Stimulentele sexuale – un ajutor vieții intime

Stimulentele sexuale sunt considerate acele substanțe care, prin acțiunea lor, cresc dorința sexuală, îmbunătățesc funcționarea organelor genitale, contribuie la obținerea unei erecții mai bune la bărbați și a orgasmului la femei.


Valentin Pescaru,
psiholog, psihoterapeut, sexolog
http://psihologultau.net

În mod natural activitatea sexuală a oricărei persoane va fi afectată în timp: vârsta, greutatea corporală în exces, bolile cronice (hipertensiunea, diabetul, depresia, dezechilibrele hormonale), oboseala cronică, stresul etc., vor participa din plin la aceasta. Un alt factor important este zestrea genetică – fiecare individ moștenește o parte de la părinți, în cazul de față un apetit mai scăzut sau mai ridicat pentru sex. Stimulentele sexuale vin în ajutorul vieții sexuale, îmbunătățind-o. Substanțele despre care este vorba se regăsesc în mod natural în unele plante sau sunt produse în mod artificial în laboratoarele de cercetare. Stimulentele sexuale sunt recomandate în general persoanelor după vârsta de 40-45 de ani și mai rar celorlalte categorii de vârstă.
images (1)Este important să înțelegem că funcționarea organelor genitale (erecția și orgasmul) este strâns legată de circulația sângelui în organism și mai ales în zona genitală, pe de o parte, și de stimularea producerii unor substanțe în creier, pe de altă parte. Cea mai mare parte din substanțele de care discutăm au această acțiune, în sensul energizării organismului și a intensificării circulației sanguine. De aici rezultă și riscurile și efectele secundare asociate, respectiv nerecomandarea lor unor categorii de persoane. Stimulentele sexuale, prin efectul pe care îl au asupra organismului uman, pot fi considerate medicamente; astfel, ca orice medicamente au recomandări și contraindicații, drept care utilizarea lor trebuie făcută sub supravegherea sau la indicația specialiștilor (medici, sexologi etc.). În cazul tratamentelor îndelungate (3-6 luni) se recomandă pauze de circa 1-2 luni pentru ca organismul să nu se obișnuiască. Utilizarea stimulentelor sexuale implică riscuri crescute în perioadele cu temperaturi ridicate, drept care se recomandă încetarea utilizării lor în lunile de vară.
Substanțele în discuție se găsesc sub diferite forme, și lista încă este deschisă: pastile, tincturi, prafuri, unguente, sprayuri, injecții etc.
image_121112080810560400_1Din punct de vedere al originii substanței (naturale sau produse artificial) există o diferență majoră în modul în care acționează asupra organismului: stimulentele naturale, provenite din plante sau extracte naturale, au, ca orice produs natural, o cantitate relativ mică de substanță activă, ceea ce le recomandă pentru tratamente de lungă durată (cure de câteva luni). Chiar dacă unii producători recomandă înghițirea mai multor pastile pentru obținerea unui efect imediat, rezultatele sunt, de cele mai multe ori, nemulțumitoare. Stimulentele sexuale produse artificial conțin o cantitate mare de substanță activă, ceea ce le recomandă tocmai pentru obținerea unui efect imediat; și riscurile sunt însă, la fel de mari.

Riscurile asociate utilizării stimulentelor sexuale sunt legate de: sângerări/dificultăți de coagulare (risc mare la intervențiile chirurgicale), atacuri vasculare (coronariene sau cerebrale), amețeli, dureri de cap, creșterea tensiunii intracraniene/intraoculare, sensibilitate vizuală etc. Nu se recomandă utilizarea lor împreună cu cantități crescute de alcool (potențează sau anulează efectul).
Voi încerca o enumerare a celor mai importante (cunoscute) dintre aceste substanțe, pornind de la cele naturale și încheind cu produse artificiale.

