Andreea Raicu, despre cele 7 lecții prețioase pe care le-a învățat din relațiile de până acum

E imposibil să nu greșeșți când vine vorba de relații. Dar adevărul este că unele dintre cele mai mari greșeli pe care le facem din iubire ne pot învăța multe. Mai mult, învățând despre greșelile pe care le-au făcut alții în relații ne pot ajută să nu le repetăm și noi. De această părere este Andreea Raicu. Vedeta a oferit câteva sfaturi din propria sa experiență, care, cu suguranță, îți vor fi de ajutor, fie că ești deja într-o relație amoroasă sau ești în căutarea ei.

separator
,,M-am uitat cu atenție la propriile mele greșeli din relațiile pe care le-am avut până în prezent și am descoperit câteva teme generale. Cel mai mult regret faptul că m-am devotat oamenilor care nu meritau asta. O altă greșeală pe care am făcut-o a fost să mă mulțumesc cu relații care șchiopatău, în speranța că eu voi reuși să le fac să funcționeze cum trebuie.

Am stat alături de oameni mai mult decât ar fi trebuit, fie pentru că mă simțeam obligată, fie pentru că simțeam că lucrurile ar trebui să meargă, deși era evident că lucrurile nu stau așa.

Ceea ce am înțeles din toate erorile mele emoționale de până acum este că ar trebui să-mi mențin standardele înalte, atât în ceea ce privește alegerea partenerului, cât și în ceea ce privește relația în sine. Nu trebuie să mă pierd pe mine doar de dragul de a face pe cineva fericit. Și nu trebuie să mă simt prost, pentru că sunt perfecționistă la acest capitol.

Dar gata cu introducerea. Iată care sunt, punctual, lecțiile pe care le-am învățat din relațiile de până acum. Poate te vor ajută să nu repeți și tu greșelile mele :)

Obișnuiam să cred că cu cât voi iubi mai mult un om, cu atât mai mult mă va iubi și el.

Credeam – în mod fals – că făcând multe lucruri pentru el și de dragul lui, la fel va face și el în ceea ce mă privește. Acest lucru nu face decât să creeze dezechilibre în cuplu și aceste dezechilibre vor deveni normă când te aștepți mai puțin și vor crea un precedent. Cu cât vei da și vei face mai mult, cu atât mai puțîn înclinat va fi partenerul tău să-ți răspundă cu aceeași moneda.

E important să-ți identifici și spui nevoile pe măsură ce apar…

… nu să presupui pur și simplu că ele vor fi „auzite” și rezolvate de partenerul tău la un moment dat. Știu, toți sperăm că partenerul ne cunoaște atât de bine că ajunge să „ghicească” ce avem nevoie, dar lucrurile nu stau deloc așa. Și mai important, nu-l învinovăți pentru că nu a făcut-o, pentru că e nedrept să primească el povara lipsei voastre de comunicare.

Poate cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este că eu sunt singură „problema” pe care o pot controla.

Doar ce are legătură cu mine pot schimba și modifica. Obișnuiam să cred că pot „vindeca” o relație cu totul, că dacă mă străduiesc pot face ca lucrurile să fie cum îmi doresc. Dar nu pot. Pentru că într-o relație sunt doi, iar partea lui e responsabilitatea lui, nu treaba mea. Nu poți face pe nimeni să te iubească atât cât crezi tu că meriți să fii iubita. Trebuie să vină de la el.

Nu te întoarce la cineva doar pentru că-ți place ideea de a fi într-un cuplu.

E un motiv pentru care v-ați despărțit prima dată și acel motiv nu trebuie să dispară doar pentru că te simți singură. Trebuie să ai încredere în instinctul tău inițial și să onorezi decizia pe care ai făcut-o, nu să te lași convinsă să te întorci din motive care nu țin deloc de relație, ci mai degrabă de lipsurile tale personale, care sunt hiperbolizate atunci când eșți singură.

Doar pentru că ai 30 de ani nu înseamnă că trebuie să te grăbeșți să te căsătorești.

Dacă lași aceste presiuni exterioare ale societății să te acapareze, vei sfârși prin a te păcăli că e OK să accepți să fii cu un tip care nu te face fericită din toate punctele de vedere. Îți vei spune că trebuie să faci și tu niște compromisuri, că poate nu vei găși pe cineva mai bun și timpul trece. Mă bucur foarte tare că nu am luat o decizie care m-ar fi limitat și că am ales să aștept.

Iubirea nu e totul.

Cel puțin nu când vine vorba de o relație de lungă durata. Credeam că e suficient să iubeșți și să fii iubită că lucrurile să meargă perfect. Dar nu este așa. O relație are mult mai multe ingrediente care nu trebuie să lipsească. Da, iubirea este cel principal, dar nu singurul. Într-o relație trebuie să ai și maturitate și înțelepciune și empatie și respect. Iubirea e adesea flacăra ce trebuie ținută în viață cu ajutorul unor comportamente complementare.

Continuă să-ți construiești carieră, viață profesională și cea socială…

… și nu te lasă complet absorbită de relația în care eșți. Pentru că deși partenerul tău poate deveni totul pentru tine, te poate părăsi într-o clipită, fără nicio explicație. Trebuie să ai la ce să te întorci în viață. Dacă el a devenit tot universul tău (pentru că tu ai făcut că lucrurile să fie așa), golul pe care-l vei resimți dacă va pleca va fi unul aproape imposibil de umplut.

sursa: www.andreearaicu.ro

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro

„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Pro TV a fost vândut! Cine este noul proprietar
Articolul anterior
Soția lui Timati și-a arătat abdomenul după naștere. Cum arată Anastasia Reshetova?
Articolul următor