Cum să-l impresionezi în funcție de zodie

Chiar dacă nu te afli în situația unei prime întâlniri, într-o relație este plăcut să fii impresionat așa că îndrăznește. Iată câteva sfaturi în funcție de zodie legate de viitorul sau actualul partener.

separator

Berbec
Berbecii sunt înnebuniți după competiții și provocări fizice așa ca vei avea mare succes dacă îi propui să faceți o excursie. Însă nu uita că unui Berbec îi place întotdeuana să câștige, așa ca dacă va pierde de prea multe ori, relația chiar ar putea avea de suferit.

Taur
Taurii sunt adepții plăcerilor materiale. Cumpără-i câteva articole de îmbrăcăminte, dă-i sfaturi în diverse domenii și îi vei vedea încântarea pe chip. Dacă vei termina ziua prin a-i găti cina, se va simți răsfățat și te va considera ca un chef personal.

Gemeni
Gemenii adoră arta. Dacă veți face un maraton și veți critica apoi filmele va fi plăcut impresionat. De asemenea, îl poți prezenta unui director muzical sau actor și îi vei vedea entuziasmul.

Rac
Racii sunt foarte sensibili și simpatici. O plimbare pe marginea lacului poate fi benefică pentru amândoi căci vă veți putea relaxa în totalitate.

Leu
Leilor le place să iasă cu prietenii și să fie în centul atenției. Prezintă-i grupul tău de prieteni și arată-i că nu te temi să conversezi cu amicii săi. Petrecerile și locurile în care este înconjurat de atenție sunt locurile favorite ale unui Leu.

Fecioară
Fecioarele sunt foarte atente la detalii și de cele mai multe ori pot remarca mici lucruri pe care multă lume le trece cu vederea. Încearcă să găsești anumite lucruri pe care alții le-au ratat. Dacă vei remarca un detaliu înainte sa, va fi de-a dreptul impresionat.

Balanță
Balanțele nu suportă să fie singure. Atât timp cât vei fi tu și te vei baza pe naturalețe, situația va fi mai puțin stresantă. Adoră ieșirile în aer liber, așa că un picnic ar putea numai să vă prindă bine.

Scorpion
Scorpionii sunt amuzanți și adoră să cicălească. Imprevizibili, le place să le răspunzi cu aceeași monedă și să aibă întotdeauna dreptate.

Săgetător
Deși pot părea neinteresanți, Scorpionii au întotdeauna o țintă de atins. Întrebându-l despre visele sale și ceea ce dorește să facă în viață, îi vei câștiga nu numai interesul ci și încrederea. Acest subiect va duce la discuții și mai profunde și îl va face păe săgetător să se gândescă la un viitor pentru voi doi.

Capricorn
Capricornii pot fi destul de complicați, având momente când nimic nu-i mulțumește. Să ții pasul cu diferitele schimbări ce au loc în mintea unui capricorn este cheia către succesul relației voastre.

Vărsător
Orice Vărsător se va îndrăgosti de o conversație profundă. Deși adoră conversațiile inteligente în care poate dezbate diverse subiecte, are și momente când preferă să fie lăsat singur. Dacă respecți acest lucru, partenerul tău va fi impresionat și se va simți înțeles.

Pești
Peștii sunt gentili și plini de compasiune. Ativitățile intime, comune cum ar fi dormitul împreună, înotatul sunt cele care îl fascinează pe nativul din zodia pești. Simplitatea acestor acțiuni este ceea ce apreciază acestă zodie.

Sursa

”Celebrăm copilăria împreună”: Guvernul vă invită, pe 1 iunie, la Grădina Botanică

Guvernul organizează, în data de 1 iunie, de la ora 10:00 până la ora 16:00, un șir de activități cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Acestea se vor desfășura la Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru” din Chișinău.

Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un spectacol cu cai. De asemenea, vor fi expoziții cu echipamente și autospeciale ale subdiviziunilor MAI. Totodată, va fi organizat și un concert cu participarea mai multor artiști autohtoni.

Intrarea pe teritoriul Grădinii Botanice va fi liberă pentru copii, iar primii 3000 de vizitatori vor primi în dar înghețată, pufuleți, apă, sucuri și batoane de ciocolată. 

Programul „Celebrăm copilăria împreună” este organizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Culturii al Republicii Moldova.

Parlamentul a declarat anul trecut ziua de 1 iunie ca zi nelucrătoare pentru toți angajații.

SUA oferă Moldovei milioane de dolari pentru stocarea energiei electrice

Sistemul energetic al Republicii Moldova va fi întărit prin intermediul unui echipament de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS), care va îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice, va spori integrarea energiei regenerabile și va facilita comerțul cu energie electrică cu România, Ucraina și piețele europene.

