SUNTVOCE cu Oxana Șeremet:”Mintea mea m-a îmbolnăvit și tot ea trebuie să mă vindece”.

Oxana Șeremet – Viața sa activă și implicarea în comunitate, în special în ajutorarea basarabenilor, au adus-o la un burnout care, eventual, a scos la iveală și o diagnoză oncologică. Vestea cancerului a venit într-un mod neașteptat, după ce tatăl ei, care a murit de cancer, i-a apărut în vis certând-o și îndrumând-o să consulte un medic. Deși cu doar trei luni în urmă făcuse o verificare de ansamblu, o nouă vizită la ginecolog a confirmat existența unui cancer pe ovarul stâng. Oxana s-a văzut în cele mai groaznice scenarii, însă a reușit să iasă din starea de șoc. Gravitatea cancerului ovarian este că nu îți dă timp. Totuși, Oxana Seremet a avut ocazia să depisteze cancerul ovarian într-un stadiu incipient și a beneficiat de un tratament gratuit de ultimă generație în Italia, unde locuiește și acum. Cum și-a schimbat modul de viață și percepția, aflați în următorul episod. Sunteți voce.”

#usideschise: Aureliu Batrînac – mituri despre bolile cardiace, legătura dintre emoții și inimă!

Luna septembrie este dedicată sănătății inimii, de aceea, ne-am propus să îi acordăm locul de onoare acestui organ atât de important corpului nostru. Și pentru că cel mai bine despre inimă pot vorbi chirurgii cardiaci, am venit în vizită la medicul Aureliu Batrînac. L-am prins în unica zi, când are câteva ore libere și l-am pus să ne dezmintă cele mai populare mituri legate de bolile cardiace, să ne povestească care este legătura dintre emoții și inimă. Un episod care te va motiva să ai și mai multă grijă de organul care ne ține în viață!

SUNTVOCE cu Maria Jeverdan:”Cetățenia trebuie făcută atunci când nu ai nevoie de ea”.

Maria Jeverdan, directoarea organizației RedMarc Service, se dedicată sprijinirii pacienților cu boli grave, facilitând accesul rapid la tratamente medicale esențiale. Aflați din experiența Mariei cum cetățenia poate influența destinul sănătății și cum dedicarea ei neîncetată transformă vieți, depășind obstacolele administrative. Însă, ceea ce este cu adevărat încurajator este că, odată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, toți cetățenii, indiferent dacă dețin sau nu cetățenia unui stat membru, vor beneficia de aceleași drepturi europene. Accesul la servicii medicale de calitate, asistență socială și alte drepturi fundamentale va fi garantat pentru toți, oferind un viitor mai sigur și mai echitabil pentru cetățenii moldoveni.

#usideschise: Roxana acasă la Molovata, războiul de pe Nistru, traseul artistic, talentele copiilor și locul de vis!

Din primul sezon #usideschise ne-am dorit să ajungem în acest loc de vis, în Molovata, r-ul Dubăsari, acasă la interpreta de muzică ușoară, Roxana. Ne tot spunea că este un loc de poveste, iar noi, în acest episod chiar ne-am convins de acest lucru. 

Ne-a arătat locurile unde a copilărit, atracțiile turistice de aici, ne-a cântat la Casa de Cultură și ne-a povestit cum și-a pus amprenta războiul de pe Nistru asupra copilăriei.

În acest episod #usideschise prin Moldova vă invităm să descoperiți un sat superb – Molovata!

Tânără salvată de pompieri după ce a încercat să se arunce de la fereastra unui bloc
Articolul anterior
Mai multe familii de romi trăiesc în corturi într-un parc din Capitală
Articolul următor