Scriitorul Igor Guzun – „Dragostea este atunci când intru în casă, iar tu ești acolo și imediat se face cald”

Cea mai recentă carte a scriitorului Igor Guzun – „VINIL COLLECTION” – lansată la Bookfest Chișinău la 1 septembrie 2018 oferă o nouă și emoționantă definiție pentru dragoste. „Ții minte emoția aceea din
copilărie, când intrai pe ger în casă, iar acolo era deja pomul de Crăciun împodobit… Așa e și acum când
intru în casă, iar tu ești acolo. Imediat se face cald. Asta e dragostea. Când știi că totul va fi bine”.

separator

La cei 50 de ani pe care îi împlinește astăzi, 12 septembrie, Igor Guzun a reușit să devină un scriitor de
referință, cu cărți și cu cititori, care crede în faptul că toate cărțile sunt bune, bune la ceva. Inclusiv ca să
impresionezi o femeie.

 • unicamdunica.mdIgor Guzun este bărbatul care citește femeia sau acționează instinctiv?
 • Igor G.Cred că sunt mai întâi un om care citește cărți, iar uneori le și scrie. Privitor însă la faptul dacă citesc femeia, aș putea face referire la o singură femeie, care este soția, dar nu sunt sigur dacă sau cum o citesc de fiecare dată. Ceea ce știu totuși cu exactitate este că răspundem unul altuia la mesaje când suntem în ședințe, deci citim. Se mai întâmplă să ne vedem unul pe altul cu o carte în mână și aproape mereu este o altă carte. Iar în câteva rânduri – de patru ori – soția mea a citit o carte înaintea altor cititori. Asta pentru că, una la mână, erau cărțile scrise de mine, iar a doua – a făcut-o, o cred, din dragoste. La fel se întâmplă și cu textele ei în care împărtășește lumii ce este bun de leac. Le citesc, le apreciez și chiar le urmez, tot cu dragoste.
 • unicamdunica.mdFemeia este un partener de nădejde, un refugiu sufletesc sau o relaxare după o zi de muncă?
 • Igor G.Este toate acestea împreună. Și mai este sufletul pereche, fără de care noi, bărbații, nu am fi întregi. Nici la minte, nici la celelalte…
 • unicamdunica.mdFemeia modernă își canalizează efortul și priceperea în carieră, făcând sacrificii în viața personală. E cursul unei vieți adaptate timpului sau credeți că e mai mult un moft de egalitate?
 • Igor G.Părerea mea este că fiecare om are de parcurs un drum, are de îndeplinit o împlinire. Iar reușitele și căderile – pe plan profesional sau personal – ne sunt date ca încercări ca să învățăm din ele. Și ele aparțin într-o familie fiecăruia în egală măsură, sunt ale noastre. 
 • unicamdunica.mdApreciați la femei instinctul, frumusețea sau înțelepciunea?
 • Igor G.Da.
 • unicamdunica.mdO femeie frumoasă nu poate fi și…

 • Igor G.…în foarte multe feluri.
 • unicamdunica.mdVă place să fiți trezit cu o cafea sau să oferiți micul dejun în pat?

 • Igor G.Probabil acestea sunt povești care li se întâmplă altora cu adevărat sau doar ca o închipuire ca să fie invidiați – nu știu. Ceea ce știu însă este că pentru noi contează mai mult esența decât ceea ce se vede. Și încercăm să fim unii pentru alții utili, necesari, suportivi, afectuoși – când ne amintim de asta sau când nu mai poți fi invers. Iar asta include câteodată și cafeaua și patul.
 • unicamdunica.mdAcceptați schimbarea sau sunteți de nezdruncinat în anumite idei?
 • Igor G.Am impresia că încerc să le îmbin pe acestea două. Iar dacă îmi reușește sau nu se poate face o analiză după coperțile cărților mele „VINIL”, „ BINE”, „Adio, lucruri” și proaspăta „VINIL COLLECTION”.
 • unicamdunica.mdEvitați dificultățile sau le înfruntați?
 • Igor G.Aș putea spune, ca să fie măcar un răspuns spectaculos aici, că înfrunt dificultățile atunci când ar trebui să le evit și invers. Însă nu știu dacă este adevărat. Totuși am impresia să greutățile ne sunt date cu un scop anume și, dacă le evităm, ne vor aștepta la alt colț. Așa că și bucuriile și suferințele fac parte din drum. Dar dacă tot trebuie să facem acest drum, de ce să nu o facem, vorba ceea, pe partea însorită.
 • unicamdunica.mdTăcerea dvs. poate fi periculoasă?
 • Igor G.Tăcerea oricui este un semn.
 • unicamdunica.mdBanii sunt un mijloc de a obține fericirea sau un obstacol de a o trăi?

