Dorin Chirtoacă: ”Ar fi o prostie să-i cer viitoarei soţii să stea acasă”

La serviciu este înconjurat de femei. Vorba edilului capitalei: “Deocamdată n-are cine să fie geloasă”. Prima lui dragoste rămâne a fi primăria. Şi doar atunci va fi gata să-şi pună pirostriile, când  îşi va duce la bun sfârşit toate ideile de la serviciu.

separator

Despre El şi Ea, în general…

Atât femeile cu bărbaţii, cât şi bărbaţii cu femeile trebuie să aibă înţelegere, deschidere şi răbdare.

Prea multă răbdare însă strică, pentru că generează acumularea  energiei negative, care se poate transforma, la un moment dat, într-o ceartă.

Dacă tratezi o problemă din cuplu cu înţelegere şi deschidere, ai şanse mari să o rezolvi. Dacă o iei cu zburlita, s-ar putea, ca lucrurile să se complice.

În cazul în care o colegă de serviciu vine în toane proaste la muncă…

Prefer să las lucrurile aşa cum sunt. Nu intră zilele în sac şi nici nu vin turcii. Revin la problema colegei peste o zi-două.

Am o familie foarte puternică

Şi aceasta poate aduce uneori complicaţii. Ambii părinţi sunt oameni cu caracter.

De la formarea familiei, tatăl era cel, care prin natura situaţiei, era capul familiei. În ultimii ani atest o inversare a situaţiei, întrucât şi mama are un caracter puternic, la fel cum era şi bunica, mama mamei.

Este bine, când ambii soţi sunt puternici, dar e la fel de important să existe compatibilitate, ca să nu-şi dăuneze reciproc, prin puterea caracterului.

Până la vârsta de 7 ani am locuit cu bunica

Cât mama era la muncă, bunica mă creştea şi mă educa, nu am mers la grădiniţă, decât un an. Apoi, până a pleca la Iaşi, toate vacanţele, week-end-urile le petreceam în compania bunicii la ţară, cu sapa în mână şi munca în gospodărie.

Nu am fost întrebat de-a lungul timpului despre căsătorie. Părinţii văd că sunt prea implicat la primărie, deşi, evident,  îşi doresc nepoţi.

Rareori vorbesc cu mama despre

femei…

Nu întotdeauna mama este de acord cu viziunile mele. Oricum,  şi-ar dori ca alegerea mea să fie una sinceră şi fericită, în aşa fel, încât viaţa în cuplu să aducă numai roade bune.

Ar fi o prostie să-i cer viitoarei soţii să stea acasă…

Femeia trebuie să facă ceea ce-i este aproape de sufletul ei. Dacă îmi va fi dat, ca jumătatea pe care o voi alege să fie o persoană cu activitate profesională pronunţată, ar fi absurd să nu-i permit să facă acest lucru, deşi asta înseamnă să ne fie ceva mai complicat.

Nu este exclus ca pe 8 martie să fiu la serviciu

Cu siguranţă voi merge să o felicit pe mama, în rest, nu mi-am făcut planuri.

Text: Olga Chirica
Poze: Liviu Dumitru

 

Scrisoare către fiică, prietena vieţii mele
Articolul anterior
Editorial martie
Articolul următor
Alte articole interesante