De ce mi-am înșelat soțul? 3 istorii adevărate

În relațiile nesănătoase, de cele mai multe ori unul dintre parteneri își cautăfericirea în brațele unei a treia persoane. În unele cazuri, acestea se transformă în căsnicii de durată, iar în altele, sunt doar niște aventuri trecătoare. Cert este că de fiecare dată există anumite motive pentru care unul dintre parteneri calcă strâmb.

separator

4-metode-de-razbunare-pentru-ca-te-a-inselat
SOȚUL MEU ERA ABUZIV. AVEAM NEVOIE DE CONFORT.

„Din ziua în care m-am căsătorit am realizat că a fost o greșeală”, spune Elizabeth*, în vârstă de 50 de ani.

„Soțul meu era abuziv, voia să dețină mereu controlul, se aștepta să renunț la job pentru a avea grijă de gospodărie.”

La un an după ce s-a căsătorit, a început să aibă o relație cu un coleg de muncă.

„Nu îmi făceam iluzii că sunt îndrăgostită, dar experiența mi-a deschis ochii. Am aflat că pot găsi persoane care să mă facă să mă simt bine cu mine însămi, să mă facă să râd, să mă respecte pentru ceea ce sunt. Aventura mea m-a ajutat să mă cunosc mai bine și mi-a dovedit că pot duce o viață bună fără soțul meu. De asemenea, mi-a dat curajul să divorțez. După 25 de ani, sunt căsătorită cu un om minunat. Ne facem fericiți unul pe celălalt și niciodată nu încercăm să ne schimbăm unul pe celălalt.”


M-AM RĂZGÂNDIT ÎN LEGĂTURĂ CU A AVEA COPII, IAR EU ȘI SOȚUL MEU NE-AM ÎNDEPĂRTAT UNUL DE CELĂLALT.

Când Vanessa*, în vârstă de 28 de ani, s-a căsătorit, atât ea, cât și soțul său abia așteptau să facă un copil. După aceea, însă, ea a dorit să se concentreze mai mult asupra carierei sale, iar copiii parcă nu mai puteau face parte din peisaj. Soțul său a fost foarte rănit de acest lucru și a început să o îndepărteze constant, scrie cosmopolitan.ro.

„Ne certam foarte des și nu făceam decât să ne rănim unul pe celălalt. Într-o noapte, am văzut că încerca să își dea jos rpezervativul pe furiș pentru ca eu să rămân însărcinată, iar din acel moment viața noastră sexuală s-a terminat”. Lipsa intimității sexuale a înpins-o să aibă o aventură ce a durat un an și care s-a terminat când soțul ei a prins-o în fapt. Cei doi au mers la terapie de cuplu, dar s-au dus la psiholog și separat, iar în final au reușit să își salveze căsnicia. Cea mai mare lecție pe care am învățat-o a fost că dacă o căsnicie nu funcționează, soțul este doar 50% de vină, restul ești tu.”

ERAM PLICTISITĂ ȘI NEFERICITĂ.

La 35 de ani, Barbara părea că duce o viață de vis: avea o casă frumoasă, un soț iubitor și doi copii minunați – dar era nefericită.

„Soțul meu era un bărbat grozav, dar eram incredibil de plictisită.”

Într-o călătorie de afaceri, ea l-a cunoscut pe Bob și între ei a apărut imediat o atracție puternică.

„M-am îndrăgostit instant și mi-am părăsit soțul și orașul pentru a mă muta la Bob, în Australia. Am devenit puternică și independentă. Asta s-a întâmplat acum 25 de ani, iar acum eu și Bob suntem căsătoriți, avem 5 copii împreună și 10 nepoți.”

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Acestea sunt semnele că partenerul şi-a pierdut interesul. Psihoterapeut: „Atunci vezi clar că e o problemă”

Cu trecerea timpului, relațiile de cuplu pot suferi schimbări și, uneori, semnalele subtile pot indica faptul că un partener și-a pierdut interesul.

Este important să fim conștienți de aceste semne, a arătat bioenergoterapeutul basarabean Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri ascunse”, de peste Prut, scrie antena3.ro.

Primul semn că partenerul de viaţă şi-a pierdut interesul este că nu-și face timp pentru tine, se reține cu prietenii, ar sta mai mult la serviciu, stă pe telefon şi altele asemenea, a arătat Lidia Fecioru.