 • Igor G.Dacă aș încerca să răspund aici, am impresia că aș vorbi în necunoștință de cauză. Pentru că sunt menționate aici câteva noțiuni despre care încă nu știu totul. Dar muncesc să știu.
 • unicamdunica.mdFaceți și spuneți anumite lucruri ca să impresionați o femeie?

 • Igor G.Cărți.
 • unicamdunica.mdPartenerul ideal de afaceri este o femei sau un bărbat?
 • Igor G.Ce spun oare despre asta cărțile deștepte? Trebuie să citesc măcar una dintre acestea. Până atunci însă știu că sunt două femei de care mi-i dragă foarte-foarte mult – sunt soția și fiica mea, sunt și câțiva oameni care țin la mine și eu țin la ei și alți câțiva care prețuiesc munca pe care o fac, iar eu încerc să aflu despre munca și trăirile lor și să le apreciez. Și are oare vreo importanță aici dacă toți aceștia sunt bărbați sau femei…
 • unicamdunica.mdCe lucruri nu spune și nu face Igor Guzun?
 • Igor G.Mi s-a întâmplat o dată – vă mărturisesc – să-mi iau rămas de la lucruri și am scris cartea de poeme „Adio, lucruri” (Cartier, 2018), cu o prefață de Emilian Galaicu-Păun și o postfață de Vsevolod Cernei. Asta când este vorba despre lucruri. În ceea ce privește ce nu spun și nu fac, acest dialog poate că este semnificativ. Iar relevanța cea mai mare o are viață.

#stilunic – Familia Burenescu:”La acel moment nu avea o reputație foarte bună”!

Sunt iubiți de public, au devenit virali în doar doi ani de online, iar azi i-am invitat la emisiunea noastră să îi descoperim și noi. Irina și Maxim Burenescu sunt invtații ediției de astăzi și ne-a reușit să îi surprindem cu provocările care le-am pus la cale.Au dansat, s-au stilizat unul pe altul și ne-au povestit cum și unde s-au cunoscut! Vizionare plăcută și chiar vrem sa știm pe cine mai vreți să vedeți la noi la emisiune?

#stilunic–Rusalina Rusu și Andei Porubin:”Acesta a fost cea mai bună, și mai stresantă prezentare!”

În lună dragostei am invitat doi buni prieteni, colegi de breaslă, oameni care se citesc din priviri – Rusalina Rusu și Andei Porubin. Se știu “de un secol”, după cum afirmă chiar ei, însă la așa format de emisiune sunt pentru prima dată. Le-am testat prietenia, am afla ce îi leagă și desigur le-am îmbrăcat așa cum nu au mai fost!

Simte energia iubirii care s-a petrecut la UNIC de Valentine’s Day!

De 14 februarie la Centrul Comercial UNIC s-a sărbătorit dragostea. Cu reduceri de 14%, concert LIVE cu cei de la LUME, provocări pregătite de Anatol Melnic, pozele instant imprimate la cabina foto și multe alte surprize. Prin acest video te invităm să călătorești prin amintirile pe care le-am trăit la evenimentul de Valentine’s Day. 🍫🍬🍭

Simte energia iubirii care a umplut atmosfera la UNIC și fii cu ochii pe rețelele acestora pentru a nu pierde următorl eveniment! 🎥🥰

https://youtu.be/s54lPKs3ihA

Un tânăr moldovean a fost găsit fără suflare, în Italia, la locul de muncă al mamei sale
Articolul anterior
Dan Bălan a lansat videoclipul pe care l-a filmat în Africa!
Articolul următor