SUA oferă Moldovei milioane de dolari pentru stocarea energiei electriceImagine simbol

În acest sens, Statele Unite ale Americii vor oferi 85 de milioane de dolari, investiție care face parte din pachetul de sprijin al SUA pentru sectorul energetic din Republica Moldova de 300 milioane de dolari din 2023, prin intermediul proiectului USAID Securitatea Energetică a Moldovei (MESA).

Potrivit secretarului de Stat al SUA, Antony Blinken, care împreună cu prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, au efectuat o vizită la stația electrică Chișinău din cadrul Întreprinderii de Stat Moldelectrica, noul sistem de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și echipamentul suplimentar vor contribui la gestionarea eficientă a rezervelor de energie și fluctuațiilor cererii, integrarea energiei din surse regenerabile în rețelele electrice naționale și mărirea capacităților pe măsură ce necesitățile energetice ale consumatorilor evoluează.

„Statele Unite sunt angajate la respectarea suveranității Republicii Moldova și a succesului său ca o țară prosperă, democratică, înrădăcinată în Europa și în Vest. O mare parte din activitatea noastră cu Moldova este de a o ajuta să-și edifice o securitate energetică. În multe țări, o diferență practică ce a fost realizată a fost prin intermediul USAID. Cu acest proiect vrem să ajutăm Moldova să-și edifice infrastructura. Aceste acumulatoare de scară mare care pot să stocheze energia pot face o diferență mare în stabilizarea rețelelor, în sporirea întrebuințării surselor regenerabile și integrarea pe piețele europene, în final. Ceea ce facem astăzi va avansa acest progres, va fi un catalizator, pentru că va atrage investiții și din sectorul privat, și din alte state”, a declarat Antony Blinken.

Astfel, instalarea sistemului BESS va plasa Moldova într-o poziție favorabilă pentru conexiuni suplimentare cu piețele energetice regionale și europene. Prin implementarea acestor soluții testate și inovatoare, cu obiectivul de a moderniza sistemul energetic moldovenesc, Statele Unite și Guvernul Republicii Moldova vor continua să promoveze tranziția spre un peisaj energetic în Moldova și în regiune mai rezilient, mai eficient și mai sustenabil.

„SUA ajută Republica Moldova să depășească probleme pe diferite dimensiuni, în special pe dimensiunea energetică. Lansăm un nou proiect aici, cu o investiție de 85 de milioane de dolari, din ajutorul de 300 de milioane de dolari promis de SUA în anul precedent. Această investiție va asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, atunci când vor exista probleme de rețea, atunci când vor exista incidente, fie din cauza sistemelor interne, fie din cauza bombardamentelor care astăzi continuă să se întâmple asupra infrastructurii energetice a Ucrainei. Ajutorul SUA nu se limitează doar la sectorul energetic. Statele Unite sunt implicate în eforturile Moldovei de a construi o țară puternică, din punct de vedere economic, o țară cu instituții reziliente”, a spus premierul Dorin Recean.

În 2023, SUA au anunțat că oferă 300 de milioane de dolari în sprijinul securității energetice a Republicii Moldova. Această finanțare va sprijini instituțiile sectorului energetic al Republicii Moldova pentru fortificarea sistemului energetic al țării și consolidarea forțelor pentru viitor.

Prin intermediul investițiilor acordate urmează a fi procurate și instalate echipamente high-tech, pentru a consolida rețeaua energetică națională a Moldovei și a facilita comerțul sporit cu energie electrică cu țările vecine, dar și cele europene.

În ultimii doi ani, prin intermediul proiectului USAID Securitatea Energetică a R. Moldova, SUA au oferit asistență Guvernului Republicii Moldovei pentru dezvoltarea politicilor și programelor de furnizare a energiei, pentru îmbunătățirea planificărilor în cadrul sectorului energetic, sprijinul dezvoltării piețelor energetice orientate spre Uniunea Europeană și crearea un mediu propice pentru a încuraja investițiile sectorului privat în energia regenerabilă și eficiența energetică.

Ordine false de mobilizare, expediate unor locuitori din nordul Moldovei

Mai mulți locuitori din țară au primit scrisori cu ordine de chemare în armată, care ar fi fost expediate de către Centrul Militar Teritorial Bălți (CMT).

Ordine false de mobilizare, expediate unor locuitori din nordul Moldovei

Responsabilii de la Ministerul Apărării atenționează cetățenii că scrisorile sunt false.

„Vă asigurăm că aceste scrisori sunt false și nu au fost expediate de către Centrul Militar Teritorial Bălți. Modelul ordinelor de chemare nu corespunde cu criteriile și standardele oficiale”, anunță Ministerul Apărării.

Instituția solicită cetățenilor să verifice cu atenție orice corespondență primită și să contacteze persoanele responsabile din cadrul CMT Bălți, pentru a confirma autenticitatea acesteia.

Un moldovean s-a rătăcit în regiunea franceză Île-de-France. Se cere ajutor!
Articolul anterior
Donează sânge și dăruiește viață – iată unde poți să donezi sânge în localitatea ta!
Articolul următor