Victoria Bucun – dedicată lui Nicușor, teatrului și “Dansez pentru Tine”

Este coregrafa care a bătut recordul la victorii în proiectul românesc  “Dansez pentru tine”. Munceşte enorm, deşi este în stare să renunţe la vacanţe, pentru a-şi realiza un vis propriu-teatrul.

separator

Niciodată nu ar renunţa la teatru în favoarea dansului şi viceversa. Posibil din acest considerent Victoria Bucun ştie la ce oră îşi începe ziua de muncă, nu şi la ce oră va ajunge acasă.

Mulţi colegi credeau că nu mai stau în Moldova. S-a întins perioada cât sunt la televiziune. „Dansez pentru tine”  a durat  2 luni  în toamnă şi două în primăvară şi aveam mai mult timp pentru teatru. Mi-a fost foarte dor să lucrez acasă. De mult nu am lucrat într-un spectacol la Chişinău. Toţi am făcut câte un mic sacrificiu pentru a monta un nou musical „12 scaune” în scena Teatrului „Mihai Eminescu”. Am reluat repetiţiile acum o săptămână. Nu a fost nevoie să fiu convinsă să muncesc în Moldova. „

Munca la televiziune mi se pare ca într-un furnicar.

Toţi aleargă, nimeni nu are dreptul la greşeală. Nu e ca la teatru, când ai plăcerea să te faci comod  într-un fotoliu de spectator şi să meditezi la ceea ce faci. Mi-aş dori să am o şcoală de dans dar asta ar presupune să mă stabilesc la Bucureşti or eu nu sunt prăgătită acum să iau o decizie. Sunt foarte legată de familie şi oameni.  Nu pot pleca, aş vrea alături de prietenii mei  să umplem acest vacuum în Chişinău. Pe vremuri viaţa era mult mai bogată în teatru,  acum e prea  mare linişte.

Copilul meu nu simte lipsa tatălui, îl are pe bunelul care îi oferă toată grija celui de-al doilea părinte.

„Pe 30 mai fiul deja a făcut 5 ani. Timpul zboară repede. Acum până şi  copiii vorbesc despre timp. Îmi pare rău că l-am născut atât de târziu. Dacă ştiam că procesul naşterii e atât de frumos aveam să concep vreo 5 copii, dar asta a fost voia Domnului.

Părinţii mă ajută enorm. Doar o singură dată am mers la Bucureşti fără mama ca să-mi dau seama cât de dificil îmi este să am grijă de Nicolae de una singură. Atunci mi-am zis că lumea are şi 14 copii în familie şi se descurcă. Încerc să-i ofer tot ce e mai bun lui Nicu, e foarte răsfăţat.”

Acasă ne relaxăm în chiloţi cu o porţie de frigărui şi pizza în faţă.

În această săptămână ai mei au gătit pizza. Nu ştiu de unde a apărut această dragoste faţă de fast-food, cred că e din cauza poftelor lui Nicu. Acum am început să fiu mai atentă la mâncare. Am renunţat la pâine, deşi îmi place la nebunie  mirosul pâinii proaspete. M-aş angaja la o  brutărie ca să mă satur de acest miros.

Niciodată nu am fost pasionată de diete. Este ceva distrugător.

Eu trebuie să dansez foarte mult ca să mă refac. Corpul meu este obişnuit cu efort mult mai mare…triplu,  de aceea slăbesc mai greu. Înfometarea nu e soluţia potrivită. Omul care se simte prost fizic nu e bun la nimic.

Îmi place să gătesc. Ciorbele îmi ies cel mai bine. Este un proces de creaţie pentru mine. Nu prea am posibilitatea să vrăjesc la bucate , la „Media Pro” nu am bucătărie. Am doar o cameră.

Despre bani…

Îi investesc în Nicu…în zile de naşteri, cumetrii deşi nu ajung la ele  din lipsă de timp liber.  Aş vrea să am un manager lângă mine care să-mi administreze banii câştigaţi. Cred că pe familia noastră ne salvează simţul umorului. Nu o singură dată tatăl îmi spune: „Nu pot să înţeleg business-ul tău. Parcă câştigi bani dar tot cu fundul gol ajungi. „

Nu sunt o femeie emancipată care poate face lucrurile astea singură.  Acasă sunt timidă…

Ce se întâmplă cu viața ta sexuală când dormi după-amiaza?

