3 semne că mănânci prea multe proteine

Consumul de proteine este parte importantă a unei diete echilibrate. Proteinele ajută organismul să repare celulele și să întărească musculatura, țin apetitul sub control și, potrivit studiilor recente, scad riscul de infarct. Asta nu înseamnă că trebuie consumate în exces. Doza zilnică recomandată pentru un adult este de 0,8 grame de proteine per kilogram.

separator
proteine_surse_1

Iată cu ce probleme s-ar putea să te confrunți dacă mănânci proteine în exces.

1. Ai probleme cu rinichii

Rinichii sunt formați din milioane de filtre extrem de mici care au o misiune extrem de importantă: aceea de a curăța sângele de impurități. Această misiune este importantă în special atunci cand corpul digeră proteinele. În urma lor, rămân anumite reziduri, pe care rinichii le filtrează. Atunci când consumi în exces proteine, îți soliciți rinichii foarte mult și s-ar putea să suferi din această cauză.

2. Ești deshidratată

Una din rezidurile create după ce rinichii filtrează proteinele este ureea. Cu cât consumi mai multe proteine, cu atât organismul folosește mai multe lichide ca să elimine ureea. Cu alte cuvinte, cu cât consumi mai multe proteine, cu atât devii mai deshidratată. Soluția este, bineințeles, să cbei mai multa apăa.

3. Te îngrași

Dacă ți-ai mărit consumul de proteine din meniul zilnic fără să mai tai din calorii, să nu te mire că ai pus câteva kilograme în plus pe tine. Cercetătorii au descoperit că, în aceeași măsura cu caloriile în plus, și proteinele consumate în exces contribuie la îngrășare. Moderația este cea mai bună soluție.
Sorsa

alte Articole interesante