Trei semne care îți arată că este timpul să renunți la o relație

Cum știi care e momentul în care zici ”gata, până aici” și accepți să ieși din zona de confort, acceptând provocările unui viitor incert? Și cum poți dobândi încrederea în tine ca să fii pregătită să faci acest pas? Iată că psihologii au un răspuns la aceste reflectări și își vin în ajutor cu trei semne clare care îți arată că trebuie să renunți la relația în care se instalează rutina și nu te simți goraznic.

separator

1. Valorile voastre nu (mai) coincid
Dacă ești genul de persoană care prețuiește timpul petrecut alături de familie, în timp ce partenerul tău e total dezinteresat de nunta fratelui său, care va fi weekend-ul viitor, atunci chiar aveți o problemă. Dacă simți mai tot timpul că ești pusă în situația de a face compromisuri la serviciu, fără ca rezultatul să fie consistent îmbunătățit, poate că ar fi o decizie bună să părăsești acel loc. Cred că suntem cu toții de acord că nu există o relație perfectă, dar asta nu înseamnă că trebuie să-ți sacrifici principiile într-o măsură în care te simți inconsecventă față de propria persoană.

2. Te încăpățânezi să rămâi pentru că lucrurile erau cândva excepționale
Nu te crampona de trecut! E minunat dacă lucrurile mergeau cândva ca pe roate. E bine că-ți poți aminti de acele momente cu plăcere, dar dacă ai sentimente pozitive legate doar de trecut și deloc despre prezent, atunci te confrunți cu o problemă serioasă! N-ar trebui să-ți repeți ca pe o mantră – cândva era … „Cândva” nu este acum. Oamenii se schimbă, dinamica relațiilor se schimbă. Apare plictiseala, se instalează rutina, intervine plafonarea.

3. Începi să nu mai ai încredere în tine
E greu să recunoști un abuz atunci când tu ești cea care se confruntă cu el. Și este cu atât mai greu să admiți că ești prinsă într-o relație toxică. Însă, dacă simți că începi să nu mai ai deloc încredere în tine (iar asta coincide cu perioada în care te-ai aflat într-o relație), atunci e momentul să-ți iei bagajele și să pleci. Pentru că nu există nimic mai rău decât să fii într-o relație care te face să te simți mai puțin valoroasă decât ești în realitate.

Unii oameni se tem de opiniile societății, se tem ce vor gândi ceilalți despre ei pentru că și-au părăsit partenerul sau pentru că au divorțat. Lasă fricile și trăiește viața care te face, în egală măsură, mândră și fericită.

Sursa

Solicită un card online de la FinComBank pentru tine și copilul tău și bucură-te oricând de confort și siguranță!
Articolul anterior
Tendințe în modă: ce se poartă în 2019!
Articolul următor
Alte articole interesante