Vitamina-BVitamina B3 (Niacina) – este o vitamină esențială pentru organismul uman, și poate fi găsită în multe tipuri de alimente. Organismul uman folosește Niacina în mai mult de 50 de reacții chimice. Are rolul de a dilata capilarele facilitând circulația mai abundentă a sângelui spre extremități. Niacina este componentul vital al coenzimelor care furnizează energie celulelor corpului uman. Această vitamină importantă este necesară și pentru sinteza hormonilor care răspund de excitarea sexuală. Se poate utiliza ca supliment (în general complex de vitamine, pentru a fi asimilată și reglată mai bine) sau din diferite surse naturale: carne, pește, ciuperci, cereale etc.
Vitamina E – protejează membranele celulelor corpului uman. Este cel mai puternic antioxidant, pătrunde în membrana celulelor neutralizând radicalii liberi. Nu este distrus de procesele de antioxidare (ca vitamina C) și funcționează în mod repetitiv. Vitamina E creează o barieră împotriva impurităților din aer și protejează celulele de efecte distrugătoare. Este un antioxidant care poate ajuta la prevenirea cancerului, a problemelor de inimă, a infarctului, reduce colesterolul și previne cheagurile de sânge. Vitamina E crește imunitatea și încetinește procesul de îmbătrânire.
… va continua…

Psiholog, despre cuplurile care divorțează, deși sunt compatibile: „Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți”

Un subiect abordat des în societatea noastră este divorțul, adesea dureros și cu suflete nevinovate la mijloc, copii acolo unde este cazul. Dar câte dintre aceste despărțiri se produc pentru că dragostea chiar dispare? Nu te-ai gândit vreodată că doi oameni care se despart pot să se iubească în continuare? Sau că atracția și compatibilitatea dintre ei nu dispare, chiar dacă au decis să o ia pe drumuri separate?

Doctorul Cristian Andrei este unul dintre cei mai apreciați psihoterapeuți din România. Invitat în emisiunea „La Măruță”, specialistul a vorbit despre posibilitatea existenței unor sentimente ce rămân în urmă, în ciuda producerii unui divorț.

Ei bine, doctorul Cristian Andrei a avut ocazia să analizeze astfel de cazuri și să își dea seama care sunt factorii ce îi îndepărtează pe soții ce ajung să devină, în cele din urmă, foști soți. Iată explicația expertului:

„Pe scurt, divorțează din cauza celorlalți. În timp ce oamenii se iubesc, sunt în dragoste, cei din jur nu sunt în dragostea aceasta. De obicei, lumea nu prea e de acord cu dragostea ta. E o intimitate, nu simt ceilalți ce simți tu față de persoana cealaltă. Ei bine, acești detractori – exemplul clasic este soacra, sunt cei care spun „nu, nu cu ea/nu cu el, nu așa, nu acum, stai să vedem” – aceștia așteaptă acest moment, când există dificultatea între cei doi. Și ei funcționează ca niște catalizatori în despărțirea celor doi și le spun „Vezi? Vezi că o să îți ia asta, să nu te lași mai fraier decât celălalt”.”

Potrivit spuselor doctorului Cristian Andrei, sentimentele rămân, doar că ele ajung să ia altă formă. Practic, dragostea se transformă în ură și o relație ce a fost cândva frumoasă devine un război greu de gestionat sau de oprit.

„Și se ajunge bineînțeles la aceeași pasiune, pentru că dragostea nu se termină pe 26 mai sau pe 30 iunie când se pronunță divorțul. Ea continuă, dar din cauză că lumea din jur începe să demonteze această dragoste, ea se transformă tot într-o pasiune și anume, ura, conflictul. Este același sentiment, practic, aceeași intensitate, numai că este interpretată nociv. Și îi vezi pe ăștia doi cum își dau întâlnire la tribunal, la notar, ei s-ar duce cu floricele, s-ar mai pupa un pic, dar stai că suntem în divorț. Și judecătorii cu experiență știu, cei de la civil, da? Știu că nu se prezintă la termen sau vrea neapărat să-l aducă pe celălalt pentru nu știu ce partaje prelungite. Doar, doar s-or mai vedea ăștia doi că se iubesc.