Specialiștii spun că un pui de somn la amiază are o mulțime de beneficii susținute de știință, cum ar fi reducerea oboselii, îmbunătățirea performanței, suține atenția și îmbunătățește starea de spirit. Dar știai că și viața ta sexuală poate beneficia de somul de dupa-amiaza?

Potrivit profesorului de psihologie de la Universitatea din California și coautor al cărții „Take a Nap! Change Your Life”, Sara Mednick, un pui de somn poate face câteva lucruri utile viața ta sexuală, cum ar fi îmbunătățirea rezistenței și a dispoziției generale.

Poate deloc surprinzător, somnul și viața ta sexuală sunt strâns legate. În timp ce lista lucrurilor care se întâmplă cu corpul tău atunci când încetezi să faci sex include somn prost, lipsa somnului poate dăuna și vieții tale sexuale. Somnul și sexul împărtășesc o relație simbiotică.

Lipsa somnului a fost asociată cu libidoul scăzut și excitarea sexuală slabă la femei și cu disfuncția erectilă la bărbați. Potrivit omul de știință Matthew Walker, hormonii noștri reproductivi, esențiali pentru sănătatea sexuală, sunt afectați atunci când nu dormim suficient. „Tinerii care dorm doar cinci ore pe noapte timp de o săptămână vor avea un nivel de testosteron care este cel al unei persoane cu 10 ani mai în  vârstă din punct de vedere biologic decât ei”, a spus Walker. Având niveluri scăzute de testosteron înseamnă că este posibil să ai un apetit sexual scăzut și probleme la obținerea unei erecții. Pentru femei, somnul insuficient le poate afecta hormonul luteinizant și hormonul foliculostimulant; sănătatea sexuală și fertilitatea unei femei depind de funcționarea corectă a acestor hormoni.

Potrivit unui studiu din 2015 realizat pe femei, publicat în The Journal of Sexual Medicine, a dormi doar o oră în plus a fost asociat cu o șansă crescută cu 14% de a intra în intimitate cu partenerul.

Experții subliniază că somnul de după-amiază nu poate înlocui somnul recomandat pe timp de noapte, dar dacă te simți obosit și nu te poți concentra în timpul zilei, un pui de somn de 20 de minute ar putea fi benefic. S-ar putea să te pună într-o dispoziție mai bună și să-ți ofere rezistența pentru a intra în intimitate.

Sfatul este să limitezi somnul 30 de minute, o oră  și să nu îți strice  odihna pe timpul nopții, care poate fi direct legată de viața ta sexuală. „Avem două momente pe zi în care ritmul nostru circadian se schimbă și devenim adormiți în mod natural: prima dată este noaptea, iar a doua este după prânz”, a spus dr. Robert Oexman, cercetător la Institutului Sleep to Live.

Dacă te confrunți cu somnolență excesivă în timpul zilei și ai nevoie de somn pentru a te simți odihnit în mod constant, acest lucru ar putea fi un motiv de îngrijorare. Totul, de la depresie și probleme cu tiroida până la tulburări de somn, cum ar fi apneea obstructivă în somn, ar putea fi de vină. Dacă se întâmplă acest lucru, verifică starea ta cu medicul de familie.

sursa

Acestea sunt semnele că partenerul şi-a pierdut interesul. Psihoterapeut: „Atunci vezi clar că e o problemă”

Cu trecerea timpului, relațiile de cuplu pot suferi schimbări și, uneori, semnalele subtile pot indica faptul că un partener și-a pierdut interesul.

Este important să fim conștienți de aceste semne, a arătat bioenergoterapeutul basarabean Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri ascunse”, de peste Prut, scrie antena3.ro.

Primul semn că partenerul de viaţă şi-a pierdut interesul este că nu-și face timp pentru tine, se reține cu prietenii, ar sta mai mult la serviciu, stă pe telefon şi altele asemenea, a arătat Lidia Fecioru.

Potrivit ei, o astfel de persoană caută tot timpul să aibă gașcă, să nu cumva să fie doar cu partenerul. „Că atunci se diminuează atenția și vezi clar că e o problemă”, a spus ea. 

