Diana Dumitrescu a vorbit despre problemele din viața ei. „Am dormit în baie, pe jos. M-am trezit sfâșiată de durere!”

Într-un interviu pentru stirileprotv.ro, actriţa a povestit despre depresia prin care a trecut și cât de mult întuneric poate exista de fapt în spatele unei aparente străluciri. Diana Dumitrescu s-a născut în Constanța, într-o familie cu cinci copii. A fost învăţată încă de mică să împartă, să dăruiască şi să fie responsabilă. Pentru că era frumoasă şi tonică, a intrat în lumea televiziunii încă din adolescenţă.

separator

Pe atunci, prezenta emisiuni pentru liceeni la un post local, iar la 18 ani a intrat la facultatea de actorie din Constanța, ca la 21 să participe la concursul „Miss World Romania”, unde a câştigat premiul de popularitate. După câteva luni, a dat un casting la Bucureşti pentru un rol în telenovela „Păcatele Evei”, pe care l-a trecut cu brio şi s-a mutat în Capitală.
„Viaţa e grea la Bucureşti, mai ales când ai 21 de ani. Nu cunoşti pe nimeni, încerci să te descurci singur cu banii pe care îi câştigi. La început a fost foarte greu, nu aveam prieteni, nu cunoşteam pe nimeni, am venit pe un teritoriu total nou. Bucureştiul şi acum mă înspăimântă, după 15 ani, dar atunci mi se părea un haos.”, spune Diana.

Aşa că nu e de mirare că i-a trecut de mai multe ori prin minte să se întoarcă acasă. Însă mama a încurajat-o să îşi urmeze visul de a deveni actriţă. Aşa că, a hotărât să-şi petreacă toată ziua pe platourile de filmare din Buftea, chiar dacă avea sau nu treabă. Aşa i-a cunoscut mai bine pe cei din spatele camerelor şi a învăţat o mulţime de lucruri noi din lumea filmului.

„Aveam senzaţia că trăiesc într-o poveste foarte frumoasă, pentru că nu a fost ceva după care am tânjit, a fost ceva ce mi s-a întâmplat, şi în momentul în care am conştientizat unde sunt şi alături de ce oameni sunt şi ce şanse mi poate oferi, şansa asta, am zis că trebuie să dau tot ce e mai bun în mine şi să fac lucrurile să funcţioneze bine.”
A a obţinut roluri din ce în ce mai importante în telenovelele româneşti. După doi ani, avea rolul principal în „Războiul sexelor”. Atunci s-a îndrăgostit de cel care avea să-i devină soţ doi ani mai târziu.

„La vreo doi ani după aceea, lucrurile au început puţin să se schimbe. Jucând foarte multe roluri şi asimilandu-mi foarte multe caracteristici care nu erau ale mele, la un moment da, m-am pierdut. Mi-am pierdut personalitatea mea, nu mai înţelegeam ce se întâmplă cu mine, probabil că atunci au pornit şi problemele. Mi se părea că viaţa mea nu are valoare, deşi eu munceam, aveam un soţ, aveam o casă, o familie, nu simţeam lucrurile de sub picioare şi nu mai sunt fericită. Nu mă mai bucura nimic. Nimic din ce realizăm nu mă mai bucura.”

Şi-a dat seama că depresia începea să-i acapareze viaţa. Chiar dacă avea sprijinul prietenilor şi al familiei, Diana se simţea neputincioasă.

„Și atunci am zis că mă duc la un psiholog. Trebuie să fie o problemă, chiar am o problemă cu capul de am job, sunt bine plătită, am un soţ, am o casă, ar trebui să am toate motivele să fiu fericită şi nu sunt fericită. “Ce se întâmplă cu mine?”, “De ce sunt aşa?”. Și am început să fac terapie şi m-am dus la psiholog şi mi-am răspuns la foarte multe întrebări.”

Familia Dianei încerca să o determine să lupte în continuare pentru relaţia ei, aşa cum se întâmplă de regulă în societatea românească.

”Mama m-a întrebat “mă, mamă, te bate? Nu. Te înjură? Nu. Se comportă urât cu tine? Nu. Și atunci de ce vrei să divorţezi”. Am zis pentru că nu sunt fericită. Și mi-a zis “măi, mamă, lucurile nu sunt simple, trebuie să munceşti mai mult.”