Știi cum era la școală, dacă mai ții minte, băiatul X și cu fata Y se urau între ei, dar lumea din jur știa că ei se iubesc. Și așa este și la cazurile de divorț. Ei în continuare mai au ceva, cel puțin unul dintre ei mai tânjește după celălalt, dar lumea din jur nu și nu. Trebuie scandal, trebuie împărțeală, trebuie ură, trebuie răzbunare, defăimare și așa mai departe. Și sunt și niște copii pe undeva pe acolo, care nu înțeleg nimic. Cum s-a întors frumusețea pe fața cealaltă între părinții noștri? Că asta este problema, de fapt.”

Pentru că este medic neuropsihiatru pentru copii și adolescenți, a văzut multe cazuri în care copiii au fost cei mai afectați de aceste rupturi dureroase.

Fetiță blondă care a rupt un desen în care se află părinții ei care s-au despărțit

„Nu este ok să faci confuzia între problema de cuplu, cu sexualitatea, cu toate lucrurile alea, dacă nu-s pentru copii și să bagi copiii ca argument în așa ceva. Majoritatea bagă copiii la divorț ca parte de negociere, ca răzbunare: „Lasă că îți arăt eu ție, îți iau copiii”. Așa ceva trebuie să înceteze în această țară, de dragul copiilor. (…) Există divorț/despărțire în cuplu, dar nu trebuie să existe și față de copii. Nu trebuie să existe aceleași argumente și față de ei.”, a mai explicat psihologul în cadrul emisiunii, potrivit divahair.ro.

Specialistul a oferit mai multe exemple de posibile motive pentru care partenerii se pot îndepărta, deși se iubesc în continuare. Iată ce a zis:

„Geloziile de genul gelozia soacrei, fratelui sau a surorii, gelozia prietenilor, gelozia prietenilor de băieți – „Ce, mă, te însori? Păi și cu noi ai terminat-o? Ești sub papucul nevestei?” Și fără să își dea seama, acești bărbați, acești băieți subminează cuplul acestui om – „Hai, vino și duminica asta, hai că nu stai mult!” și îi dau lui senzația că trebuie să fie un bărbat adevărat, nu să facă ce zice nevasta.”

Ce înseamnă asta? Că există șanse mari ca unele căsnicii ajunse în pragul divorțilui să fie reparate dacă soții lasă orgoliul în spate și nu mai apleacă urechea la vorbele celor care fac tot posibilul pentru a-i îndepărta.

„Dacă între soții care spun că vor să divorțeze mai există și ură, înseamnă că, de fapt, mai există pasiune și că dacă ar fi sinceri unul cu altul, ar putea să se împace. Și trebuie să știți că ura dintre voi doi este, de fapt, a celor din jur. Pentru că sunt sentimente, dar sunt interpretate altfel din cauza celor din jur.”, a concluzionat doctorul Cristian Andrei.

Ce femei nu au voie să meargă la Înviere!

Sfânta noastră Tradiţie, păstrată neschimbată de două mii de ani, spune că femeia este specială în perioada lunii când sângerează din organul născător de prunci. Clericii sfătuiesc femeile să se roage acasă și să nu intre în Biserică până în ziua a opta.

separator

femei_biserica_02_ee9401fa26-1024x768

Nici in curte nu poţi asculta Liturghia lipită de zidul Bisericii, pentru ca curtea oricărei Biserici este sfinţită de episcopul locului, conform cuviosului Ilarie, potrivit antenastars.ro.
De asemenea, în această perioadă femeia nu are voie: să se împărtăşească, să ia anafură, să bea apă sfinţită, să se împreuneze cu bărbatul. Iată cuvintele lui Dumnezeu, aşa cum apar ele la scriptură, în Levitic 15, versetele 19-28.
„Mulţi vor zice că asta e legea veche, dar Măicuţa Domnului a respectat-o, deşi era pururea curată fecioară! De aceea, tu ca femeie trebuie să urmezi acest exemplu, să nu vii la Biserică şi să nu te atingi de cele sfinte atunci când borhotul pântecelui se revarsă. Nerespectarea acestei rânduieli este mare păcat, pentru care vei da seamă”, scrie cuviosul Ilarie pe blogul personal.

