Trucuri utile pentru îngrijirea hainelor

Cu siguranță ai o mulțime de haine preferate, de care nu vrei să te desparți. Însă, cu timpul acestea se vor deteriora și nu vor mai arăta ca noi. Îți  recomand 10 trucuri “inteligente” de îngrijire a ținutelor tale.

separator
prima imagine

1. Pentru a scoate petele de grăsime de pe haine, acoperă-le cu detergent lichid pentru vase. După această procedură, le poți spăla în mașină sau manual.

2. Hainele albe, din bumbac 100%, care au prins o tentă cenușie, se curăță ușor dacă pui o coajă de lămâie într-un pachețel de pânză și le bagi în mașina de spălat.

3. Broderiile colorate se curăță ușor dacă le speli în zer proaspăt. Însă nu le lăsa prea mult timp, clătește-le imediat cu apă curată.

4. Pentru un aspect atrăgător, cravatele se freacă cu spirt sau amoniac.

5. Pentru păstrarea catifelei, este necesar să o lustruiești cu alcool și să o ții deasupra unui vas cu aburi. După aceasta, trebuie să o periezi în același sens.

6. Mătasea spălată nu trebuie să se usuce complet, deoarece nu se calcă bine. Atlasul trebuie călcat la o temperatură medie, iar ripsul suportă temperaturi ridicate.

7. Dantela se pune în puțin lapte bătut, se presează și se calcă umedă pe dos.

8. Gulerele îngălbenite pot reveni la albul inițial, dacă se curăță înainte de spălare cu cretă.

9. Țesăturile care se decolorează ușor trebuie ținute 10-12 ore în apă cu oțet înainte de a fi spălate.

10. Batistele de mătase se spală în apă rece cu spumă și se clătesc tot în apă rece. Se calcă când sunt umede, între două foițe de hârtie.

Text: Sorina Țurcanu

Ce să mănânci în funcție de câte ore dormi?
Articolul anterior
Exerciții la birou pentru tonifierea mușchilor!
Articolul următor
Alte articole interesante