Prețuri și modele la hainele “Din Inimă”

20 de designeri autohtoni se vor întâlni, pe 12 septembrie, la show-ul “Din Inimă” pentru a-și scoate în scenă creațiile pentru sezonul rece. Aceștia au ales cele mai prețioase și calitative stofe, așa că și prețurile vor fi pe măsură. Vezi cu ce va veni nou fiecare designer și cât va trebui să scoți din buzunar pentru o pereche de pantaloni, o jeacă sau un palton pentru piciul tău.

separator
storojuc

Cristina Culiș a optat pentru rochii lungi și midi, fuste, bluze și paltoane. Aceasta a ales materiale scumpe precum lână, mătase, catifea, organza și  jacquard.cul

“În curând voi prezenta colecția exclusiv pentru sezonul de toamnă/iarnă 2015. În afară de rochii, am creat și câteva ținute office, combinații chic de fuste până la genunchi și bluze ,pantaloni și jachete. Drept sursă de inspirație mi-a servit stilul anilor 50, am încercat să păstrez stilul pe care îl promovez, elegant și foarte feminin. Noua colecție include piese în culori  precum albastru regal, albastru-mov, verde – vibrant, auriu. Nuanța metalică este hitul colecției, în special dantela cu reflecții metalice pe ea.“

culis

Veronica Pintilie a creat o colecție colorată pentru copii. Aceasta vrea să sfideze vremea posomorâtă de afară cu nuanțe jucăușe. Pentru prima dată, designerul a creat hăinuțe pentru școală, paltoane și scurte.

“Vreau să fie mai vesel pe stradă, de aceea am exclus culorile întunecate și am optat pentru foarte multe imprimeuri. Am folosit doar stofe naturale precum lâna și bumbacul. În premieră, am creat piese pentru școală. Vom avea 6 modele de paltoane și 3 modele de scurte. Paltoanele costă, în medie, 1000 de lei, iar scurtele- 800-900 lei. Am urmărit tendințele internaționale și m-am inspirat de la designerii celebri.”

Dacă ceilalți designeri au ales culori vibrante, Liudmila Storojuc a creat o colecție de costume clasice, împrumutând câteva elemente din garderoba bărbaților. Designerul a creat ținute negre, albastre, roșii, verzi și bordo.

“În colecție poți găsi sacouri cu și fără mâneci, stricte și feminine, cu umeri ușor rotunjiți. Pantaloni drepți, la dungă, rochii drepte și mulate. Colecția a fost creată pentru femeile active, care prețuiesc confortul. Costurile nu sunt mici … În acest an vor participa modele profesionale, care ar trebui să fie plătite, plus taxele de participare, și, desigur, cel mai important, materia primă.  Toate astea influențează costul produsului finit. Jachetele costă aproximativ 1.500 de lei, pantaloni-900 de lei, paltoanele de la  3.000 la 4.000 de lei.”

sto stor
storh storoju

Text: Sorina Țurcanu

Pantone a anunțat culoarea anului 2024. Ce simbolizează ,,Peach Fuzz”

Culoarea anului 2024 de la Pantone este ,,Peach Fuzz”, o nuanţă de piersică blândă şi hrănitoare, care ne aminteşte să încetinim ritmul şi să avem grijă de noi înşine şi de ceilalţi.

Numele acestei culori romantice reflectă senzualitatea tactilă asociată cu această nuanţă: piersicile catifelate, penele moi de marabou, satinul şi mătăsurile netede de epocă, toate acestea ne vin în minte când ne gândim la combinaţia de roz şi portocaliu.

Pentru Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute, „Peach Fuzz” este o culoare potrivită pentru momentul pe care îl trăim, o reflectare a nevoilor şi dorinţelor umane de bază pe care mulţi le pot simţi în mijlocul unor vremuri dificile, scrie News.ro.

„Pe măsură ce intrăm în 2024, unele dintre lucrurile care au devenit deosebit de evidente pentru noi este conceptul de stil de viaţă care capătă un nou sens”, a declarat Leatrice Eiseman pentru Time. „Am trăit în această perioadă de agitaţie în multe aspecte ale vieţii noastre şi, ca urmare a acestui fapt, nevoia noastră de îngrijire, empatie şi compasiune continuă să devină tot mai puternică pe măsură ce ne imaginăm un viitor mai paşnic”.

Eiseman subliniază că nuanţa delicată cheamă privitorii la experienţa umană, punând accentul pe importanţa sănătăţii şi a bunăstării pentru minte, trup şi suflet. De la culorile calde ale unui răsărit sau apus de soare până la confortul unei pături pufoase, culoarea afirmă momentele de linişte interioară cu nevoia profundă de comunitate şi conexiune.

„Ni s-a reamintit că o parte vitală a unei vieţi bune şi a unei vieţi pline este să ai sănătatea, rezistenţa şi puterea de a te bucura de ea”, a declarat Eiseman. „Într-o lume care adesea pune accentul pe productivitate şi pe realizări externe, este important să recunoaştem nevoia de a ne promova sinele interior şi de a găsi momente de răgaz, creativitate şi conexiune umană”.