Însă nimeni nu ştia ce e în sufletul ei nici măcar ea însăşi. Aşa că a continuat să facă psihoterapie ca să înţeleagă de ce anume o fată tânără, frumoasă şi talentată, nu mai vede luminiţa de la capătul tunelului. Căsnicia Dianei era în impas. Cu inima zdrobită, Diana se mută într-un apartament al suferinţei, cum îl numeşte ea.

„Am plâns foarte mult, am fost total dezechilibrată. Nu ştiam ce o să se întâmple cu viaţa mea, nu ştiam încotro să o apuc, nu ştiam ce o să fac, din ce o să trăiesc, nu ştiam nimic. Plângeam şi încercam să-mi dau seama de ce plâng, pentru că la un moment dat plângeam aşa de tare că nu mai ştiam de ce plâng. De faptul că toate visele mele se dărâmaseră şi nu mai există, pentru că eu m-am căsătorit cu ideea de a face o viaţă, o familie, copii şi aia nu mai era. Plâng ca nu ştiu ce o să fac de acum încolo, plâng că nu am job acum, plâng ca sunt singură. De ce plâng, nu ştiam de ce plâng, dar plângeam încontinuu.”

Prietenele o vizitau în fiecare zi, însă Diana nu mai voia să stea în preajma lor. O obosea normalitatea lor. Nu mai avea chef de nimeni şi de nimic.

„Intrăm în baie şi plângeam, adormeam plângând pe jos în baie. Ele bătând încet “hai ieşi că ştim că plângi. Poţi să plângi cu noi”. Le rugam să plece şi acolo în baie dormeam. În baie pe jos am dormit foarte multe nopţi. M-am trezit şi mahmură, se întâmplă, nu e o ruşine. M-am trezit sfâşiată de durere, pentru că mai aveam încă o zi de trecut cu ce aveam în suflet.”
Nu ştie de unde i-a venit puterea de a se ridica, de a ieşi din casă şi de a continua terapia. Însă îşi doreşte ca toată lumea să-i audă povestea tocmai pentru a-i determina şi pe alţii să ceară ajutorul unui specialist.

”Am învăţat să-mi găsesc fericirea în mine şi în lucrurile mici şi am învăţat să fiu fericită singură. Sunt nişte lucururi pe care ni le tragem din natură și te fac fericit. O plimbare în parc. Am uitat să apreciem lucrurile astea mici pe care viaţa ni le oferă gratis, din alea ne găsim fericirea. Nu în haine de firmă, poșetuțe, gentuţe, alea sunt aşa. Ceva fals, o iluzie. Și este o iluzie din două puncte de vedere. Odată că poate să fie un fake şi pentru că azi poţi să-l ai, mâine poţi să nu-l mai ai. M-am folosit de toate fake-urile astea ca să învăţ că nu mă ajută şi ca să învăţ că dacă îţi sprijini fericirea în persoana de lângă tine, există o zi când ea poate să plece şi pleacă cu tot cu fericirea ta.”

După trei ani de psihoterapie, Diana se simţea fericită. Părea că soarele a intrat din nou pe strada ei. A început să muncească, să iubească. Şi-a reamintit ce înseamnă şi ce valoare are viaţă. Apoi, l-a cunoscut pe Alin, cu care trăieşte o frumoasă poveste de dragoste. Visul ei este să devină mamă. Iar prin povestea sa vreă să le inspire pe toate femeile care se chinuie în căsnicie să obţină rolul principal în propria lor viaţă. Pentru că pur şi simplu merită!

Sursa

Incident chimic în România! Scurgeri de acid sulfuric dintr-o cisternă pe o autostradă

Traficul rutier este blocat, luni dimineaţă, pe DN 1, la Comarnic, din cauza unor scurgeri de acid sulfuric dintr-o cisternă aflată pe DN 1. Zona este  evacuată pe o rază de 100 de metri, iar oamenii au primit mesaj Ro-Alert, scrie antena3.ro.

UPDATE 10.24 Operațiunea de transvazare a fost finalizată cu succes, a anunțat ISU Prahova. Echipajul CBRN a efectuat noi măsurători și nu mai sunt înregistrate scurgeri de substanță periculoasă.

