Moda pentru produse naturale a atins nu numai bucătăriile și podiumurile internaționale, dar și mai nou, industria produselor destinate sexului. Recent, revista Men’s Health a decis sa investigheze argumentele pro si contra despre noile prezervative organice – care apropo, sunt făcute din piele de oaie.
De la multicolor la texturat și aromatizat – există un număr aproape infinit de varietăți de prezervative. Dar, dacă să vorbim despre materiale, variabilitatea se micșorează rapid la două opțiuni: cele din latex, șicele din piele de oi.
V-ați întreba care este contrapartea prezervativelor din pielea oilor? Sunt într-adevăr făcute din piele de miel tânăr. Iar pentru a clarifica lucrurile, reporterii Men’s Health au cerut explicații de la consultanta celui mai mare magazin de jucării sexuale din New York, Babeland, Lisa Finn.
1. Da, aceste prezervative sunt într-adevăr făcute din piele de oi. Este adevărat, doar că nu din pielea exterioară a animalului, ci din anumite părți ale corpului acestora.
„Pielea de oaie este numele obișnuit al materialului, spune Finn. – Dacă explorați întrebarea, veți descoperi că acestea sunt denumite științific ”prezervative dintr-o membrană naturală”. Acest lucru se datorează faptului că prezervativele sunt fabricate din membranele gastrointestinale ale oilor.”
2. De fapt, ele au fost folosite de mii de ani. Primul studiu a confirmat acest contraceptiv, că se referă la epoca legendarului rege Minos din Creta – în conformitate cu unele versiuni, omul din mitul despre Tezeu și Minotaur. Într-o legendă soția lui îl pune în vagin pentru a se proteja de o sarcină nedorită. Și, deși regele Minos, probabil, nu a existat deloc, totuși sunt dovezi că în urmă cu secole, oamenii într-adevăr au folosit prezervative refolosibile din piele de oi pentru a se proteja de sarcini nedorite.
3. Se crede că acestea dau o senzație mai plăcută. Finn spune că, din moment ce astfel de prezervative sunt fabricate din materiale naturale, ele dau senzații mai plăcute, în comparație cu alte prezervative de pe piață. În trecut, aceste produse au fost deseori alese de oamenii care se plângeau de pierderea sensibilității la prezervativele de latex.
„Pielea de oaie” permite un transfer mai bun al căldurii în corpul uman decât latexul, dând astfel o senzație naturală. ”, explică Finn.
4. Dar nu protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Da, ați înțeles corect! Unul dintre motivele pentru care prezervativele din „piele de oaie” au pierdut încrederea din partea consumatorilor este că nu posedă pe deplin „protecția de boli cu transmitere sexuală”. Materialul în sine protejează doar împotriva sarcinii nedorite. Și asta, deoarece suprafața acestora are niște pori care sunt capabili să țină doar lichidul seminal, nu și transmiterea bolilor venerice cum ar fi HIV sau herpesul.
„Prezervativele din pielea oilor ar trebui folosite numai cu partenerii stabili, cu care vă aflați într-o relație monogamă sau cel puțin cu cei în a căror sănătate sunteți siguri.”, notează Finn.
5. Să spunem sincer că arată prost. Ați văzut vreodată un prezervativ din „piele de oaie”? Arată … ciudat.Potrivit lui Finn, singurele prezervative adevărate din piele de oi de pe piață sunt cele de la compania Trojan Naturalamb. Zece bucăți în magazinele americane costă aproximativ 18,85 dolari. În comparație – cu o cutie de 36 de prezervative fabricate din latex care costă în medie 14,47 de dolari – aproape de trei ori mai ieftin, dacă luăm în considerare cantitatea. Firește, acest lucru se datorează costurilor mai ridicate ale materialelor naturale.
„ De altfel, latexul este un material foarte moale și conduce căldura aproape la fel de mult ca „pielea de oaie”, dar încă nu suficient. Și nu poate fi utilizat cu lubrifianți pe bază de ulei, doar cu apă și cele care se bazează pe siliciu, „- spune Lisa Finn.