Tu ştii cum să speli corect hainele?

Ai o haină nouă şi nu ştii cum s-o întreţii? Nu poţi descifra ceea ce e scris pe etichetă? Nu ştii la ce temperatură să o speli? Nu ai idee dacă ai voie să o calci? La aceste şi la alte întrebări îţi dau răspuns imediat.

separator

Cum să descifrezi eticheta hainelor?

– spălare; – uscare; – clorurarea este interzisă;
– spălare manual; – înălbirea cu clor este permisă; – a nu se curăța chimic;
– curăţare chimică; – haina respectivă se calcă; – uscare la temperatură medie.

Sfaturi utile!

  1. Înainte de a introduce hainele în maşina de spălat, goleşte buzunarele, pune lenjeria şi ciorapii în săculeţi de plasă.
  2. Sortează hainele în funcţie de culori. Se spală mai întâi rufele albe, după care cele în nuanţe deschise şi în final cele întunecate. Hainele care se decolorează separă-le de celelalte.
  3. Citeşte etichetele articolelor de îmbrăcăminte şi respectă indicaţiile.
  4. Cearşafurile albe şi lenjeria de corp se spală la temperatura de 95 de grade.
  5. Aşternuturile de pat colorate se spală la temperatura de 60 de grade.
  6. Hainele din mătase se curăţă la programul materiale delicate sau se spală manual.
  7. Hainele din bumbac se spală la 30 şi 40 de grade.
  8. Pe hainele foarte murdare se aplică mai întâi câteva picături de detergent lichid pentru îndepărtarea petelor şi doar după aceasta se spală în maşină.
  9. Foloseşte detergentul în cantităţi corecte. Dacă este prea mult, ar putea lăsa pete albe pe haine, iar dacă este în cantităţi prea mici, rişti să scoţi hainele murdare.

Nu se spală cu maşina de spălat: bluzele fine de nylon, articolele de lână sau alte fibre care se deformează. Acestea se vor spăla manual, cu detergent şi se vor clăti bine.

Şi, în final, nu uita că după ce le scoţi din maşina de spălat, hainele trebuie scuturate bine, pentru a reveni la forma iniţială, după care vor fi uscate în aer liber.

Text: Sorina Ţurcanu

Regina Letizia, într-o nouă rochie de vară, care costă doar câțiva dolari

Regina Letizia a Spaniei este una dintre figurile regale care poate arăta șic, cu puțini bani. Aceasta a îmbrăcat o nouă rochie de vară, din dantelă ușor transparentă în partea de jos.

https://cdn.adh.reperio.news/image-6/6f18c435-06e0-4f2d-a536-d53ccc45e099/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D1000%26h%3D1508%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp

Rochia este creată de brandul Sfera și se vinde la un preț de doar 96 de dolari. Aceasta a subliniat silueta subțire a reginei.

Femeia și-a completat ținuta cu accesorii bleu pudrat de la Magrit și cu cercei cu pietre albastre de la Bulgari.

https://cdn.adh.reperio.news/image-c/cff78baa-77ba-46b3-97aa-2236069ab850/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D1000%26h%3D1501%26q%3D91%26r%3Dcontain
https://cdn.adh.reperio.news/image-1/10ff0c03-18bf-4e0b-be74-b02d8a0ca3a9/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D1000%26h%3D667%26q%3D91%26r%3Dcontain

sursa

Regina Letizia a Spaniei a purtat o ținută identică cu cea a unei femei căreia i-a acordat o diplomă

Regina Letizia a Spaniei a participat miercuri la un eveniment oficial desfășurat în orașul Merida, din Spania. Regina în vârstă de 49 de ani a acordat diplome unor persoane din cadrul Consiliului Regal al Dizabilității și a avut parte de o surpriză amuzantă. Letizia a acordat o diplomă unei femei care purta o rochie identică.

Regina Spaniei a arătat uimitor într-o rochie Mango, fiind întâmpinată de președintele regiunii Extremadura, Guillermo Fernandez.

Letizia a asociat rochia în alb și negru cu o curea neagră lată și o pereche de pantofi negri stiletto. Ea a accesorizat ținuta cu o pereche de cercei în formă de stea.

Însă Regina Spaniei nu a fost singura care a ales rochia Mango pentru acest eveniment oficial.

La scurt timp după ce a intrat în sala de ceremonii, Letizia a observat că una dintre participante purta aceeași ținută. Inmaculada Vivas Teson, profesoară de drept și una dintre persoanele care a primit un premiu din partea Reginei, a purtat aceeași rochie, care face parte din colecția Mango pentru acest sezon și are prețul de 269,99 lei.

Atunci când Inmaculada Vivas Teson a fost chemată pentru a primi o diplomă din partea Reginei, ambele femei s-au amuzat pe seama coincidenței și s-au îmbrățișat.

Nu este prima dată când Letizia poartă piese ale unor branduri accesibile.

Ea alege de obicei branduri spaniole, precum Zara sau Mango.

The secrets to Spain's Queen Letizia's age defying style - Independent.ie
Queen Letizia of Spain's Six Looks In Three Days For Paris State Visit -  Red Carpet Fashion Awards
Imagine

sursa

Cum ne comportăm de Paștele Blajinilor! 10 reguli enunțate de un preot

Moldovenii sărbătoresc Blajinii în prima duminică sau în prima luni de după Paști. În aceste zile se merge la cimitir pentru a-i cinsti pe cei adormiți. Sărbătoarea este numită în popor, şi Prohoadele, Paştele Morţilor sau Lunea Morţilor.separator
845895d8b28b762b8896202088d65772

Mai mulți nu cunosc cum ar trebui să se comporte cu ocazia acestei sărbători. Un preot ne vine în ajutor. Preotul Octavian Moşin enunță 10 reguli care ar trebui respectate de către credincioși în această zi.

Iată ce spune preotul:

1. Sărbătoarea este luni, după Săptămâna Luminată. Nu e recomandat să pomenim adormiţii de duminică, deşi s-a generalizat această practică.

2. Rugăciunile pentru adormiţi ar trebui să înceapă în biserică şi să continue la mormânt.

3. E o sărbătoare locală, iar Biserica recomandă nu doar o zi în anul bisericesc pentru pomenirea adormiţilor. Acest lucru poate fi înfăptuit mai în toate zilele şi, în special, sâmbetele din an, iar câteva sâmbete sunt cu pomeniri generale.

4. Rugăciunea să fie îmbinată cu milostenia.

5. Milostenia se face cu nevoiaşii.

6. Atât rugăciunea, cât şi jertfa, să fie din inimă şi nu de dragul lumii.

7. La cimitir se cuvine a fi cumpătaţi şi scufundaţi în rugăciune.

8. Să ne gândim la adormiţi şi nu la poftele noastre.

9. Sunt interzise mesele, băuturile şi veseliile la morminte.

10. Îmbrăcămintea şi portul nostru să fie decente.

Buchetul miresei pentru o nuntă cu zăpadă
Articolul anterior
Relaxare extremă cu masajul la 4 mâini!
Articolul următor