Ochelarii perfecți pentru forma feței tale!

Tot mai multe persoane au probleme cu vederea și apelează la cel mai simplu accesoriu- ochelarii. Însă nu toți cunosc ce formă a ramei li se potrivește cel mai bine în funcție de forma feței. Pentru a nu-ți cumpăra o pereche de ochelari nepotriviți, îți spunem cum să-i alegi astfel încât aceștia să-ți accentueze doar trăsăturile frumoase ale feței.

separator

Față în formă de inimă

Dacă ai faţa în formă de inimă, înseamnă că ai fruntea mult mai lată decât bărbia. Ramele potrivite pentru tine sunt cele din metal sau plastic, puţin rotunjite. Forma ramelor ovală te va ajuta să creezi un echilibru între frunte şi bărbie, oferindu-ţi un aspect plăcut.

Forma feței alungită

Fața lungă este și suficient de simetrică. Poartă o pereche de ochelari dreptunghici sau într-o altă formă geometrică.

Forma feţei ovală

Ești o norocoasă dacă ai această formă a feței. Pomeţii puţin mai ridicaţi faţă de centrul feţei și bărbia mai îngustă decât fruntea îți permit să porţi orice formă de ochelari. Cu siguranţă vei arăta bine indiferent de stilul pe care îl alegi.

Forma feței rotundă

Ai obrajii plini, perfect rotunjiţi şi destul de simetrici. Evită ramele de ochelari rotunde sau rotunjite la colţuri. Alege ochelarii cu rame drepte, geometrice, care vor adăuga mai multă „structură” feţei tale.

Forma feţei pătrată

Atunci când ai faţa pătrată, ai automat şi multe colţuri! Trebuie să alegi o pereche de ochelari care să îţi confere un echilibru. O ramă mai lată decât lăţimea totală a feţei te va ajuta să reduci puţin forma pătrată, oferind feţei tale un look echilibrat.

Sursa

Brigitte Macron: stilul vestimentar care o face să arate mult mai tânără!
Articolul anterior
Ce vei putea vedea la Noaptea Europeană a Muzeelor!
Articolul următor
Alte articole interesante