția sa vă vor ajuta să scăpați rapid de petele de pe suprafața de călcat, iar fierul dvs. nu vă va lepăda hainele.

Veți avea nevoie de:

 • o pastă de dinți fără coloranți;
 • o cârpă moale.

Curățați corect:
Pe o suprafață metalică rece a fierului, aplicați o cantitate mică de pastă de dinți fără vopsea. Luați o cârpă moale și frecați bine suprafața. Activați modul „abur”, așteptați 5-7 minute și ștergeți complet suprafața de resturile pastei. Gata!

Curățați fierul cu oțet alb și apă distilată

Oțetul alb diluat în apă distilată va îndepărta petele de pe țesătura sintetică aderentă de pe suprafața metalică a fierului.

Veți avea nevoie de:

 • 150 ml apă distilată;
 • o sticlă de 150 ml cu oțet alb;
 • o cârpă moale.

Curățați corect:
Se amestecă oțetul și apa distilată împreună. Îndepărtați lichidul rezultat cu o cârpă și ștergeți ușor baza metalică a instrumentului. Fierul trebuie să fie cald.

Cum să curățați fierul cu suc de sodă și de lămâie?

Datorită compușilor acide, această unealtă este ideală pentru curățarea bazei metalice a fierului. Suprafața devine netedă, fără nici o contaminare.

Veți avea nevoie de:

 • suc de la două lămâi mari;
 • 30 de grame de bicarbonat de sodiu.

Curățați corect:
Puneți soluția rezultată pe suprafața rece a fierului. Asigurați-vă că așteptați până când reacția chimică are loc. Lăsați amestecul de sodă și lămâie pentru câteva minute, apoi ștergeți suprafața cu o cârpă umedă.

Câtă energie electrică consumă aparatele de bucătărie. Aparatele care cresc factura la curent

Dacă factura la electricitate este prea mare și vrei să economisești niște bani, este timpul să acorzi atenție aparatelor pe care le ai acasă, iar bucătăria este primul loc pe care trebuie să îl verifici, deoarece aici sunt cele mai multe electrocasnice mari consumatoare de energie. 

Dacă vă gândiți la o zi obișnuită, câte aparate folosiți în bucătărie: frigiderul, blenderul, cafetiera, prăjitorul de pâine, grătarul electric? Poate că nu le folosiți în fiecare zi, dar dacă le aveți conectate la rețeaua electrică, înseamnă că ele consumă energie electrică chiar și în stand by. 

Câtă energie electrică consumă frigiderul, blenderul, cuptorul cu microunde și alte aparate? 

După cum am menționat deja, în bucătărie se află multe dintre aparatele care consumă cea mai mare cantitate de energie electrică și, deși un blender nu consumă la fel de mult ca un aparat de aer condiționat, faptul că îl ținem pornit tot timpul nu face decât să ne crească factura de electricitate. 

Conform datelor, acesta este consumul de electricitate al aparatelor de uz casnic din bucătărie: 

Frigiderul este cel care consumă cel mai mult, deoarece funcționează 24 de ore pe zi, de fapt, se calculează că poate reprezenta până la 20% din totalul energiei electrice din casă. Dar calculul depinde de mai mulți factori, inclusiv de mărimea acestuia. Astfel, un model între 11 și 12 metri cubi consumă aproximativ 60 de kilowați-oră, unul între 18 și 22 de metri cubi consumă 90 de kilowați-oră, iar unul între 25 și 27 de metri cubi consumă 156 de kilowați-oră. 

Pe de altă parte, dacă frigiderul este mai vechi de 10 ani, consumul va fi mai mare. De asemenea, este necesar să fim atenți la modul în care folosim acest aparat, deoarece pentru fiecare grad în minus consumul de energie crește cu 5%. Prin urmare, cel mai bine este să îi variem temperatura în funcție de alimentele pe care le depozităm și să evităm să îl plasăm în apropierea surselor de căldură, cum ar fi aragazul și ferestrele.

Cuptorul cu microunde este un alt aparat cu consum mare de energie. Utilizarea acestuia timp de aproximativ 10 ore pe lună reprezintă o cheltuială de 13 kilowați-oră. 

Consumul de energie al blenderului variază în funcție de puterea la care este utilizat. La putere mică și medie, folosindu-l timp de aproximativ 5 ore pe lună, va consuma 2 kilowați-oră, în timp ce la putere mare va ajunge la 4 kilowați-oră. 

Dacă folosiți aparatul de cafea zilnic, adică 30 de ore pe lună, veți cheltui aproximativ 23 de kilowați-oră.

Unul dintre electrocasnicele pe care nu toată lumea îl are, dar care reprezintă un consum ridicat este grătarul electric. 