Potrivit ei, o astfel de persoană caută tot timpul să aibă gașcă, să nu cumva să fie doar cu partenerul. „Că atunci se diminuează atenția și vezi clar că e o problemă”, a spus ea. 

Un alt semn al distanțării emoționale este lipsa romantismului. „Nu mai există romantismul. Uită să mai cumpere o floare, uită să facă complimente, uită să dea atenţie”.

Şi faptul că nu te consideră o prioritate poate fi un semn că legătura dintre voi s-a slăbit.

Atenţie la partenerul care nu se ceartă niciodată! „Sunt cupluri care se despart în tăcere, care nu s-au certat niciodată dar se despart”, a spus Lidia Fecioru. Potrivit ei, când nu dezbați o situație tensionantă înseamnă că nu-ți pasă de celălalt ori a început să nu-ți pese.

Când nu te mai cerți înseamnă că nu-ți mai pasă

Dacă partenerul începe să fie nervos, aparent fără motiv, ar putea fi un alt semnal de alarmă.

Întreabă-ți partenerul ce-l enervează cu adevărat, îndeamnă Lidia Fecioru.

Comunicarea deschisă este cheia în astfel de situații. 

Înainte de a trage concluzii, încercați să discutați despre preocupările voastre și să explorați împreună posibile soluții.

Lidia Fecioru este originară din Republica Moldova, acolo unde a absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Medicină Legală. Tot în Republica Moldova a și lucrat, pentru o vreme, ca medic legist la Departamentul de Crimă Organizată din Chișinău. În anul 1991, Lidia Fecioru s-a mutat în România, unde și-a deschis propriul cabinet de bioterapie și medicină alternativă.

Studiu: Oamenii nu se mai căsătoresc din dragoste, dar sunt mai fericiți. Ce așteptări au de la viață

Potrivit unui sondaj Gallup, persoanele care sunt căsătorite declară că sunt mult mai fericite decât cele care se află într-o relație, indiferent de stadiul ei.

„Oricum ai analiza aceste date, vedem un avantaj destul de mare al căsătoriei în ceea ce privește modul în care oamenii își evaluează viața”, a declarat autorul sondajului, Jonathan Rothwell, economist principal la Gallup, potrivit CNN, preluat de Digi24.

Din 2009 până în 2023, peste 2,5 milioane de adulți din Statele Unite au fost întrebați cum și-ar evalua viața actuală, zero fiind cel mai rău rating posibil și 10 fiind cel mai bun.

Apoi, cercetătorii i-au întrebat pe respondenți cum anticipează că va fi nivelul lor de fericire în următorii 5 ani. Pentru a fi considerată norocoasă, o persoană trebuia să-și acorde un rating de cel puțin șapte la data sondajului și să anticipeze un rating de cel puțin opt în viitorul apropiat.

Pe parcursul perioadei în care a fost realizat studiul, persoanele căsătorite au declarat în mod constant niveluri de fericire mai mari decât cele necăsătorite, variind între 12% și 24% mai mult, în funcție de an. Educația este un predictor puternic al fericirii, dar datele au arătat că adulții căsătoriți care nu au urmat liceul își evaluează viața mai favorabil decât adulții necăsătoriți cu o diplomă de studii superioare.

„Lucruri precum rasa, vârsta, sexul și educația contează. Dar căsătoria pare să conteze mai mult decât acele lucruri atunci când vine vorba de mulțumire, statisfacție și de a trăi mai bine”, a spus Bradford Wilcox, profesor de sociologie și director al National Marriage Project de la Universitatea din Virginia. Wilcox a supravegheat studiul realizat de Gallup.

Poate că fericirea legată de căsătorie are ceva de-a face cu ceea ce oamenii așteaptă de la ea, a spus Ian Kerner, terapeut specializat în relații de cuplu.

„În practica mea din ultimul deceniu am observat o trecere treptată de la „căsătoria din dragoste” la „căsătoria pentru parteneriat”, ceea ce înseamnă că oamenii îi aleg din ce în ce mai mult pentru căsătorie pe cei mai buni prieteni decât pe cei cu care au o relație pasională”, a mai spus Kerner pentru CNN.

Deși acest lucru poate duce la probleme de atracție, oamenii își aleg, totuși, parteneri alături de care regăsesc stabilitate pe termen lung, a mai precizat terapeutul.

Fotbalistul Ion Jardan mâine se însoară
Articolul anterior
Levănțica te scapă de durerile de cap
Articolul următor