sursa: antenastars.ro



„Degeaba ignorăm instinctul”. Cum ştii că eşti în relaţia nepotrivită. Sfaturile unui parapsiholog

Viața de cuplu nu este mereu roz, iar atunci când vine vorba despre aceasta, unele semne te pot ajuta să îţi dai seama că eşti în relaţia nepotrivită. Iată ce sfaturi are un parapsiholog.

„Sunt multe semne care ne arată că nu este locul nostru acolo. Noi vom vorbi despre patru moduri în care putem afla. De pildă, când unul din ei stă de vorbă la telefon şi celălalt se învârte în jurul lui şi vrea să discute.

Atunci când zâmbeşti din ce în ce mai rar. Pe faţa oamenilor se pune tristeţea, dispare sclipirea. Oamenii când sunt fericiţi, atunci când sunt iubiţi, le sclipesc ochii. Când începe să îţi dispară sclipirea din ochi şi nu mai zâmbeşti atât de mult cât zâmbeai, trebuie să îţi pui întrebarea dacă eşti lângă persoana potrivită. Dacă te face să zâmbeşti, dacă te face să râzi, dacă te face să te simţi iubit, dacă îţi dă atenţie. E valabil şi viceversa. Nu numai femeile au sclipici în ochi.

Te confrunţi în mod constant cu o stare de agitaţie. Atunci când îşi găseşte lucruri de făcut. Ar pierde timpul oriunde şi cu oricine, numai să nu ajungă acasă. E un semn. Când începe să facă chestia asta, e un semn. Şi femeile au chestia asta de a se simţi anxioase în prezenţa bărbatului. Când li se pune lor pata pe ceva, încep să devină nervoase şi anxioase.

Un alt lucru este legat de insomnii. Oriunde te-ai duce, chiar dacă dimineaţa te aşezi să bei cafeaua, ele se aşează pe marginea ceştii şi se uită în ochii tăi. Alea sunt gândurile tale.

Cea din urmă, dar nu ultima, este atunci când simţi că ceva nu este în regulă. Instinctul tău ştie de cele mai multe ori. Degeaba ignorăm instinctul. Este primul care sesizează toate schimbările, toate energiile, toată starea, simţim când minte, când nu minte, când e agitat partenerul, când ascunde ceva.

Dacă eşti într-o relaţie fericită, instinctul doarme. Pentru că nu simţi acea formă de alarmă. Instinctul nostru simte alarma. Senzorii noştri spun ceva. Dacă simţim chestiile astea trebuie să vorbim, să discutăm. Dacă eu am o suspiciune, dacă am o stare de agitaţie. Discută, nu lăsa lucrurile la interpretarea altora, pentru că pe ceilalţi nu îi interesează.

Acestea sunt lucrurile pe care le putem vedea înainte de a fi parteneri de viaţă. Tocmai atunci, la început, trebuie bătut fierul cât e cald, când e îndrăgostirea maximă. E bine că eşti orb, pentru că te înveţi cu unele lucruri pe care partenerul tău le face şi le iei ca atare.

Sunt multe cupluri în care, după zece ani, oamenii sunt perimaţi. Aşa că, văzut, plăcut, luat. E o loterie, dar noi simţim care este partenerul nostru, noi simţim care poate fi tatăl copiilor noştri. Şi bărbatul simte cine poate fi mama copilului lui. Asta se vede de la început”, a povestit Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, potrivit antena3.ro.

5 sfaturi eficiente în lupta cu vergeturile
Articolul anterior
Declarațiile lui Valeriu Cornea. Hoțul strigă hoțul?
Articolul următor