Ce se întâmplă în corpul tău atunci când te îndrăgostești!

Dragostea este cel mai frumos și cel mai puternic sentiment trăit vreodată. În momentul în care te îndrăgostești, simți peste un milion de fiori, care mai sunt numiți și ,,fluturi”, iar în corp au loc o serie de schimbări prielnice. Află care sunt acestea!

separator
cuplu-fericit-e1477224641766
Dragostea are grijă de inima ta

Studiile arată că dragostea scade la jumătate riscul infarctului cardiac.De altfel, dragostea îți arată mult mai bine eficiența, atunci când vine vorba de situațiile de stres și, de altfel, reduce riscul afecțiunilor cardiace pe termen lung.
În plus, oxitocina- cunoscut sub numele de hormonul iubirii si considerat a fi una dintre moleculele cele mai uimitoare din lume – diminuează stresul, scade tensiunea arteriala, reduce anxietatea regulată și socială, va crește încrederea în sine, și ne ajută să evităm și lupta împotriva depresiei.


Dragostea îți ajută organismul să nu se îmbolnăvească

Prin gesturi specifice, de la a te ține de mână cu persoana iubită până la activitatea sexuală, iubirea crește producția de endorfine, care la rândul său, duce la dezvoltarea sistemul nostru imunitar.
În mod similar , persoanele cu diverse afecțiuni, care se simt iubite, au o motivație mai puternică de a lupta împotriva bolilor .

Dragostea tratează insomnia
Hormonii dragostei ( oxitocină și endorfinele ) inhibă eliberarea de cortizol, care este hormonul responsabil de stres și, la rândul său, conduce în mod natural la o odihnă mai bună.

Sursa:brightside.me

La mulți ani, Amelie! Fiica Liliei Ojovan își sărbătorește astăzi ziua de naștere
Articolul anterior
Doina Ciobanu a devenit imaginea unui brand italian de lenjerie intimă
Articolul următor
Alte articole interesante