Idei “stilate” pentru decorarea mesei de Paște!

Au mai rămas zile numărate până la Sfintele Sărbători de Paște. Fiind una dintre cele mai frumoase sărbători, îți dorești un decor cât mai inedit în grădină, în casă și pe masă. Florile proaspete, ouăle colorate și iepurașii decorativi sunt cele mai semnificative simboluri a sărbătorilor pascale, ce nu trebuie să lipsească de pe masa ta!

separator

Fiind o sărbătoare familiară, de Paște masa capătă o importanță aparte. De aceea, ea trebuie pregătită din timp, cu foarte multă acuratețe.

passteFlori

Florile de pe masa pascală vor aduce primăvara și sărbătoarea în fiecare casă. Optează pentru lalele colorate, liliac, frezii, lăcrimioare sau bujori. Așează florile în vaze cu ouă decorative multicolore sau cu ouă nevopsite.

Pahare și coșulețe decorative

Dacă dispui de timp și vrei un decor mai inedit pe masa de Paște, optează pentru paharele decorative. Vei avea nevoie de un pahar transparent, câteva ouă de dimensiuni cât mai mici, o lumânare în formă de ou și de o floare. Vei introduce în pahar ouăle și lumânarea, iar floare o vei lega cu ajutorul unei panglici decorative. Coșulețele le poți decora cu iarbă și ouă colorate.

Șervețele

Șervețelele au un rol la fel de important ca și toate celelalte elemente decorative, când este vorba de masa pascală. Optează pentru șervețele cât mai viu colorate: galbene, roz, verde, însă nu uita că acestea trebuie să se asorteze cu celelalte obiecte de pe masă.

Vaze decorative și iepurași

Un alt detaliu ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște este vaza decorativă. Decorează masa cu câteva vaze mici cu iarbă proaspătă care vor aduce invitaților aroma primăverii. Și pentru că iepurașul și oul sunt simbolurile principale ale aceste sărbători, adaugă în vazele cu iarbă câteva ouă multicolore sau un iepuraș.

Mai jos, îți propun câteva imagini inedite din care să te poți inspira!

Tu cum decorezi masa de Paște?

idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_2idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_3idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_5
idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_13idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_14idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_15
idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_9idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_11idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_12
idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_6idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_7idei-speciale-pentru-decorarea-mesei-de-paste_8
p5Paste-3pm5
88157deco-pastemeniu-de-pasti2

Leonid Agutin merge în finală cu Eva Timuș!
Articolul anterior
7 ținute care ți se potrivesc indiferent de silueta pe care o ai!
Articolul următor
Alte articole interesante