UPDATE 9.52 Operațiunea de transvazare a început și se estimează că va dura aproximativ o oră.

UPDATE 9.15 La locul incidentului a ajuns a doua cisternă pentru transvazare.

Totodată, a fost amenajat un dig de nisip pentru a preveni și absorbi eventualele scurgeri de substanță.

UPDATE 8.50 „Ca urmare a unui eveniment rutier produs în această dimineață pe DN1 Brașov-București, la kilometrul 108+500 de metri, în zona localității Comarnic, județul Prahova, în care un ansamblu de vehicule a suferit defecțiuni, circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri.”, a transmis IPJ Brașov.

Polițiștii le recomandă șoferilor ruta alternativă DN1A – Brașov – Cheia – Ploiești.

UPDATE La ora 7.58 a fost transmis mesaj Ro-Alert de alertă extremă, pentru incident chimic, cu posibile degajări de substanțe toxice.

„Adăpostiți-vă în locuine, evitați activitățile în aer liber, închideți ușileși ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație”, a transmis ISU Prahova.

Mesajul a fost transmis în română și engleză.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, se evacuează persoane pe o rază de 100 metri, iar pe direcţia vântului (SE) – pe o distanţă de aproximativ 500 metri.

„Este defectă o vană centrală ce nu poate fi oprită, se va încerca obturarea acesteia până la sosirea echipajului CBRN de la USISU Ciolpani”, transmite ISU. 

Nesterovschi a fugit în Transnistria cu mașina Ambasadei Rusiei

Ambasada Federației Ruse la Chișinău l-a ajutat pe deputatul condamnat Alexandr Nesterovschi să ajungă în regiunea transnistreană, într-o operațiune coordonată de serviciile speciale ruse, transmite IPN.

Directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața, a prezentat, într-un briefing de presă, imagini video cu Alexandr Nesterovschi, care intră pe teritoriul ambasadei pe 18 martie, ora 20:15, cu o seară înainte de pronunțarea sentinței de condamnare, de unde, a doua zi dimineața, a fost transportat în regiunea transnistreană cu un vehicul cu numere diplomatice.

VIDEO: https://www.facebook.com/share/v/1BWWRUjbLA/

Astfel, la momentul pronunțării sentinței de 12 ani de detenție în penitenciar de tip închis, Nesterovschi nu se mai afla pe teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, a precizat directorul SIS.

Alexandru Musteața a mai spus că deputatul se află și în prezent în regiune, sub protecția serviciilor speciale ruse.

SIS a prezentat cronologia evenimentelor și modul de operare în cazul extragerii lui Nesterovschi.

Conform informațiilor obținute, în seara zilei de 18 martie, Nesterovschi s-a urcat într-un automobil Hyundai Tucson, condus de o persoană cunoscută. La ora 20:15, vehiculul a fost observat staționând pentru scurt timp în apropierea Ambasadei Federației Ruse, după care și-a continuat deplasarea. După șapte minute, același automobil s-a întors în apropierea Ambasadei, iar șoferul a coborât și a discutat la interfon cu o persoană din cadrul misiunii diplomatice. Câteva minute mai târziu, acesta a făcut un semn cu mâna către mașină, moment în care Alexandr Nesterovschi a coborât de pe bancheta din spate, a traversat strada în grabă și a intrat în incinta Ambasadei. Ulterior, în jurul orelor 21:00 – 01:00, a fost sesizată o activitate intensă a diplomaților ruși în afara orelor de program.

În dimineața zilei de 19 martie, la ora 11:19, un microbuz Mercedes Sprinter cu numere diplomatice a părăsit Ambasada Federației Ruse. La ora 12:16, acesta a fost observat la postul intern „Gura Bîcului”, deplasându-se cu viteză spre regiunea transnistreană, fără a respecta regulile de circulație sau procedurile impuse de așa-numitele autorități transnistrene.

În urma analizelor SIS, transportul a fost atent coordonat de reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse, iar destinația finală a fost așa-numitul Consulat mobil al Rusiei din Tiraspol.

