Vera Nastasiu: “Secretul unui comunicator de succes este consumul regulat de apă și mâncarea sănătoasă. Și un pic de dragoste.”

Modul în care își modelează discursul, atât de ușor și plăcut, ne face să înțelegem că cel mai puternic instrument al unui comunicator, cu certitudine, este vocea sa. Cu acest as în mânecă, antrenoarea de dicție Vera Nastasiu a cucerit lumea prin discursurile sale publice. Secretul unei povești de succes, cu atât mai mult atunci când vine vorba despre comunicare, dicție, atitudine și o bună ținută, este de neconceput fără un stil sănătos de viață. Am fost curioasă să aflu ce tehnici folosește antrenoarea pentru a avea grijă de vocea ei, ce nu lipsește din meniul ei zilnic, dar și cât de precaută este la capitolul sănătate.

separator

 • unicamd unica.md Fiecare discurs al tău înseamnă nu doar cuvinte bine alese, afirmații logice și ton de conversație, dar înseamnă și mult entuziasm și însuflețire. Care este secretul?
 • Vera Nastasiu “Dacă vedeți un comunicator plin de energie, care zâmbește mereu, nu vă uitați la hainele lui. Încercați să aflați ce cărți citește și ce mânâncă în fiecare zi. Alimentația este primordială dacă îți dorești să ai multă bună dispoziție, dar mă refer la o alimentație echilibrată, fără excese. Sunt sigură că aceasta este cheia succesului pentru o stare de bine de invidiat.”

 • unicamd unica.md Din ce este alcătuit meniul tău zilnic?
 • Vera Nastasiu “Meniul meu zilnic este alcătuit din 70% legume și fructe, iar 30% proteine. În special este vorba de produse verzi, spanac, avocado, salată, rucola, broccoli. Mâncarea gătită nu deține o prioritate. Energia unui comunicator vine din mâncare vie. Nu mă așez la masă, dacă acolo nu există produse care să-mi ofere energie. Nu sunt adepta unor smoothies, pentru că nu reușesc să le gătesc, dar îmi plac sucurile fresh și le consum până la ora 15.00”.

 • unicamd unica.md Ce eviți să mănânci? 
 • Vera Nastasiu “Evit să mănânc, înainte de fiecare eveniment, seminte de floarea soarelui, nuci, migdale, alune. Sunt produse oleaginoase și se așează pe corzile vocale. Ele pun presiune pe corzile vocale. Nu consum produse foarte reci sau foarte fierbinți. Nu beau niciodată băuturi carbogazoase și nu exagerez cu dulciurile. Îmi plac fructele și cred că iau o mare parte de glucoză de acolo. În familia mea, nu se gătește niciodată mâncare prăjită. Toate produsele se pregătesc la cuptor sau la aburi.”

 • unicamd unica.md Ce nu-ți place să mânânci și nu ai mânca niciodată?
 • Vera Nastasiu “Nu aș mânca niciodată melci, gândaci și alte ciudățenii. Poate pentru unii sunt o normalitate. Eu sunt foarte atentă la tot ce mânânc. Atunci când merg în deplasări îmi place să aleg ceva din bucătăria italiană. Nu sunt omul care să experiementeze noi gusturi, sunt fricoasă din acest punct de vedere. Pentru că am grijă de sănătatea mea, evit produsele cu multă grăsime.”
 • unicamd unica.md Cât de des gătește Vera Nastasiu?
 • Vera Nastasiu “Gătesc atunci când nu există cineva care să facă aceasta. Dacă există, atunci eu sunt privilegiată. Nu prea am timp, pentru că muncesc foarte mult și bucătăria este un loc care mă vede foarte rar. Dar atunci când am timp, sunt alături de fetița mea și gătesc fie o tartă cu mere sau o omletă. Aceasta se poate întâmpla în weekend.”

 • unicamd unica.md Îmbini mâncarea sănătoasă cu sportul?
 • Vera Nastasiu Am practicat pilates mai mult timp. Voi reveni în sala după ce voi încheia un curs de limbă engleză intensivă, pe care îl fac în acest moment. Cred că este sportul meu preferat și mă simt foarte bine cu starea pe care mi-o oferă.”

 • unicamd unica.md Cât de precaută ești atunci când vine vorba despre sănătate? Cât de des mergi la doctor pentru examinări în scopuri profilactice?
 • Vera Nastasiu “Dacă este să deschid niște paranteze, eu sunt omul care își face cu regularitate toate analizele medicale. Nu sunt obsedată de acest lucru, dar am învățat că fiecare semnal oferit de organism, poate fi redresat la timp. Sfatul cel mai de preț pe care îl pot oferi celor care citesc acest interviu, este să meargă la medic și să nu le fie teamă să vorbească despre problemele lor, fie psihologice, fie medicale.”

Autor: Alina Plîngău

Creștinii ortodocși de stil vechi îi cinstesc astăzi pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil
Articolul anterior
Educatorii și ajutorii de educator vor afla cum să educe copiii fără violență
Articolul următor
Alte articole interesante