Vera Nastasiu: “Secretul unui comunicator de succes este consumul regulat de apă și mâncarea sănătoasă. Și un pic de dragoste.”

Modul în care își modelează discursul, atât de ușor și plăcut, ne face să înțelegem că cel mai puternic instrument al unui comunicator, cu certitudine, este vocea sa. Cu acest as în mânecă, antrenoarea de dicție Vera Nastasiu a cucerit lumea prin discursurile sale publice. Secretul unei povești de succes, cu atât mai mult atunci când vine vorba despre comunicare, dicție, atitudine și o bună ținută, este de neconceput fără un stil sănătos de viață. Am fost curioasă să aflu ce tehnici folosește antrenoarea pentru a avea grijă de vocea ei, ce nu lipsește din meniul ei zilnic, dar și cât de precaută este la capitolul sănătate.

separator

  • unicamd unica.md Fiecare discurs al tău înseamnă nu doar cuvinte bine alese, afirmații logice și ton de conversație, dar înseamnă și mult entuziasm și însuflețire. Care este secretul?
  • Vera Nastasiu “Dacă vedeți un comunicator plin de energie, care zâmbește mereu, nu vă uitați la hainele lui. Încercați să aflați ce cărți citește și ce mânâncă în fiecare zi. Alimentația este primordială dacă îți dorești să ai multă bună dispoziție, dar mă refer la o alimentație echilibrată, fără excese. Sunt sigură că aceasta este cheia succesului pentru o stare de bine de invidiat.”

  • unicamd unica.md Din ce este alcătuit meniul tău zilnic?
  • Vera Nastasiu “Meniul meu zilnic este alcătuit din 70% legume și fructe, iar 30% proteine. În special este vorba de produse verzi, spanac, avocado, salată, rucola, broccoli. Mâncarea gătită nu deține o prioritate. Energia unui comunicator vine din mâncare vie. Nu mă așez la masă, dacă acolo nu există produse care să-mi ofere energie. Nu sunt adepta unor smoothies, pentru că nu reușesc să le gătesc, dar îmi plac sucurile fresh și le consum până la ora 15.00”.

  • unicamd unica.md Ce eviți să mănânci? 
  • Vera Nastasiu “Evit să mănânc, înainte de fiecare eveniment, seminte de floarea soarelui, nuci, migdale, alune. Sunt produse oleaginoase și se așează pe corzile vocale. Ele pun presiune pe corzile vocale. Nu consum produse foarte reci sau foarte fierbinți. Nu beau niciodată băuturi carbogazoase și nu exagerez cu dulciurile. Îmi plac fructele și cred că iau o mare parte de glucoză de acolo. În familia mea, nu se gătește niciodată mâncare prăjită. Toate produsele se pregătesc la cuptor sau la aburi.”

  • unicamd unica.md Ce nu-ți place să mânânci și nu ai mânca niciodată?
  • Vera Nastasiu “Nu aș mânca niciodată melci, gândaci și alte ciudățenii. Poate pentru unii sunt o normalitate. Eu sunt foarte atentă la tot ce mânânc. Atunci când merg în deplasări îmi place să aleg ceva din bucătăria italiană. Nu sunt omul care să experiementeze noi gusturi, sunt fricoasă din acest punct de vedere. Pentru că am grijă de sănătatea mea, evit produsele cu multă grăsime.”
  • unicamd unica.md Cât de des gătește Vera Nastasiu?
  • Vera Nastasiu “Gătesc atunci când nu există cineva care să facă aceasta. Dacă există, atunci eu sunt privilegiată. Nu prea am timp, pentru că muncesc foarte mult și bucătăria este un loc care mă vede foarte rar. Dar atunci când am timp, sunt alături de fetița mea și gătesc fie o tartă cu mere sau o omletă. Aceasta se poate întâmpla în weekend.”

  • unicamd unica.md Îmbini mâncarea sănătoasă cu sportul?
  • Vera Nastasiu Am practicat pilates mai mult timp. Voi reveni în sala după ce voi încheia un curs de limbă engleză intensivă, pe care îl fac în acest moment. Cred că este sportul meu preferat și mă simt foarte bine cu starea pe care mi-o oferă.”

  • unicamd unica.md Cât de precaută ești atunci când vine vorba despre sănătate? Cât de des mergi la doctor pentru examinări în scopuri profilactice?
  • Vera Nastasiu “Dacă este să deschid niște paranteze, eu sunt omul care își face cu regularitate toate analizele medicale. Nu sunt obsedată de acest lucru, dar am învățat că fiecare semnal oferit de organism, poate fi redresat la timp. Sfatul cel mai de preț pe care îl pot oferi celor care citesc acest interviu, este să meargă la medic și să nu le fie teamă să vorbească despre problemele lor, fie psihologice, fie medicale.”

Autor: Alina Plîngău

#stilunic – Lia Taburcean și Masha Tugutchi:”Noi azi la emisiune am venit cu un scop, să o transformăm pe Nicoleta”!

Atunci când i-am făcut invitația de a veni la emisiune, Lia Taburcean a decis să vină însoțită de omul care are grijă ca ea să arate perfect la fiecare apariție – beauty expertul Masha Tugutchi. Ne-au povestit istoria lor de prieteni, dar și au zis DA la provocarea echipei noastre!

Vizionare plăcută!

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

#mamasita: Maggy  Platon – “Eu nu fac de capul meu asta, este o teorie întreagă!”

O mamă care inspiră, provoacă dezbateri datorită modului în care își educă copii și o femeie super organizată. Toate aceste cuvinte o descriu perfect pe Maggy Platon – eroina acestui episod #mamasita.

Vorbim cu ea despre ultima sarcina, care a fost destul de unică și specială, aflăm cum i-a reușit sistemul de somn independent la fetițe, dar și cum a făcut și la ce trucuri a apelat pentru ca între băiatul cel mare și fete să nu existe gelozie!

Azi la #mamasita cu Olesea Sveclă invitată este mama a 3 copii și femeia Maggy Platon!

Vine gerul. Temperaturile vor coborî până la -12 grade Celsius, în următoarele zile
Articolul anterior
Educatorii și ajutorii de educator vor afla cum să educe copiii fără violență
Articolul următor