Un alt semn al distanțării emoționale este lipsa romantismului. „Nu mai există romantismul. Uită să mai cumpere o floare, uită să facă complimente, uită să dea atenţie”.

Şi faptul că nu te consideră o prioritate poate fi un semn că legătura dintre voi s-a slăbit.

Atenţie la partenerul care nu se ceartă niciodată! „Sunt cupluri care se despart în tăcere, care nu s-au certat niciodată dar se despart”, a spus Lidia Fecioru. Potrivit ei, când nu dezbați o situație tensionantă înseamnă că nu-ți pasă de celălalt ori a început să nu-ți pese.

Când nu te mai cerți înseamnă că nu-ți mai pasă

Dacă partenerul începe să fie nervos, aparent fără motiv, ar putea fi un alt semnal de alarmă.

Întreabă-ți partenerul ce-l enervează cu adevărat, îndeamnă Lidia Fecioru.

Comunicarea deschisă este cheia în astfel de situații. 

Înainte de a trage concluzii, încercați să discutați despre preocupările voastre și să explorați împreună posibile soluții.

Lidia Fecioru este originară din Republica Moldova, acolo unde a absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Medicină Legală. Tot în Republica Moldova a și lucrat, pentru o vreme, ca medic legist la Departamentul de Crimă Organizată din Chișinău. În anul 1991, Lidia Fecioru s-a mutat în România, unde și-a deschis propriul cabinet de bioterapie și medicină alternativă.

Studiu: Oamenii nu se mai căsătoresc din dragoste, dar sunt mai fericiți. Ce așteptări au de la viață

Potrivit unui sondaj Gallup, persoanele care sunt căsătorite declară că sunt mult mai fericite decât cele care se află într-o relație, indiferent de stadiul ei.

„Oricum ai analiza aceste date, vedem un avantaj destul de mare al căsătoriei în ceea ce privește modul în care oamenii își evaluează viața”, a declarat autorul sondajului, Jonathan Rothwell, economist principal la Gallup, potrivit CNN, preluat de Digi24.

Din 2009 până în 2023, peste 2,5 milioane de adulți din Statele Unite au fost întrebați cum și-ar evalua viața actuală, zero fiind cel mai rău rating posibil și 10 fiind cel mai bun.

Apoi, cercetătorii i-au întrebat pe respondenți cum anticipează că va fi nivelul lor de fericire în următorii 5 ani. Pentru a fi considerată norocoasă, o persoană trebuia să-și acorde un rating de cel puțin șapte la data sondajului și să anticipeze un rating de cel puțin opt în viitorul apropiat.

Pe parcursul perioadei în care a fost realizat studiul, persoanele căsătorite au declarat în mod constant niveluri de fericire mai mari decât cele necăsătorite, variind între 12% și 24% mai mult, în funcție de an. Educația este un predictor puternic al fericirii, dar datele au arătat că adulții căsătoriți care nu au urmat liceul își evaluează viața mai favorabil decât adulții necăsătoriți cu o diplomă de studii superioare.

„Lucruri precum rasa, vârsta, sexul și educația contează. Dar căsătoria pare să conteze mai mult decât acele lucruri atunci când vine vorba de mulțumire, statisfacție și de a trăi mai bine”, a spus Bradford Wilcox, profesor de sociologie și director al National Marriage Project de la Universitatea din Virginia. Wilcox a supravegheat studiul realizat de Gallup.

Poate că fericirea legată de căsătorie are ceva de-a face cu ceea ce oamenii așteaptă de la ea, a spus Ian Kerner, terapeut specializat în relații de cuplu.

„În practica mea din ultimul deceniu am observat o trecere treptată de la „căsătoria din dragoste” la „căsătoria pentru parteneriat”, ceea ce înseamnă că oamenii îi aleg din ce în ce mai mult pentru căsătorie pe cei mai buni prieteni decât pe cei cu care au o relație pasională”, a mai spus Kerner pentru CNN.

Deși acest lucru poate duce la probleme de atracție, oamenii își aleg, totuși, parteneri alături de care regăsesc stabilitate pe termen lung, a mai precizat terapeutul.

Află ce tip de ten ai şi cum trebuie să-l îngrijeşti!
Articolul anterior
Află ce tip de ten ai şi cum trebuie să-l îngrijeşti!
Articolul următor