Pentru Laurie Pressman, vicepreşedinte al Pantone Color Institute, selecţia de culori din acest an este deosebit de semnificativă, având în vedere că este cea de-a 25-a aniversare a programului Pantone Color of the Year. Pentru Pressman, selecţia unei culori care este sinonimă cu conexiunea umană este simbolică nu numai pentru acest an, ci şi pentru obiectivul general al programului în sine.

Mancollini silk scarves

With a heart full of anticipation and excitement, I had the privilege of participating in a unique and ephemeral experience in the world of art and fashion. The Mancollini Silk Scarves Exhibition was an ephemeral event, open for only one day, but it was enough to unveil the rich and captivating history behind each Mancollini scarf.

Inside this magical exhibition, we witnessed a true feast for the eyes and soul. The original drawings and sketches that gave birth to the scarves were displayed in all their splendor, revealing the creative process and meticulous details that make each scarf a work of art in its own right.

Each scarf had a story to tell, and we had the chance to listen to these fascinating tales. The hidden messages in each design were revealed with passion and wisdom, adding depth and significance to each creation. It was an immersion into an artistic universe where fashion and art seamlessly intertwined in sublime harmony.

The evening was dedicated exclusively to silk scarves and their storytelling drawings. We had the joy of trying on these wearable works of art, and the masterclasses taught us creative ways to integrate them into our own personal style. We discovered the secrets of how these scarves can become a unique expression of our personality.

In a space dedicated to art, we witnessed a private presentation of the most luxurious accessories, each one a rare treasure in the world of fashion. Scarves sewn in a single copy shone like stars, and the sketches for the next 10 scarves in the 2024 collection provided an intriguing preview of the future.

What made this experience even more memorable was the live soundtrack. A woman’s voice and the guitar chords complemented the atmosphere perfectly, bringing the stories of each scarf to life in a unique way.

This evening was a journey into the world of Mancollini, where each scarf was a work of art, and every moment was a story. It was an ephemeral experience, but one that will remain vivid in my memory and once again confirmed that fashion can be an authentic and emotionally resonant form of art.

Motivul pentru care nasturii cămășii pentru bărbați sunt pe partea opusă decât nasturii de pe cămășile pentru femei

Nasturii de pe cămășile de bărbați sunt plasați pe partea dreaptă, iar nasturii de pe cămășile femeilor sunt plasați pe partea stângă a hainei. De unde vine această tradiție de plasare a nasturilor pe părți diferite ale cămășii?

Cămașa cu nasturi datează din anii 1200, făcând-o una dintre cele mai vechi piese de vestimentație din lume.

Cămașile inițiale erau purtate de bărbați și erau îmbrăcate direct peste pielea goală. În secolele următoare, femeile au început să poarte cămăși cu nasturi, dar acestea erau confecționate diferit.

În timp ce cămășile bărbaților erau confecționate fără fustă, adică cu tăietură dreaptă, cămășile femeilor aveau o fustă ușor evazată pentru a se potrivi lor. Acest lucru implica amplasarea nasturilor diferit la nivelul bustului și taliei.

Diferențele în astfel de confecții sunt încă existente astăzi în vestimentația bărbaților și a femeilor și acesta este motivul pentru care nasturii sunt poziționați diferit. 

De ce nasturii sunt poziționați diferit la cămășile bărbaților și femeilor

Există multe teorii care încearcă să explice de ce nasturii sunt poziționați în mod diferit.

Una dintre cele mai populare teorii este aceea că bărbații ar fi purtat arme în mână dreaptă și, prin urmare, cadea mai ușor să deschidă nasturii din partea dreaptă în timp ce își mențineau armele în poziție.

În același timp, femeile ar fi avut nevoie de ajutor pentru a se îmbrăca și, prin urmare, ar fi fost mai ușor pentru ele să își încheie nasturii de pe partea stângă.

O altă teorie interesantă este că nasturii poziționați diferit permiteau ca persoana care își îmbrăca hainele să se uite cu ușurință la interiorul hainei.

Această tradiție datează din perioada medievală, când cămășile erau purtate cu un lant de bijuterii peste partea stângă. Așa cum mulți bărbați au fost stângaci, purtatul unor astfel de bijuterii a făcut mai ușor să se deschidă nasturii. În timp, acest obicei a persistat și astăzi, cămășile femeilor și ale bărbaților posedă nasturi poziționați diferit.

O altă teorie, care explica poziționarea diferită a nasturilor, este aceea că nasturii de pe câmașile bărbaților se aflau pe partea dreaptă pentru a preveni lovirea piciorului în timpul călăriei, astfel încât haina să nu fie deschisă accidental în timpul parcursului.

Indiferent de motivul real, diferența poziționării nasturilor între cămășile bărbaților și a femeilor rămâne o trăsătură distinctivă în moda vestimentară. Este o tradiție veche, dar importanta pentru oameni și reflectă evoluția și transformarea modei.

sursa

Tragedie în familia unui prezentator de la ”Vocea României”!
Articolul anterior
Sorina Obreja lasă Pro TV-ul pentru…
Articolul următor