Sclavia din spatele unui brand vestit de haine! Angajatele sunt concediate când rămân însărcinate

Despre condiţiile inumane de muncă la diferite fabrici de confecţii din lume, cu renume mondial, jurnaliştii şi activiştii sociali au raportat nu de puţine ori. Recent, un raport întocmit de Asia Floor Wage Alliance a descoperit numeroase dovezi ale exploatării angajatelor din fabricile H&M din Cambodgia și India.

separator

phpThumb_generated_thumbnailjpeg

Raportul a colectat interviuri cu 251 de angajate din fabricile H&M și a constatat numeroase încălcări ale legilor care vizează condițiile la locul de muncă.

Astfel, dacă ești muncitoare într-o fabrică H&M din Cambodgia sau India și rămâi însărcinată, ai mare șanse să fii concediată, fiind percepută ca neproductivă și înceată. Peste jumătate din fabrici practică discriminări la adresa femeilor însărcinate care, spun angajatorii, printre altele, trebuie să meargă prea des la toaletă. Prin urmare, multe femei „poartă haine foarte strânse și încearcă să-și ascundă burta, pentru a-și masca sarcina,” arată una dintre angajate.

În India situația este mai gravă. Toate cele cincizeci de angajate din fabricile indiene care au fost intervievate le-au zis investigatorilor că femeile sunt concediate întotdeauna dacă se află că sunt însărcinate.

sursa

Adevărul despre morcovii Baby Carrot! Ei nu există, sunt fabricaţi
Articolul anterior
O ții minte pe această actriță din „Clona”? Iată cum arată acum
Articolul următor
Alte articole interesante