Expertiza SIS relevă că acțiunile respective reprezintă o operațiune a serviciilor speciale ruse de extragere a cetățeanului Aleksandr Nesterovschi. Utilizarea acoperirii diplomatice, și anume prin implicarea ambasadei și a mijlocului de transport cu numere diplomatice, s-a făcut pentru a limita capacitatea de acționare a autorităților naționale ale Republicii Moldova, a mai spus directorul SIS.

Informațiile obținute de Serviciul de Informații și Securitate au fost transmise decidenților și instituțiilor abilitate pentru luarea măsurilor necesare.

Alte două cutremure mari au lovit din nou Myanmar, unde sunt peste 1.700 de morți după seismul de vineri

Aflat în ruine, statul Myanmar a fost zguduit de alte două cutremure majore. Potrivit oficialilor de la Serviciul Geologic al SUA (USGS), unul a avut magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter, iar altul a fost de 4,2. Șeful juntei militare din Myanmar a anunţat că decesele provocate de seismul devastator de vineri a depăşit 1.700, iar 300 de oameni sunt încă daţi dispăruţi la mai bine de 48 de ore de la producerea seismului de 7,,7 grade pe Richter, al cărui epicentru a fost localizat în apropierea oraşului Mandalay, scrie antena3.ro.

UPDATE 17:30 –Potrivit BBC, numărul morților din Bangkok a crescut la 18, iar 76 de muncitori care lucrau la un zgârie-nori, aflat în construcţie, sunt încă daţi dispăruți.

UPDATE 16:16 – O echipă de salvare chineză din provincia Yunnan a reușit duminică să salveze un supraviețuitor în vârstă. Bărbatul a fost găsit în viaţă sub o clădire prăbuşită în capitala Myanmarului, la 40 de ore de la seismul de 7,7 grade pe scara Richter.

Echipa chineză a ajuns în Naypyidaw, capitala statului Myanmar în cursul zilei de sâmbătă şi s-a alăturat imediat autorităţilor locale care caută neîncetat supravieţuitori sub clădirile transformate în mormane de moloz.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade pe scara Richter a avut loc duminică, la ora locală 15:38 (09:08 GMT), în centrul Myanmarului. Epicentrul său a fost localizat de Institutul geologic american (USGS) la 28 de kilometri distanţă Mandalay, al doilea oraș ca mărime din Myanmar, după Yangon.

Un locuitor din Amarapura, un oraş aflat lângă Mattara a povestit într-un interviu că a fost cel mai mare cutremur după cel de vineri, 28 martie. 

Potrivit sursei citate, un alt cutremur care a avut o magnitudine de 4,2 grade pe scara Richter s-a înregistrat noaptea trecută în Myanmar, în jurul orei locale 00:00. Autorităţile au anunţat că noile seisme mari complică misiunile de căutare a oamenilor care au supravieţuit seismului de vineri şi care sunt încă prinşi sub dărâmături.

Pe social media au apărut imagini surprinse din satelit în mai multe oraşe din Myanmar înainte de dezastrul natural de vineri, dar şi după prăbuşirea a numeroase clădiri şi distrugerea mai multor drumuri. Seismul care a avut o intensitate de 7, 7 grade pe scara Richter a adâncit și mai mult criza statului devastat de războiul civil; Myanmar a fost izolat de restul lumii după ce junta militară a preluat puterea în 2021.

Șeful juntei militare din Myanmar, generalul Min Aung Hlaing, a vorbit la telefon cu premierul Malaeziei, Anwar Ibrahim, căruia i-a spus că numărul morţilor a crescut la 1.700 şi, în continuare, 300 de persoane sunt dispărute. BBC a mai relatat că generalul Min Aung Hlaing a declarat că sunt 3.400 de răniţi în urma seismului devastator de vineri şi se aşteaptă ca numărul morţilor să crească în orele următoare. 

Autorităţile din Mandalay au anunţat că au reuşit să găsească în viaţă 29 de oameni, aflaţi sub dărâmăturile unui bloc de apartamente. Din păcate, ei au găsit nouă persoane decedate. 

În cursul zilei de sâmbătă, o echipă de căutare a scos o supravieţuitoare de sub o clădire transformată în moloz.

O tânără își caută părinții dispăruți de patru zile
Articolul anterior
Andreea Marin a pozat desculță și fără pic de machiaj, în grădina casei sale
Articolul următor
Close menu