Adorăm pantofii, dar detestăm mirosul neplăcut “prins” la un moment dat în interiorul lor. Regula numărul unul este să optezi pentru încălţăminte din piele, căpt
uşită în interior tot cu piele, nu cu material sintetic. Dar dacă, totuşi, nu vrei să renunţi la o pereche de pantofi dragi, atunci trebuie să-i îngrijeşti într-un mod mai special. Şi nu uita că principala cauză a mirosului neplăcut din încălţăminte este transpiraţia picioarelor… ce ajută la dezvoltarea bacteriilor.Îţi propunem 9 metode simple pentru a avea un interior de papuc plăcut şi bine îngrijit!
1. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să-ţi cumperi un spray antibacterian din magazinele specializate de încălţăminte. De obicei aici găseşti tot ce ai nevoie pentru întreținerea pantofilor tăi. Iar spray-ul ar fi de dorit să-l foloseşti, după fiecare purtare.
2. După ce ai dat pantofii cu spray antibacterian, ei au nevoie de aerisire. Depozitează încălţămintea într-un spațiu aerisit, de exemplu, la balcon sau într-un suport de pantofi deschis.
3. Dacă au trecut câteva zile, iar mirosul încă persistă, atunci încearcă să foloseşti o pudră de talc. Este o metodă veche recomandată încă de străbunei. Ei foloseau această “tehnică” pentru bocanii militari sau opincile pe care le purtau zilnic. Pe lângă pudra de talc, află că şi bicarbonatul de sodiu este o metodă excelentă pentru a îndepărta mirosul neplăcut din încălţăminte. Toarnă bicarbonat în pantofi şi lasă peste noapte să acţioneze.
4. Un alt mod de a face faţă mirosului este oţetul alb. Înmoaie o pereche de şosete în oţet alb şi pune-le în interiorul pantofilor. După care pune pantofii într-o pungă de plastic şi lasă-i aşa 24 de ore. Apoi scoate pantofii, îndepărtează şosetele şi lasă încălţămintea timp de opt ore într-o zonă ventilată.
5. O altă metodă foarte eficientă pentru îndepărtarea mirosului, este ziarul mototolit şi vanilia. Ia un ziar pentru a-l băga în pantofi, dar înainte de a-l pune în interior, stropeşte-l cu vanilie. Ziarul va absorbi mirosul încet şi va adăuga aroma de vanilie. Ca să ai rezultate bune, atunci lasă hârtia să acţioneze în interiorul pantofilor timp de o zi.
6. Pe lângă cafeaua delicioasă ce ne-o lasă în ceşcuţă, află că boabele de cafea absorb mirosurile şi împrospătează pantofii datorită gustului său. Pune un pahar de cafea măcinată în faţa pantofului. După care lasă să acţioneze timp de 24-48 de ore.
7. Dacă ai decis să faci această “curăţare” ca la carte… atunci încearcă să alternezi perechile de pantofi, pentru a oferi soluțiilor timp de acțiune, măcar o zi, între purtări.
8. În cazul în care nicidecum nu ai putut scăpa de oribilul miros, atunci încearcă să speli pantofii în maşina de spălat la un program special pentru încălțăminte. Apoi lăsă-i să se usuce într-un spațiu deschis, de dorit în aer liber sau într-o cameră bine aerisită.
9. Dar dacă nici o soluţie de mai sus nu te ajută să scapi de mirosul neplăcut, atunci află că problema nu apare din cauza pantofilor. Cel mai bine ar fi să porţi dresuri de bună calitate, ciorapi doar 100% din bumbac și dacă problema se acutizează, atunci este cazul să consulţi un dermatolog. Problema poate fi prezența unei micoze a piciorului, care trebuie tratată de specialişti, şi nicidecum nu cu unguente ieftine din comerț.
Îţi recomandăm să porţi încălțăminte de calitate. Cel mai bine ar fi să optezi pentru încălţăminte din piele care, deși costă mai mult, îţi oferă garanția calității pe o perioadă îndelungată!
Ai grijă de picioarele şi încălţămintea ta!