Sigur nu știai asta! Află ce lucruri din casă trebuie curățate măcar o dată pe lună

Cu toate că faci zilnic curățenie în casă, de cele mai multe ori poți trece cu vederea unele lucruri care ar trebui mai des curățate. Vezi, mai jos, care sunt obiectele din casa ta pe care uiți să le cureți, însă pentru care ar trebui să faci acest lucru cel puțin o dată pe lună.

separator
76234-xl


Telecomanda
Telecomanda este obiectul pe care punem mâna în fiecare zi și este cel care are cele mai multe bacterii. Pentru a preveni infecțiile, curăță telecomanda cu un dezinfectant, poate fi și spirt. Pune puțină soluție pe o cârpă curată și șterge-o, chiar și butoanele. Spală-te pe mâini de fiecare dată după ce o folosești.

Întrerupătorul
Prin atingerea zilnică a comutatorului de lumină riști să răspândești bacteriile. Este recomandat să ștergi toate întrerupătoarele de lumină din casă cu o cârpă îmbibată cu dezinfectant, măcar o dată pe săptămână.

Mașina de gheață
Probabil că interiorul frigiderului și congelatorul este curățat cu regularitate. Dar când ai curățat ultima dată mașina de făcut gheață sau tăvițele de gheață din congelator? Chiar dacă pare greu de crezut, acestea trebuie curățate măcar de două ori pe an. În schimb, gheața își poate schimba mirosul, culoarea și să capete un gust ciudat.

Interiorul aparatului de cafea
Potrivit unui studiu recent, se pare că aparatul de cafea este pe locul al cincilea la riscul de acumulare de bacterii dintr-o casă. Poți curăța interiorul aparatului cu un amestec de apă și oțet alb. Dacă lași aparatul necurățat mai mult timp, cafeaua va căpăta un gust ciudat, care cu siguranță nu îți va plăcea.

Peria de păr și pieptenele
O perie de păr sau un pieptene îngrijit poate fi folosit între doi-trei ani. Dar ce înseamnă îngrijire corectă în acest caz? Îndepărtarea manuală a părului după fiecare folosire, spălarea manuală cu săpun și lăsarea acestuia peste noapte la uscat. Repetă procedura de curățare măcar o dată pe lună.

Sursa

Tocăniță din pulpe de pui cu cartofi
Articolul anterior
Olga Verbițchi și-a schimbat nuanța părului! Vezi cum arată acum
Articolul următor
Alte articole interesante