Pentru a arăta impecabil și a atrage privirea celor din jur, nu este necesar să fii în pas cu moda sau să porți piese vestimentare de brand foarte costisitoare, e suficient să-ți alegi garderoba exclusiv în conformitate cu tipul siluetei. Îți prezint câteva tipuri de siluetă și sfaturi de stil, care te vor ajuta să arătați perfect.
Silueta tip clepsidră
Femeile cu silueta tip clepsidră se află în topul preferințelor datorită formelor proporționale, practic ideale. Acest tip de siluetă este caracterizată de o talie definită, iar zona șoldurilor și a bustului sunt bine evidențiate și au aproximativ aceleași dimensiuni. Prin urmare, îți recomand să-ți accentuezi formele cu ajutorul unei rochii mulate, foarte sexy. Alege modele realizate din materiale moi, plăcute la atingere, care subliniază linia corpul și accentuează talia. Poți opta cu încredere pentru variante cu decolteuri adânci sau medii, lungimi mini sau maxi. Evită modelele de rochii largi lipsite de formă, cele cu pliuri, aplicații sau drapaje voluminoase atât în zona taliei, cât și a șoldurilor.
Silueta tip pară sau triunghi
Acest tip de siluetă este caracterizată de forme bine definite și accentuate în zona șoldurilor, coapsele pline și umerii destul de înguști. În acest caz urmează să porți modele de rochii cu o croială care pun accent pe partea superioară a corpului, astfel se creează iluzia optică de echilibru a siluetei. Evită sub orice formă tipurile de rochii cu aplicații, buzunare, pliuri sau printuri orizontale în zona șoldurilor. În schimb, poți opta pentru modele cu mâneci sau aplicații decorative în zona umerilor.
Dacă ai bustul mic, atunci alege sutiene cu bureți sau rochii cu volane. Cu același succes poți opta pentru accesorii sau coliere voluminoase, care să atragă atenția în partea superioară a siluetei. Îți recomand modele midi cu croială dreaptă în partea inferioară sau tip „A” (ușor evazată la terminație).
Silueta ovală sau tip măr
Acest tip de siluetă se definește printr-un aspect rotunjit, în special în zona abdomenului cu talia groasă și pronunțată. Scopul principal e să sustragi atenția din zona problematică și să optezi pentru modele care-ți accentuează zona superioară a feței și bustului sau zona inferioară, a picioarelor. Evită rochiile cu imprimeuri mari, cele mulate pe corp cu aplicații sau buzunare voluminoase în zona taliei și centurile late. Pentru un efect vizual de suplețe, nu ezita să porți lenjerie corectoare. Poartă modele de rochii de siluetă dreaptă, cu lungimea medie, astfel încât să atragi atenția asupra picioarelor. Pentru a ascunde burtica, alege modele realizate din materiale fluide, care să cadă lejer în jurul taliei.
Siluetă filiformă sau dreptunghiulară
Tipul filiform presupune în sine o siluetă dreaptă, lipsită de accente și forme evidențiate. Dacă te clasezi în categoria femeilor cu acest tip de siluetă, atunci optează cu încredere pentru rochii tip peplum, cu volane în zona taliei. Cu același succes poți alege modele cu imprimeuri de linii, care creează efecte optice a unei siluete improvizate. Evită rochiile mulate pe corp și cele cu silueta dreaptă.
Silueta tip triunghi inversat
Femeile cu acest tip de siluetă de obicei au umerii și bustul voluminos, șoldurile înguste și talia definită.
Dacă te clasezi în această categorie atunci îți recomand să optezi pentru modele de rochii cu croială tip „A”, sau aplicații în partea inferioară, astfel încât să creezi senzația de echilibru între zona superioară și cea a șoldurilor. Evită modelele cu volane și alte aplicații decorative voluminoase în partea bustului sau a umerilor și colierele masive. Alege modele cu decolteuri în formă de „V” și mâneci drepte.
Stilist: Ylianna Danko