Alte accesorii din bucătărie care consumă energie electrică, chiar dacă în cantități mici, sunt: 

 • Storcătoarele de citrice care, dacă sunt folosite 5 ore pe lună, consumă 0,15 kilowați-oră.
 • Extractoarele de fructe și legume, dacă sunt folosite 5 ore pe lună, consumă 1,6 kilowați-oră.
 • Blenderul, dacă este folosit 8 ore pe lună, consumă 1,8 kilowați-oră.
 • Prăjitorul de pâine, dacă este folosit 5 ore pe lună, consumă 5 kilowați-oră

sursa

Lucruri pe care nu trebuie să le păstrezi în casă. Scapă de ele, aduc ghinion

Există obiecte a căror energie nu este benefică și care nu trebuie păstrate în casă. Care sunt lucrurile care nu trebuie să se găsească în casa ta?

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru și numerologul Mihai Voropchievici au vorbit, în emisiunea „Adevăruri ascunse”, la Antena 3, despre ce anume trebuie avut în vedere atunci când purtăm bijuterii.

„Nu este permis să fie atinse pandantivele, talismanele sau amuletele pe care le purtăm pentru că au încărcătura cu energia fiecăruia.

Când vine un perturbator de energii, nu a făcut decât să spargă aura de protecţie a corpului. Dacă e curios şi vrea să vadă, scoatem inelul şi îl oferim. Nu în mână, îl punem pe masă. Verighetele nu se dau”, a precizat Mihai Voropchievici.

La rândul său, Lidia Fecioru a adăugat că nu trebuie păstrată o verighetă în caz de divorț.

„Verigheta, în cazul divorţului, nu se păstrează şi nici nu se dă moştenire. Le topiţi şi faceţi ceva cu ele. Nu facem alte verighete din ele (…) Este bine să ştim de la cine primim bijuterii. Ele sunt purtătoare de informaţii”, a mai spus și Lidia Fecioru.

Lucrurile pe care nu trebuie să le ai în casă

Specialiștii Feng Shui explică de ce este indicat să ai grijă atunci când achiziționezi anumite obiecte, în special când vorbim despre cele din magazinele de antichități sau second hand.

Obiectele vechi poartă amprenta karmică a celui care le-a deținut și deci încărcătura energetică a acestei persoane ne poate influența viața.

Obiectul care atrage ghinionul în casa ta este sticla spartă, aceasta lăsând un spațiu pentru energia negativă. Regula se aplică și pentru vesela spată.

 • Tablouri și fotografii sumbre. Imaginile care înfățișează dezastre, război sau orice altă reprezentare negativă nu ar trebui să fie inclusă ca decor în casă. Aceste obiect atrag energiile negative și duc la probleme în familia posesorului. Chiar dacă unele dintre ele pot părea spectaculoase, este recomandat să nu le păstrăm în locuința noastră. De asemenea, este important să avem obiecte de decor în culori cât mai vii.
 • Ceasuri stricate. Se poate întâmpla ca ceasul de pe perete să rămână fără baterie sau să se strice, pur și simplu. Ar trebui să îl repari rapid pentru că, în caz contrar, îți poate atrage numai ghinion.
 • Animale împăiate. Aceste obiecte de decor sunt utilizate în special în decorurile rustice, însă într-un cămin ele nu ar trebui utilizate. Ele sunt încărcate de energie negativă, având o aură deloc bună și aducând boli și necazuri celor care le păstrează. În plus, acestea pot să îți poarte ghinion toată viața.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

sursa

START la cele mai mari reduceri din acest an! Haine, încălțăminte, electrocasnice, cosmetice la super oferte!

Toți așteaptă sărbătorile sau ocaziile speciale să profite de reduceri, însă Centru Comercial UNIC a decis să nu aștepte nimic și dă START Super Ofertelor în această săptămână. Vino pe 11, 12, 13 noiembrie cu toată familia la UNIC si bucură-te de prețuri frumoase la îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru toata familia!

De la electrocasnice, în noul magazin renovat Enter, până la cosmeticile de la braduri renumite de la etajul 0 și 1!

În magazinele de la nivele 2, 3 și 4 – cu haine pentru femei, copii și bărbați vă așteaptă pe lângă sortimentul nou, ținute călduroase de iarnă – reduceri de până la -70%.

Și da, cei de la UNIC s-au gândit și la gospodinele care caută lenjerie de pat, draperii, stofe sau covoare noi și au pregătit oferte de preț care te vor face să realizezi schimbările în casa la care visai de demult.

Așa că puteți sa va faceți cu încredere planuri pentru acest sfârșit de săptămână și….. ne întâlnim la cel mai Popular Centru Comercial, UNIC.

Delia a lansat videoclipul piesei “Acadele”, pentru care a folosit o jumătate de tonă de zahăr
Articolul anterior
Ce boli favorizează îngrășarea?
Articolul următor